imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone 8

Itt találsz mindent az iPhone 8-ról

Minden eddiginél gyorsabban terjed az iOS 10


Majdnem pontosan két hónapja jelent meg az iOS 10, ami az egyik legnagyobb frissítés volt az Apple operációs rendszerének történetében. Hogyan alakult a letöltések száma ebben az időszakban?

Mindig érdekes kérdés, hogy a felhasználók milyen ütemben frissítenek a legújabb iOS-verzióra. Ezen jól le lehet mérni azt, hogy mennyire népszerűek az újdonságok, sikerült-e valami olyat összeraknia az Apple-nek, amire lecsapnak az emberek. Időről.időre az Apple is megadja az operációs rendszerek eloszlását a készülékeken, de természetesen több független cég is méri az értékeket.

Közülük ketten, a Mixpanel és a Fiksu is arról számolt be, hogy a napokban érte el az iOS 10 részesedése a 67%-ot, vagyis az aktív iPadek, iPhone-ok és iPodok kétharmadán már az új szoftver fut. A rendszer karrierje kicsit döcögősen indult, az első két hétben továbbra is az iOS 7 az abszolút rekorder, de az iOS 10 végül kilőtt, mint a rakéta, hogy aztán egy héttel később átvegye a leggyorsabban terjedő iOS címét.

iOS-10-Fiksu

Vajon miért van ez a kiugrás két hét után? Több lehetséges magyarázat is szóba kerülhet. Először is, az Apple csak egy idő után küldi ki az értesítéseket a frissítésről a felhasználókat, vagyis a nagy átlag addig valószínűleg nem is tud róla, hogy megjelent egy új verzió – itt persze nem a technológia iránt érdeklődő iMagazin-olvasókra kell gondolni. Mivel mi azonnal letöltöttük az új verziót, nem tudjuk, mikor ment ki az értesítés, de elképzelhető, hogy ezúttal két hetet várt az Apple. Az is lehet, hogy a felhasználók egy része megvárta az első kisebb iOS 10 frissítést, ez a szeptember 23-án megjelent iOS 10.0.2 volt.

Érdekes módon a Mixpanel adatai szerint az utóbbi egy napban majdnem 4 százalékpontot esett az iOS 10 elterjedtsége, de mivel ez (egyelőre?) nem jelentkezik a Fiksunál, elképzelhető, hogy valamiféle mérési hiba állhat a dolog mögött. Szokás szerint megnéztük, hogy hogyan áll a különböző iOS-verziók aránya az iMagazin-olvasók körében. Íme:

iOS 10 iMagazin

Habár a tejesen eltérő frissítési modell miatt sok értelme nincs az összehasonlításnak, érdemes azért megnézni, hogy az augusztus 22-én megjelent Android Nougat esetében hogy alakult az elterjedtség az elmúlt időszakban. A megjelenés után 27 nappal 0,21%-on állt a legújabb Android, jelenleg ez az érték 0,3%.

Forrás: 9to5Mac.

Apple Watch akció
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!