iOS 10.0.2

Megjelent az iOS 10.0.2

#HÍREK
2016. 09. 23.
Ahogyan az lenni szokott, nagyjából egy héttel a nagy verzióváltás után befutott az első kisebb javítócsomag a szeptember 13-án megjelent iOS 10-hez: itt az iOS 10.0.2.

Szokás szerint nagy újdonságokra nem érdemes számítani, mindössze arról van szó, hogy az eredeti iOS 10-ben talált, illetve az iPhone 7 megjelenése után tapasztalt apróbb hibákat javítja az Apple. Ezt tartalmazza a csomag a hivatalos leírás szerint:

Az iOS 10.0.2 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz az iPhone-ja vagy iPadje számára. A frissítés tartalma:

• Megold egy hibát, amely ideiglenesen megakadályozhatja a fejhallgató hangvezérlőinek működését

• Kijavít egy hibát, amely miatt néhány felhasználónál a Fotók kiléphet az iCloud-fotókönyvtár bekapcsolásánál

Az Apple-szoftverfrissítések biztonsági tartalmával kapcsolatos tudnivalókért, kérjük, látogasson el a következő webhelyre: https://support.apple.com/hu-hu/HT201222

Az első pontban az új Lightning-fülhallgatóra gondol az Apple, ez néha nem reagált a gombnyomásokra, ki kellett húzni és vissza kellett dugni a telefonba az „újraindításhoz”. A második pont magáért beszél.

A frissítés mérete elenyésző a teljes iOS 10-hez képest, készüléktől függően nagyjából 80 MB körüli csomagról van szó. Szokás szerint a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontból tudjuk telepíteni. Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 10 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 12,9″, hatodik generációs iPod touch.

iOS 10 kompatibilitás