cover

Megjelent a Flappy Bird alkotójának új játéka

#HÍREK
2017. 01. 27.

Ami hasonlóan tönkre fogja tenni az idegrendszered, ráadásul úgy, hogy még csak abbahagyni se leszel képes. Ha nem tudod mivel üsd el a hétvégéd, akkor tegyél egy próbát az ingyenesen letölthető Ninja Spinki Challenges!!-zel.

Emlékeztek még Dong Nguyen-re? Ő az alkotója a Flappy Bird nevű rettenetesen addiktív (és nem mellesleg ugyanennyire idegesítő) játéknak, amitől családok mentek tönkre, készülék ezreit vágtak falhoz, és menedzsereket rúgtak ki jól fizető állásukból? Annyira ráfüggtek ugyanis az emberek, mint most nyáron a Pokémon Go-ra. Gyakorlatilag mindenki tolta 9 – 65 éves életkorig, ezzel pedig napi 50 ezer dollárt, azaz körülbelül 14 millió forintot termelve alkotójának. Legalábbis addig, amíg le nem vette az App Store-ból. Úgy látszik Dong mára felélte a pénzét, ezért egy újabb alkalmazás atombombát dobott a népnek, Ninja Spinki Challenges!! néven.

3

Bár a két játék teljesen eltérő, az idegesítő jellegükben, az egyszerű dizájnban és játékmenetben, valamint a nehéz feladatokban osztozkodnak. A történet nem túl bonyolult: egy ninja vagy, és kihívásokat kell teljesítened. A játékosok 6 egyszerű challenge közül választhatnak, az egyikben pattogó macskák alatt kell elsuhanni, a másikban surikennel kelll ledobálni az ellent, de van hogy mozgó ágyúk lövedékei elől kell menekülni, vagy egyszerűen csak elgurult gyümölcsöket kell átugranunk. Mindezt nagyon kevés interakcióval, vagy megsuhintani, vagy tapogatni kell a kijelzőt, nincsen semmi túlkomplikálva.

Miután teljesítettünk egy kihívást, nem dőlhetünk nyugodtan hátra. Ugyanis minden feladatnak öt, egyre fokozódó nehézségi szintje van, amiket csak az alsóbb fokozatok teljesítésével oldhatunk fel. Például először csak egy pattogó macskát kell kerülgetni 10 másodpercig, de később még több macska érkezik a buliba, amik egyre hosszabb ideig törnek majd az életünkre. A vége már tényleg nagyon nehéz, én például még egyik kihívásban sem tudtam eljutni a maximumfokozatra.

1

De akkor se fogunk unatkozni, ha minden kihívás, minden szintjét teljesítettünk. Az Endless módnak hála mindegyik challenge végtelen ideig játszható. Itt a cél, hogy minél több csillagot gyűjtsünk be egy menet alatt. Továbbá van lehetőségünk a barátainkkal versenyezni, és azt is láthatjuk, hogy hanyadikak vagyunk a világranglistán. Én például jelen pillanatban 229. vagyok surikenhajításban, csak mondom. Grafikát illetően egy pixeles, színes dizájnra számítsunk. A játék megalkotása során egyébként Dong mellé még betársult egy Obokaidem nevű japán fejlesztő is, szóval nem csak lehet embert kell szidni, ha pont utolsó másodpercben ütköztél neki egy macskának.

2

A Ninja Spinki Challenges!! ingyenesen letölthető az AppStore-ból, ami bár jól hangzik, de ha hozzávesszük hogy valószínűleg kirúgnak majd miatt a munkahelyedről, és párszor földhöz is fogod vágni a telefonod, már nem biztos, hogy annyira megéri. Én szóltam…

Forrás: Cult of Mac