Apple Watch Google Maps

Megjelent a Google Maps Apple Watch-ra

#HÍREK
2015. 09. 30.

A tegnapi napon a Google frissítette az iOS eszközökre készült Maps alkalmazását. A 4.11.0-ás verzió többek között tartalmazza a szokásos hibajavításokat, összehasonlíthatjuk a várható megérkezési időpontokat (estimated time of arrival), valamint listából választhatunk közvetlen elérési útvonalakat bizonyos üzletekhez és helyekhez. Mégis, a legnagyobb változás, hogy elkészült az Apple Watch-ra szánt változat is.

Talán megszokásból, talán azért, mert kezdetben voltak némi hibák a gyári Apple Maps-szel, még mindig sokan először a Google Maps-re gondolnak, ha térképes alkalmazást akarnak megnyitni az iOS eszközükön. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, és épp ott figyel csuklódon egy Apple Watch, akkor most már itt is van választási lehetőséged, hogy mivel akarsz navigálni.

Mindig jó, ha van választási lehetőség, mert ez jobb esetben versenyt és innovációt jelent. Kinek az alkalmazása a biztonságosabb, gyorsabb, nyújt szélesebb körű szolgáltatást? Mi pedig hátradőlünk, és már csak egy kávét kérünk. Most mégis olyan érzésünk lehet, hogy a debütáláson kívül a Google nem sok erőfeszítést tett azért, hogy komoly versenytársa legyen a gyári Apple Maps-nek. Értjük, hogy hazai pályán nehezebb fogást találni az ellenfelen, de azért próbálkozni nem bűn.

Google Maps

Emlékszem, amikor Red először mesélt arról, hogy milyen bámulatosan diszkréten és mégis célravezetően irányította őt a megfelelő címre az órája. A rezgések alapján tudta, hogy merre kell fordulnia az utca végén, miközben a kijelzőn automatikusan az a térképrészlet jött be, ahol tartott. Na, pont ezek a rezgések hiányoznak az Apple Watch-ra készült Google Maps-ből. Az alapfunkciókat biztosítja, továbbá gyorsan kiválaszthatjuk a legnépszerűbb célpontokat (otthon, munkahely, stb.).

Azt is el kell azonban mondanunk, hogy egy gyors tesztelés után nem sikerült túl könnyen és gyorsan működésre bírni a Google alkalmazását, míg az alapból elérhető Apple Maps hasított. Így ha őszinték akarunk lenni, akkor azt a címet kellett volna adnunk, hogy Megjelent a Google Maps Apple Watch-ra – de minek? Reméljük, hogy a legközelebbi frissítésnél valami használhatóbbal jönnek ki, mert ez így finoman szólva kevéske.

Az alkalmazás természetesen továbbra is ingyenesen letölthető az App Store-ból, a frissítés után a Watch alkalmazásból telepíthetjük az óránkra.

Források: The Verge, MacRumors.