Apple részvények felosztása

Megtörtént az Apple-részvények felosztása

#HÍREK
2014. 06. 09.
Az Apple áprilisban jelentette be, hogy 7:1 arányban felosztja a meglévő részvényeit. Ez azt jelenti, hogy minden eddigi részvénye mellé gyakorlatilag kap hat másikat minden befektető. Ettől a cég értéke nem változik, viszont fellendülhet a részvények kereskedelme a kisbefektetők körében is.

Ha valaki rápillantott ma az Apple-részvények (AAPL) árfolyamára, és nem tudott a splitről, megdöbbenve tapasztalhatta, hogy alig 92 dollár felett leledzik az érték, pedig tegnap még 645 dollár felett állt az árfolyam. Nem kell megijedni, nem zuhant be az Apple-részvény, csak 7:1 arányban felosztották az eddigieket, így egy részvény értéke a hetede a korábbinak. Mennyiségileg ez azt jelenti, hogy a korábbi 861 millió részvény helyett most már több mint 6 milliárd darab van forgalomban.

Apple-részvény

Utoljára 2005-ben osztotta fel a részvényeket a cég. A mostani split előtt a mindenkori rekord 705,07 dollár volt, ami a mostani árat figyelembe véve 100,72 dollárt jelent. Kb. 10%-os növekedés után tehát ismét elérheti a részvények ára a mindenkori rekordot.

Forrás: ABC News; borítókép: Daniel Foster.