Skala Color

Megjelent az ingyenes Skala Color

#TIPPEK
2014. 04. 17.

Az OS X rengeteg aprósága közül az egyik kedvencem a rendszerszintű Color Picker (színválasztó) eszköz. Ezzel a kis ablakkal valószínűleg mindenki találkozott már, ha például egy levélben át akarta állítani a betűk színét, vagy Numbersben színezgetett diagramokat. Ezt bármely OS X alá fejlesztett alkalmazás használhatja, és azért is praktikus, mert így az elmentett színeinket mindenhol elérhetjük, és a céges búzavirágkéket dokumentumok létrehozásakor, e-mailek írásakor könnyedén igény szerint bekattinthatjuk a megfelelő helyre.

Grafikusoknak, de főleg webfejlesztőknek sokszor szüksége lehet a színeknek a megfelelő HTML Hex vagy CSS RGB kódjára. Erre kínál nagyon kényelmes megoldást a Bjango szoftvercég Skala Color nevű apró kiegészítője, mely beépül a rendszerszintű color pickerbe egy új fülként, majd a kiválasztott színeket könnyedén menthetjük belőle a vágólapra 16 különböző formátumban, például HTML Hexben, CSS RGB-ben, CSS RGBA-ban, stb.

Skala Color

Az egyszerű színek kiválasztása mellett átlátszóságot (opacity) is állíthatunk, a kiválasztott színt nem csupán egy kis pötty jelzi a színskálán, hanem egy nagyító ikon is a segítségünkre van, valamint ennek a szélén finomhangolhatjuk a színárnyalatot is. Az alsó csúszka nyomvatartásával pedig megjelenik egy második sáv, ahol négyszeres pontossággal állíthatjuk be a színárnyalatokat. A vágólapon lévő színkódokat automatikusan felismeri és megjeleníti a hozzájuk tartozó színt.

A Bjango a készülő Skala nevű felhasználói felület és ikontervező alkalmazásához szánja promóciós eszköznek a Scala Color-t, így a hasznos kis kiegészítő ingyenesen letölthető a a fejlesztők weboldaláról.

Forrás: MacStories