imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

DJI Osmo Mobile 2

Teszteltük a DJI legújabb kamerastabilizátorát

Menü rejtett opcióinak megjelenítése és rögzítése Macen


A Maces alkalmazások menüsorán megjelenő opciók nem az összes lehetőséget tartalmazzák. Egyes parancsokat elrejtettek a mérnökök, lássuk hogyan varázsolhatjuk elő ezeket.

Amikor Macre váltottam sokszor felmerült bennem, hogy a Windows-ban megszokott gombokat, funkciókat vajon hová rejtették az Apple mérnökei. Aztán szépen lassan mindent megtaláltam, viszont csak nemrég tűnt fel, hogy azokban az alkalmazásokban, ahol van Mentés opció, nincsen Mentés másként gomb a menüsoron.

Egyébként több olyan parancs is van, amelyik rejtőzködik, viszont ez teljesen általános, és valószínűleg nagyon sokaknak minden nap szükségük van rájuk. Persze másként is megtehetjük, hogy új fájlként mentünk egy már meglévő dokumentumot. Pagesben például, ha a dokumentum címére kattintunk felül, akkor megadhatjuk a mentés helyét és címét.

Így más névvel új verziót készíthetünk egy már mentett fájlból. Azonban nem kell teljesen lemondanunk a hagyományos Mentés másként opcióról sem, hiszen korábban ez is része volt a rendszernek. Ha rákattintunk a Fájl menüpontra és lenyomva tartjuk az Option (⌥) billentyűt, akkor azt láthatjuk, hogy bizonyos parancsok eltűnnek és a helyükön újak jelennek meg.

Ezek cserélődését a billentyűkombinációjuk határozza meg. Mivel a Mentés másként Option (⌥) + Shift (⇧) + Command (⌘) + S együttes lenyomására hallgat, ezért ha az Option-t (⌥) megnyomjuk, akkor Duplikálás helyén megjelenik a Mentés másként, mivel ugyanaz a gyors gombjuk leszámítva az Option-t (⌥).

Ugyanígy más opciók is megjelenhetnek. Akit esetleg ez zavar, vagy hiányol valamilyen parancsot a menüsorról, annak mindössze annyi a dolga, hogy megcseréli a kiosztást. Ezt a következőképpen teheted meg:

  1. Kattints az Apple menüre, majd válaszd a Rendszerbeállítások… menüpontot
  2. Nyomj a Billentyűzetre és válaszd a Billentyűparancsok fület
  3. Válaszd ki az Alkalmazások listázási nézetet
  4. Nyomd meg a + gombot
  5. Válaszd ki, hogy mely alkalmazásokban legyen elérhető a parancs, ha szeretnéd az összesre is beállíthatod
  6. Add meg a kívánt kombinációt
  7. Add meg egy létező parancs nevét, például: “Mentés mint…” ( ebben az esetben a három pont mindenképp szükséges)

Ha ezzel megvagy és mindent jól csináltál, akkor menüben máris megjelenik az általad beállított gomb azokban az alkalmazásokban, amelyekre értelmezted.

Beoplay P6

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!