OS X 10.11.3

Megjelent az OS X El Capitan 10.11.3 frissítés

#HÍREK
2016. 01. 19.
Ahogyan az lenni szokott, az Apple ma este egyszerre frissítette a mobil és asztali operációs rendszereit, így az iOS 9.2.1 frissítés mellett megérkezett az OS X El Capitan 10.11.3 is. Társához hasonlóan túl sok nyalánkságot ebben sem találunk, a fejlesztők inkább az apróbb hibajavításokra koncentráltak.

OS X-fronton valószínűleg a következő, a nyári WWDC-n bemutatásra kerülő verzióig sok újdonságra már nem érdemes számítani, így van ez a 10.11.3 esetében is. Az Apple a hivatalos leírásban mindössze ennyit árul el az El Capitan legújabb verziójáról:

Az OS X El Capitan 10.11.3 frissítés növeli a Mac gép stabilitását és biztonságát. Ez a frissítés az OS X El Capitan minden felhasználója számára javasolt.

A frissítést szokás szerint a Mac App Store-ból telepíthetjük az Updates fül alól. A mérete – a Mac számítógép típusától és konfigurációjától függően – 600-800 MB körül alakul, ha esetleg lassan csordogálna, érdemes egy kicsit később próbálkozni, előfordulhat, hogy a szerverek komoly terhelés alatt állnak, bár amikor mi néztük, korábban soha nem tapasztalt gyorsaságba futottunk. A hagyományos megoldások kedvelői az alábbi linkeken tölthetik le a .dmg-fájlokat:

• OS X El Capitan 10.11.3 Delta Update
• OS X El Capitan 10.11.3 Combo Update

Az Apple az eddig megszokottakhoz hasonlóan a frissítés biztonsági részét a Mavericks- és Yosemite-felhasználók számára is elérhetővé tette, ezeket nekik is érdemes a Mac App Store-on keresztül letölteniük. A frissítés nem jár adatvesztéssel, ám mint mindig, most is praktikus lehet a folyamat megkezdése előtt egy Time Machine biztonsági mentést készíteni, hisz az ördög sosem alszik.