aerial

Menő Apple TV képernyőkímélők a Macedre

#HÍREK
2015. 10. 27.
Az Apple TV mindenben megújult, többek között teljesen új képernyőkímélőket kapott, melyek most bárki használhat OS X-en is. Annyit már most elárulunk, hogy érdemes letölteni a csomagot.

Eddig csak fotókat nézegethettünk az Apple TV képernyőkímélő üzemmódjával, mely akkor kapcsolt be, ha huzamosabb ideig nem piszkáltuk a kezelőfelületet. Az új Apple TV-ben viszont az Apple szerveréről érkező videókban gyönyörködhetünk. Megmondom őszintén, nem szoktam foglalkozni a gépemen azzal, hogy milyen képernyőkímélő fusson, azt hiszem két éve ugyanaz az egyszerű fekete alapon futó szöveg van beállítva. Az alábbi Aerial screensaverek viszont annyira brutálisan szépek, hogy azonnal beleszerettem, és be is állítottam, hogy ezeket a lassított légi felvételeket indítsa el a gépem ha nem dolgozom rajta.

Egy fejlesztő jóvoltából nem kell megvárjuk az új Apple TV-t, mindössze három kattintással telepíthetjük OS X alá az Aerial csomagot. Fontos tudni, hogy a videókat az Apple szervereiről szippantja le, tehát kizárólag internetkapcsolattal működik majd, de ez a mai világban nem nagy probléma. Mindenesetre ha korlátos internetet használ valaki, akkor érdemes megfontolni, hogy megér-e 5GB adatforgalmat a képernyőkímélőnk.

Amennyiben nem engedi telepíteni a csomagot, a rendszerbeállítások biztonság almenüjében engedélyezzük, hogy ne csak az App Store-os alkalmazásokat engedje telepíteni a rendszerünk.

Ha a telepítéssel végeztünk, válaszuk ki a képernyőkímélő menüben az Aerialt, és gyönyörködjünk a lassított légi felvételekben.

aerial_pref

Nem kell aggódnunk, hogy megunjuk ezeket a felvételeket, ugyanis elég sok helyszínről, különböző napszakokban és időjárási körülmények közt vették fel a videókat. Az alábbi tájak és városok látványától relaxálódhatunk:

Kína – három videó
Hawaii – nyolc videó
London – hat videó
New York – hat videó
San Francisco – tizenkét videó

hawaii2 london2 london3 ny1 sf1