battery

Nagyobb akkumulátor kerülhet az iPhone 7-be

#HÍREK
2016. 07. 14.
Ha megkérdezzük az iPhone tulajdonosokat, hogy mit szeretnének látni újdonságként az új iPhone-ban, akkor általában a nagyobb üzemidőt jelölik meg. Úgy néz ki, hogy az iPhone 7-ben érkezik is egy nagyobb akkumulátor, de nagy csodára nem kell számítani.

Egy korábbi Kínából származó információ szerint is izmosabb aksi kerül majd az iPhone 7-be, most viszont egy másik info is érkezett ezzel kapcsolatban.

Az iPhone 6s megjelenésekor az Apple kisebb akkumulátort épített be a készülékbe. Az iPhone 6-ban 1810, a 6s-ben pedig a fentebb említett 1715 mAh-s aksi került, tehát a fenti információk alapján, most nem csökkenti a kapacitást az Apple, hanem növeli azt.

Az OnLeaks Twitteren írta meg, hogy egy majdnem 100 százalékban megbízható forrásuk szerint az iPhone 7-ben 1960 mAh-s akkumulátor lesz majd, ami 14 százalékkal nagyobb kapacitás, mint az iPhone 6s 1715 mAa-ja.

iphone-6-plus-battery

Nehéz megmondani, hogy ha így is lesz, az mit fog jelenteni a gyakorlatban. Mondhatnánk egyszerűen, hogy 14 százalék akkumulátor kapacitás növekedés, plusz 14 százalék üzemidő növekedést jelent, de ehhez tudni kellene, hogy az iPhone 7-ben lévő A10 chip mennyit fogyaszt majd. Az is lehet, hogy az A10 többet fogyaszt majd, mint az iPhone 6s-ben lévő A9, de az is lehet, hogy kevesebbet. Persze ha sikerült is lefaragni az A10 fogyasztását, akkor sem számíthatunk 20 százaléknál nagyobb üzemidő növekedésre, hiszen maga a kijelző a legnagyobb fogyasztó, ez pedig amennyire tudjuk, továbbra sem lesz AMOLED, ami esetleg kevesebbet fogyasztana, mint a jelenlegi LCD.

iPhone 6 akksi

Az biztos, hogy az iPhone 7 esetében sem számíthatunk csodára. Az eddig kiszivárgott információk alapján biztosak lehetünk benne, hogy az ősszel érkező iPhone 7 sem fogja bírni átlagos használat mellett 2-3 napig töltés nélkül, és ha keményen szeretnénk majd a Pokemon Go játékot játszani, fél napot se fogja húzni töltés, vagy külső akkumulátor nélkül a telefonunk.

Az iPhone 7 Plus akkumulátorával kapcsolatban még semmilyen információ nem látott napvilágot. Elképzelhető, hogy a Plus is nagyobb kapacitású aksit kap, de az is lehet, hogy marad a jelenlegi. Az iPhone 6s Plusban egyébként 2915mAh akkumulátor dolgozik, ami nagyjából a harmadával nagyobb az iPhone 6s-ben lévőnél, ez pedig érezhető az üzemidőben is.