Bono nem úgy gondolta

Mégsem szólt be Bono?

#HÍREK
2014. 06. 26.
Legalábbis ezt próbálja megmagyarázni a (RED) alapítvány által néhány órája megjelentetett blogbejegyzés, melynek címe „75 millió dollár az AIDS elleni küzdelemhez – Köszönjük, Apple”. A bejegyzésben kiemelik, hogy az alapítvány által eddig összegyűjtött 250 millió dollárból 75 milliót, vagyis az összes adomány 30%-át az Apple hozta össze.

Így a Bono által lehordott cég a legnagyobb partnerük, pedig olyan nagy nevek vannak még a listán, mint a Starbucks, Coca-Cola vagy a Belvedere vodka, aminek a (RED)-változatából én is majdnem vettem egyszer egy reptéri duty free-ben.

Szóval, az alapítvány vezetősége valószínűleg felismerte, hogy az Apple ekézése kicsit visszás, és megpróbálta finomítani egy kicsit Bono kikelését, amiben „kibaszott idegesítőnek” illetve „vallási szektának” nevezte a céget. A közleményben ezt írják:

A humor nem mindig tűnik ki a kontextusból, ezért Bono csipkelődése és ironikus felháborodása mint kritika jelent meg a sajtóban. Természetesen mi sem állhatna távolabb a valóságtól. Bono az Apple egyik legnagyobb támogatója, nyilvánosan meg is védte a céget mikor mások kritizálták, csak azért, mert nem nagy nyilvánosság előtt jótékonykodnak. Joguk van ehhez a szerénységhez, mely sok szempontból becsülendő. Bono, és a (RED) minden tagja nagyon hálás Steve Jobsnak, Tim Cooknak és Jony Ive-nak, valamint az egész Apple-csapatnak.

Úgy tűnik, 75 millió dollár mégiscsak 75 millió dollár, nem?

Forrás: 9to5Mac, borítókép: FBC News.