regent_cover

Megújult London legrégebbi Apple Store-ja

#HÍREK
2016. 10. 14.
Az Apple első európai boltja a Regent Streeten nyílt meg 2004-ben, azóta rendesen eljárt felette az idő, de most felújították. Gyönyörű lett.

Ha valaki járt már Londonban, akkor jó eséllyel elhaladt az egyik legnagyobb európai Apple Store előtt a Regent Streeten. A két szintes üzlet még 2004-ben nyílt meg, én magam is lőttem ott pár szelfit. Most újra érdemes benézni ebbe a boltba, ha valaki Londonban jár, ugyanis az Apple teljesen felújította a belső teret.

A teljesen újragondolt üzlet szombaton reggel 10-kor nyílik meg a vásárlók és a látogatók számára, természetesen már a Jony Ive által megálmodott dizájnnal.

apple-regent-street-2

A felújítás előtti 12 évben így nézett ki ez az Apple Store:

P1130153

Az üzlet két részre tagolódik. Lebontották a galéria egy részét, így egy hatalmas és tágas teret hoztak létre, melyet élő fák tesznek érdekesebbé. Az emeletre ahol az előadásokra szánt terem található, egy gyönyörű kő lépcső vezet fel, itt tartják majd az oktatásokat, és bemutatókat a jövőben.

apple-regent-street-3

Angela Ahrendts is ott volt az újságíróknak tartott bemutatón, és az alábbiakat mondta el:

Örömünkre szolgál, hogy továbbra is a Regent Street része lehetünk, és újra szolgálhatjuk a közösséget. Ihletet adhatunk, szórakoztathatunk, és támogatást nyújthatunk a személyzet segítségével.

apple-regent-street-4

Az Apple a Foster + Partner segítségével letisztította és megtartotta a történelmi épület homlokzatát, belül pedig sokkal szellősebb és világosabb teret alakítottak ki. Az olasz márványból és kőből készült oszlopokat illetve lépcsőket kézzel munkálták meg.

apple-regent-street-5

A Regent Street Apple Store, 100 alkalmazottal nyitott meg, mostanra ez a szám megötszöröződött, és immár 512 kék pólós dolgozik a vásárlók kiszolgálásán. Ez nem is csoda, hiszen a bolt nyitása óta az Apple bemutatta az iPhone-t, az iPadet, az Apple TV-t és az Apple Watch-ot is, ennek megfelelően sokkal többen látogatnak be a boltba. A megnyitón kiderült az is, hogy a 2004-es nyitás óta több mint 60 millióan tértek be ebbe az ikonikus Apple Store-ba, ami elképesztően magas szám.

apple-regent-street-6

Még több kép az üzletről az Engadget fotósától:

edit4-1 edit6-1 edit13-1 edit14-1 edit15-1 edit21-1 edit22-1 edit28-1 edit29-1