Új iTunes Store dizájn

Megújul az iTunes Store kinézete

#HÍREK
2014. 10. 13.
Az Apple nagyjából egy héttel az OS X Yosemite megjelenése előtt megkezdte a Macekről elérhető iTunes Store és App Store kinézetének az átalakítását, hogy az online zene- és alkalmazásbolt kinézete jobban illeszkedjen a Yosemite-ben megjelenő letisztultabb formavilághoz.

Az új iTunes Store-t a fejlesztői és nyilvános bétát valamint iTunes 12 bétát letöltő felhasználók láthatják. Az új megjelenés egyértelműen az egyszerűsítésre törekszik ami a dizájnt illeti, sokkal jobban illeszkedik a Yosemite többi részéhez. Nézzük meg nagy vonalakban, mik a főbb változások!

iTunes Store

A fenti, kiemelt ajánlatokat és válogatásokat tartalmazó sáv teljesen lapos lett. Eddig a Cover Flowhoz hasonló kártyákat láthattunk itt, melyek 3D-ben animáltak lapozáskor. Most a helyüket átvették a teljesen lapos „kártyák”, melyek kicsit hasonlítanak a yosemite-s Finder Cover Flow nézetéhez, de még annál is egyszerűbbek. Ezen a sávon két ujjal gördíthetünk a trackpad segítségével, de meg is nyomhatjuk és úgy húzhatjuk az elemeket.

iTunes Store

Az egyes alkalmazások, dalok, illetve egyéb tartalmak oldalai is megújultak, egyszerűbb elemeket kaptak. A letöltés és vásárlás gombok jóformán eltűntek, sokkal jobban hasonlítanak mostantól az iOS 7-tel bevezetett flat dizájnhoz. A különböző textúrákat és árnyékokat is teljesen kiirtották az iTunes Store-ból az Apple grafikusai. Az oldalsávon vékonyabb betűket találunk, és összességében sokkal jobban illeszkedik az egész a Yosemite-hez. Kicsit átrendezték a tartalmakat is, csak hogy ne tudjunk reflexből kattintgatni.

iTunes Store

Ami továbbra is hiányzik, az az iOS 8 megjelenésével az iPhone-os és iPades App Store-ban elérhető App Preview funkció, vagyis az, hogy a fejlesztők által készített rövid videókat nézegethetünk az alkalmazásokról, így is megkönnyítve a választást.

Nektek tetszik a mindenhová begyűrűző új „flat-dizájn” irányzat?

iTunes Store iTunes Store

Forrás és képek: 9to5Mac.