vvvvvv-cover2

Megjelent a VVVVVV játék iOS-re

#HÍREK
2014. 06. 12.

Terry Cavanagh független fejlesztő legendás platformer játéka, a VVVVVV ezentúl iOS-en is játszható. Akik próbálták a Super Hexagont vagy a Maverick Bird-öt, azok tudják mire számíthatnak: remek játékmenet, múltidéző grafika, chiptune zene és természetesen olyan nehézségi fok, hogy a Flappy Bird csak pislog.

A VVVVVV főszereplője Captain Viridian, aki űrhajójával egy veszedelmes dimenziós interferencia kellős közepébe csöppent és ennek nagyon nem örül. Bánatát tetézi, hogy legénysége szétszóródott a viszontagságok következtében, így útnak indul, hogy összeszedje a csapatot és lehetőség szerint erre a fránya dimenziós interferencia dologra is találjon valami megoldást.

A játékban rendhagyó módon ugrani nem tudunk, de aggodalomra nincs ok: a gravitáció irányát változtatva átjuthatunk a legkomolyabb akadályokon is. Persze hamar kiderül, hogy Terry Cavanagh hírhedt vonzalmát az eszeveszetten nehéz játékokhoz itt is igyekezett kiélni. Szerencsénkre a pályák nem teljesíthetetlenek, számos checkpoint és végtelen próbálkozási lehetőség teszi valamelyest reménytelivé a küldetést.

VVVVVV_screenshot

A VVVVVV 2010-es eredeti megjelenésekor számos díjat besöpört, és a kritikusok szinte kivétel nélkül lelkesen fogadták. A pályák végig változatosak, meglepő és ritka egy platformer játéknál, hogy egyáltalán nincsenek benne töltelék pályák. Így tehát az emberfeletti kihívásért cserébe egy igényes és kreatív játékot kapunk, aminek újabb részeiért megéri megküzdeni. Aki csak egy kellemesen könnyű játékon szeretne végigrohanni, az véletlenül se próbálja ki a VVVVVV-t, de aki nem fél a saját idegeivel játszani, annak felejthetetlen kaland lesz.

A VVVVVV-t a mai naptól lehet letölteni az App Store-ból, az ára €2,69. Ízelítőnek pedig álljon itt ez a videó, amit Schaffer “Angelday” József, a Plastik média szerzője készített a VVVVVV Mac-es verziójáról és az azzal kapcsolatos megpróbáltatásairól.