OS X Yosemite 10.10.1

Megjelent az OS X Yosemite 10.10.1

#HÍREK
2014. 11. 17.
Az iOS 8.1.1-gyel egyidőben az Apple kiadta az OS X Yosemite első frissítését is, név szerint a 10.10.1-et. Ez lényegesen több hibajavítást tartalmaz, mint az iOS 8.1.1, új funkciókra azonban itt sem kell számítanunk. A frissítés a Mac App Store-ből tölthető.

Megérkezett tehát a pont egy hónapja, október 17-én megjelenő OS X Yosemite első frissítése. Aki még nem lépett ki a publikus béta programból, annak már ismerős lehet ez a verzió, hiszen az Apple november 3-től elérhetővé tette a frissítést bétatesztelőknek. A szoftverfrissítés szokás szerint a Mac App Store-ból tölthető le, persze ha nagy a roham, elképzelhetők kisebb fennakadások.

Az Apple leírása alapján többek között például a Wi-Fi-vel kapcsolatos hibákat javították, aminek én rendkívül örülök, mert bent az irodában rendszeresen belefutottam abba a hibába, hogy a 10.10 eldobálja a hálózatot a gépemen. Otthon a 10.10.1 bétával nem tapasztaltam ilyen hibákat, úgyhogy remélem ez a frissítés orvosolja a problémát. (Mondjuk otthon a sima 10.10-nél sem voltak gondok.)

Ezen kívül a Microsoft Exchange szerverekhez való csatlakozást tették stabilabbá az Apple fejlesztői, illetve bizonyos e-mail szolgáltatókkal kapcsolatos gondokat orvosoltak a Mail alkalmazásban. Elvileg a Back to My Mac funkcióhoz köthető hibajavításokat is tartalmaz a 10.10.1, amit szintén üdvözlök.

Ha valakinek a Notification Centerben található widgetekkel voltak gondjai, akkor is érdemes minél előbb telepíteni az új verziót, mert elvileg ezek a hibák is megszűnnek. A fentieken kívül a Mac App Store-t javították, orvosolták a Mac miniknél tapasztalható alváshibát, javítottak egy Time Machine bugot, és a japán szövegbevitelt is fejlesztették, bár gondolom itthon ez keveseket érint. A 10.10.1 mérete nálam 311 MB.

OS X Yosemite 10.10.1