iOS 9.3.4

Megjelent az iOS 9.3.4

#HÍREK
2016. 08. 04.
Nem telt el még három hét az előző iOS-frissítés óta, az Apple máris kiadta a következő verziót, az iOS 9.3.4-et. Sok újdonságra azonban már nem érdemes számítani az iOS 10 előtt, a mostani frissítés is egy biztonsági rést foltoz be.

A ma megjelenő, (készüléktípustól függően) nagyjából 25 MB-os csomagról mindössze ennyit ír az Apple:

Az iOS 9.3.4 egy fontos biztonsági frissítést tartalmaz az iPhone-jához vagy iPadjéhez, és minden felhasználó számára ajánlott.

Ha elnavigálunk a frissítéshez mellékelt linkre, akkor annyit tudhatunk meg, hogy az IOMobileFrameBuffer bugot kihasználva alkalmazások tetszőleges kódot futtathattak kernel jogosultságokkal. Arról egyelőre nem volt hír, hogy valaki kihasználta volna ezt a hibát, mindenesetre valószínűleg elég komoly dologról lehet szó, ha minden előjel nélkül javították egy új iOS-verzió kiadásával. Az iOS 9.3.4-et tehát mindenkinek érdemes feltelepítenie. A hiba felfedezőjének az Apple a Pangu jailbreak-csapatot jelöli meg.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével.

Az iOS 9.3.4 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, ötödik és hatodik generációs iPod touch.

iOS 9.3.2 kompatibilitás