Neil Patrick Harris Siri

Neil Patrick Harris Sirivel gyakorol

#HÍREK
2016. 05. 10.
Úgy tűnik, az Applenél különösen kedvelik az Így jártam anyátokkal Barney Stinsonját, vagyis Neil Patrick Harrist. Már korábban is szerepelt iPhone-reklámban, most azonban egyenesen a főszerepet kapta meg az Apple új 30 másodperces szpotjában.

A „Thank You Speech”, vagyis „Köszönőbeszéd” című reklám ismét az iPhone 6s egy olyan funkcióját hivatott bemutatni – nevezetesen a hanggal indítható Siri digitális asszisztenst – ami Magyarországon sajnos továbbra sem érhető el. A reklámból azonban megtudhatjuk, hogy ha valami csoda folytán egyszer mégis csak megkapjuk, akkor akár a díjátadókra tervezett köszönőbeszédünket is gyakorolhatjuk vele.

A videóban láthatjuk, hogy Neil Patrick Harris egy köszönőbeszédet gyakorol, a szmokingjából ítélve valami díjat fog átvenni. A beszédet lejegyzetelte az iPhone-jába, és mivel az utolsó simításokat végzi a szerelésén – meg persze a mikrofontartást is gyakorolni kell – megkéri Sirit, hogy olvassa fel neki a jegyzetet. (Nem is tudtam egyébként, hogy ilyenre is meg lehet kérni, bár angolul viszonylag ritkán jegyzetelek.)

A beszéd, melybe ügyesen beleszerkesztette azt is, amikor kicsit meg kell állni, ha nevet a közönség a poénon így szól:

Ó, Istenem! Milyen sok embernek kell megköszönnöm! Anyu, apu, David, a gyerekeim (tudom hogy ezt most nézitek otthon, már aludnotok kéne! – szünet a nevetésnek). Ó, oké, lejárt az időm, nagyon köszönöm!

A legutóbbi iPhone 6s reklámokban egyébként a Touch ID és a 4K videórögzítés kapta a főszerepet. Ez utóbbi esetében egy hagymákról szóló filmet láthattunk, és egy rövid időre szintén feltűnt Neil Patrick Harris, aki önmagát játssza egy díjátadón. A „Hey Siri” funkciót pedig nemrég a Szezám utcából ismerős Süti szörny mutatta be. Nekünk ez utóbbi a kedvencünk az elmúlt időszakból, és valószínűleg nem vagyunk egyedül ezzel, hiszen később az Apple egy kulisszák mögötti videót is feltöltött a YouTube-ra a reklámmal kapcsolatban.