Apple iCloud

Nem az Apple felelős az eltérített eszközökért

#HÍREK
2014. 05. 28.
Tegnap elég nagy port kavart, hogy Ausztráliában több Apple-eszközt „ejtettek túszul” hekkerek, vagyis az iCloudon keresztül zárolták őket, és 50-100 dollár közötti összeget követeltek a feloldásukért. Az Apple elég későn, de reagált az ügyben.

Egy rövid közleményben gyakorlatilag azt nyilatkozta a cég, hogy változtassanak jelszót az érintettek, illetve ne használjuk több helyen ugyanazt a jelszót:

Az Apple nagyon komolyan veszi a rendszerei biztonságát, az incidens során az iCloud biztonsága nem került veszélybe. Az érintett felhasználók a lehető leghamarabb változtassák meg az Apple ID jelszavukat, és sose használjuk ugyanazt a felhasználónevet és jelszót több szolgáltatás esetén. Amennyiben egy felhasználónak további segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba az AppleCare-rel vagy látogassa meg a legközelebbi Apple Store-t.

A közlemény tehát megerősítette azt a sejtést, hogy a felhasználók adatai más forrásból kerültek ki, és az azonos jelszónak köszönhetően fértek hozzá illetéktelenek az iCloud-fiókokhoz. Azóta kiderült, hogy Ausztrálián kívül is történtek eltérítések, Új-Zélandon, Kanadában és az Egyesült Államokban. Néhány felhasználó az Apple fórumain próbálja kinyomozni, melyik az a közös szolgáltatás, ahonnan kikerülhettek az adatok.

Forrás: ZDNet.