drdre_cover

Melyik zenész keresett több mint 150 milliárd forintot?

#HÍREK
2014. 12. 14.
Nem Beyoncé, nem Madonna, nem Bon Jovi, és nem is a U2, hanem az a fickó, aki eladta az általa felépített birodalmát az Apple-nek. Bizony, Dr. Dre-ről van szó.

Dr. Dre egészen elképesztő mennyiségű pénzt keresett 2014-ben. A Forbes listájának az élére került a fizetésével, ami 620 millió dollár, vagyis több mint 150 milliárd forint volt. Ebben persze nem kis szerepet játszott, hogy az Apple megvette a Beats-et 3 milliárd dollárért.

Viszonyításképp, hogy megértsük mennyire jól járt Dr. Dre, itt van a lista második helyezettje Beyoncé, aki bár rengeteget turnézott idén, mégis “csak” 115 millió dollárt keresett 2014-ben. A harmadik helyet meglepetésre az Eagles csípte meg a Hotel California turnéjuknak köszönhetően.

Dr. Dre egyébként nem először szerepel a legjobban kereső zenészek listáján. A Nuthin’ but a ‘G’ Thang, a California Love, vagy az In Da Club slágerek szerzője már 2012-ben is a toplista tetején foglalt helyet, és a következő évben is csak Madonna tudta megközelíteni.

150 000 000 000 Ft

Mire elég ennyi pénz? Magyarországon például fel lehetne belőle újítani szinte a teljes úthálózatot, de ennyit fordítottak tavaly a pedagógusok béremelésére is.

Ezzel az összeggel Dr. Dre egy új rekordot állított be, ő lett minden idők legjobban kereső zenésze. Olyan előadókat ütött ki erről a listáról, mint Michael Jackson vagy Elvis Presley. Jövőre persze már közel sem keres majd ennyi pénzt, hiszen mostantól már csak egy Apple alkalmazott, ennek megfelelően teljesen átlagos béreket vihet majd haza, de továbbra is hozzá vándorolnak az általa készített zenékből származó bevételek, emiatt nem kell féltenünk.

Hogy mire költi Dr. Dre a fizetését? Például arra a házra amelyben lakik:

drehaz