cover_mobil

MobilKisokos – Egy alkalmazás mindenre felkészülve

#HÍREK
2015. 08. 02.

Sokszor előfordulhatott, hogy egy számunkra ismeretlen környéken nem találtunk ATM-et, közértet, egy helyet ahol enni tudunk vagy akár egy dohányboltot. Ilyen és ehhez hasonló helyzetekben nyújt remek megoldást a magyar fejlesztésű MobilKisokos. Az ötletes alkalmazás mostantól pedig a nyaralásokon is hasznos lehet, hiszen a balatoni hajózás teljes menetrendje is helyet kapott az appban. Legyen szó kompról, gyorshajóról, sétahajóról vagy vitorlásról az alkalmazás az összes balatoni kikötő menetrendjét ismeri. Az adatokat a Balatoni Hajózási Zrt. biztosítja, ezért azok mindig naprakészek.

Az alkalmazásban több, mint 100 000 hely van regisztrálva, így biztosan megtaláljuk azt, amit éppen keresünk. A MobilKisokos alapvetően a helymeghatározásra támaszkodik, de ha az nem elérhető, akkor a tartózkodási város megkérdezésével próbál minél pontosabb adatokkal szolgálni.

kep2

Az alkalmazást megnyitva egyből a főmenüben találjuk magunkat. Rengeteg menüpontból választhatunk, a legelső például a Balatoni hajózás. Böngészhetjük a körülöttünk lévő helyeket térképen vagy akár listában, de választhatunk kategóriák szerint is. Külön menüpontba kerültek a dohányboltok és a közhasznú helyek. Ha pontosan tudjuk, hogy mit keresünk, akkor a cégkeresővel egyből megtalálhatjuk. Ha rátaláltunk egy helyre, akkor megtekinthetjük a nyitvatartást, sőt bizonyos esetekben a kínálatot és az akciókat is böngészhetjük. Ha a helymeghatározást engedélyeztük, akkor a pontos távolságot is kiírja az alkalmazás. A térkép segítségével pedig könnyen odanavigálhatunk.

kep1

A Balatoni hajózási rész ötletesen lett kitalálva. Itt az alkategóriák úgy lettek kialakítva, hogy pontosan azt találjuk meg, amit szeretnénk. Legyen szó kompozásról Tihanyból, romantikus vacsoráról egy hajón kettesben, egyszerű hajózásról a haverokkal vagy egy családi sétahajózásról, a MobilKisokos csak a kritériumnak megfelelő találatokat jelöli meg. Ha nem tudjuk pontosan, akkor bizonyos esetekben még a kiindulási kikötőt és a célállomást sem kell kijelölni.

kep3

Mitől más ez az alkalmazás, mint bármelyik POI adatokat kezelő alkalmazás? A válasz egyszerű. Ez az app működik Magyarországon, nincs szükség trükközésre, nem kell félni, hogy az adatok elavultak és rengeteg hely van regisztrálva. Az adatokat dinamikusan lehet bővíteni, sőt nagyobb cégeknek hirdetési lehetőséget és rengeteg szolgáltatást biztosít a MobilKisokos. A kinézeten még lehetne finomítani, de használhatóság szempontjából tökéletes alkalmazás.