imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Milyen lesz a MacBook Pro 5 év múlva?

Az iMagazin koncepciója a Ti elképzeléseitek alapján!

Mi lett veled, iPhone 9?


Hol vagy, merre jársz, hogy nézel ki, mikor jössz már? Megannyi kérdés, de válasz egy se. Nem véletlen, hiszen az iPhone 9 minden bizonnyal soha nem is fog létezni. Mutatjuk a lehetséges okokat.

Miután a hétvégén véglegessé vált, hogy az aktuális iPhone széria az iPhone 8, iPhone 8 Plus és az iPhone X nevet kapja, különösen vártam a tegnapi bemutatót. Kíváncsi voltam, hogy mivel indokolja majd a 7s kihagyását az Apple, merthogy ugyebár az lett volna a soros. Azt még megértettük volna, ha az iPhone X-nél (amit idáig iPhone 8 néven emlegettünk) kihagy egy verziószámot, elvégre mégiscsak egy, “a következő évtizedet meghatározó” okostelefont mutattak be, azt nem lehet holmi ráncfelvarrásként emlegetni.

Aztán hiába meresztettem a szemem és hegyeztem a fülem. Az előadók minden további nélkül átsiklottak a kérdés felett, nem adtak semmiféle indokot az elnevezésre. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mostani terminológia mögött egyáltalán nem volt semmiféle koncepció. Sőt, egy alaposan kitervelt marketing csel állhat a háttérben.

Időközben ugyanis a legnagyobb rivális Samsung beérte számozásban az Apple-t, jelenleg épp a Galaxy S8 és Note 8-at árulják és hirdetik mindenhol. Ezen számok mellett pedig a 7s nem nézett volna ki túl jól. Az Apple attól félt, ezzel azt fogja kommunikálni, hogy a Samsung készülékei akármilyen féle vagy fajta, de előnyben vannak az új termékekkel szemben. Mit van mit tenni, legyen akkor a 8 az 7s-ből. De mi a helyzet ezzel az X-szel?

Na ez az agyafúrtabb része a sztorinak. Ugyanis nem csupán azt kellett elkerülnie az Apple-nek, hogy az elnevezéssel a konkurencia alá lőjje be magát, hanem azt is, hogy ne teremtsen saját magának ellenpiacot. Nem hagyhatták, hogy az iPhone X agyonnyomja a 8-at, azonban mindeközben azt is jelezni kellett, hogy azért mégiscsak a csúcsmodellről van szó, ami kívül esik az eddigi palettán.

Erre lett megoldás az X. Bár ezt “ten”-nek, azaz tíznek ejtették a színpadon, tehát nem iksznek, ügyesen elkerülték a fenti problémát azzal, hogy római számot használtak. Az teljesen érthető, hogy sokkal rosszabbul nézne ki úgy a leosztás, ha egy iPhone 8 és egy iPhone 9 vagy 10 egyazon időben jelenne meg. Ezzel a megoldással viszont sikerült egyszerre az iPhone 8 fölé és egy másik tárgyalási dimenzióba is berakni a csúcsmodellt. Megmaradt a kecske és a káposzta is.

Pont mint a Windowsnál…

Forrás: The Verge

Tegnap rengeteg minden történt az Apple háza táján. Bemutatták az iPhone 8 és 8 Plus modelleket, az iPhone X-et, az Apple TV 4K-t és a harmadik generációs Apple Watch-ot is. Olvasd el az újdonságokat összefoglaló cikkeinket, hogy képben legyél a következő egy év slágertermékeivel.

0% THM 20 hónapra

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!