Merchants of Space

Merchants of Space: új magyar fejlesztésű menedzserjáték

#HÍREK
2015. 07. 24.
A POSSIBLE Games budapesti fejlesztőcsapat játékairól korábban is írtunk már: az Én kicsi Tescóm az App Store-ban elért sikerei alapján sokakat beszippantott az addiktív játékmenetével, az Adventures of Poco Eco pedig a zenéjével és egyedi látványvilágával nyűgözött le nem csak minket, de a Cannes Lions 2015 zsűrijét is.

A csapat legutóbbi, Iamyank Lost Sounds című LP-je által ihletett mászkálós kalandjátéka ugyanis bronzoroszlán díjat nyert az idei Cannes Lions fesztiválon a mobiljátékok kategóriájában – ami egyáltalán nem meglepő az egyedi hangulatnak és játékötletnek köszönhetően. A POSSIBLE most újabb alkalmazást adott ki az App Store-ban: a Merchants of Space egy űrben játszódó ingyenesen letölthető menedzserjáték.

Merchants of Space

A játék lényege, hogy felépítsük és folyamatosan fejlesszük űrbirodalmunkat, miközben üzletelünk ismerőseinkkel és új területeket kaparíthatunk meg. Az adok-veszek során ún. „federation” pontokat gyűjthetünk, amik a ranglista-sorolás alapját képezik. A képlet egyszerű: ha a Föderációt támogató űrhajókkal kereskedünk, ugyan kevesebb pénzt, de több pontot kapunk, ugyanez ellenséges űrhajók esetén több pénzt, de kevesebb federation pontot eredményez. A minél gyorsabb előrehaladás érdekében érdemes már az elején az egyik stratégia mellett elköteleződnünk, majd azt következetesen alkalmaznunk.

Merchants of Space

Ha valaki játszott az Én kicsi Tescómmal, annak nagyon ismerős lehet a játékmenet és a játék logikája, ugyanis a Merchants of Space-ben is termékeket kell előállítanunk a különböző „épületekkel” az összegyűjthető nyersanyagokból, amiket aztán az ügyfelek vásárolnak meg. Még egy-két hangeffekt is ismerős lehet az áruházépítőknek, bár lehet, hogy csak én voltam annyira rákattanva az Én kicsi Tescómra, hogy azonnal felismerem a legkisebb részletét is. Mészáros Kornél, vezető game designer így nyilatkozott az új appról:

Az új játék miatt a játékmotorhoz újraírtuk a felhasználói felület kezelését, így a játékbeli képernyők anélkül változtathatók, hogy a játékot újra kellene fordítanunk. Ezen kívül a játék gerincét képező adatokat is dinamikusan olvassuk be, futásidőben, lehetővé téve, hogy a játékmechanikákat bármikor a játékosok igényeihez igazíthassuk.

Merchants of Space

A POSSIBLE Games elmondása szerint a Merchants of Space sztratoszférán túli témáját Farkas Bertalan 35 évvel ezelőtti űrutazása ihlette. A játék már csak időzítés szempontjából is szerencsés csillagzat alatt született. A karácsonykor érkező új Star Wars-epizód miatt a célközönség valószínűleg tűkön ülve vár egy izgalmas űrkalandra, így a játék fénysebességgel hódíthatja meg őket.

• Merchants of Space letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)