iOS 10.1.1

Megjelent az iOS 10.1.1

#HÍREK
2016. 10. 31.
Nem sokat kellett várni a legújabb iOS-frissítésre: pont egy hete érkezett meg az iOS 10.1, mely tartalmazta a portrémódot az iPhone 7 Plus felhasználók számára, most pedig befutott egy kisebb hibajavításokat tartalmazó csomag, az iOS 10.1.1.

Kezd meglehetősen nehézzé válni az iOS 10-frissítések követése: a 10.0.1 és a 10.0.3 csak bizonyos készülékekre volt elérhető, így tulajdonképpen ez a harmadik általános frissítés a szeptemberben megjelent operációs rendszerhez, de minden összevetve az ötödikről van szó. A verziószámból sejthetően nem érdemes újdonságokra számítani, csupán hibajavításokra. Ezt írja az iOS 10.1.1-ről az Apple:

Ez a frissítés hibajavításokat tartalmaz, és többek közt kijavít egy olyan problémát, amely miatt néhány felhasználónál nem jelentek meg az Egészség-adatok.

A szoftver tehát azt a hibát javítja, hogy üres volt az Egészség app – ezzel már az iMagazinon is találkozhattunk a hozzászólások között, és nem igazán sikerült megoldani a problémát, úgy tűnik nem véletlenül. A csomag mérete egyébként meglehetősen kicsi, modelltől függően nagyjából 60-70 MB körül alakul, szokás szerint a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontból tudjuk telepíteni.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

iOS 10 kompatibilitás