iphone-8-and-8-plus-will-support-wireless-charging_f389cf2218f7a122c36c9b865c855790

Nem tudni milyen lesz az iPhone 8 vezeték nélküli töltése

#HÍREK
2017. 02. 24.

Az elmúlt hetekben olyan szinten elszaporodtak az iPhone 8 vezeték nélküli töltéséről szóló hírek, hogy most már teljesen biztos: úton van az új funkció. Az, hogy pontosan milyen technológiát használ majd ehhez az Apple, nem teljesen tisztázott – állítólag egyszerre 5 különböző csapat dolgozik a lehető legjobb megoldáson.

Az iPhone 8 és azt körülvevő újdonságok mindenkit lázba hoznak, köztük minket is. Idén olyan sok hír érkezett mindenféle különböző forrásból a home gomb megszüntetéséről, a szendvicsdizájnról, az új arcfelismerő 3D szenzorról vagy éppen a vezeték nélküli töltésről, hogy alig győzünk minden információt megosztani veletek, az olvasóinkkal. Ezért úgy gondoljuk, ennyi egybecsengő forrás nem tévedhet, és persze Kuo-ban is megbízunk annyira, hogy bizton állítjuk: lesz vezeték nélküli töltés. De vajon hogyan fog működni?

face

Az Apple nemrégiben csatlakozott a Wireless Power Consortium nevű csoporthoz, ami jelenleg 213 tagot foglal magába, beleértve az Apple-höz hasonló multikat is. Ezzel az egyesüléssel elképzelhető, hogy valamilyen szabványos megoldáson törik a fejüket Cupertinóban. Lehetséges, hogy az iPhone 8 töltése is a hagyományos Qi (ejtsd: csi) szerint fog működni – ez a lépés nem is lenne teljesen idegen az Apple-től, mivel az Apple Watch-ok töltése is ilyen, azt leszámítva, hogy csak a hozzácsomagolt egyedi töltővel működik.

A Qi lényege, hogy szinte bármilyen eszköz töltésére alkalmas, mivel 1 és 2000 watt közötti teljesítményre képes. Ugyanazzal lehetne tölteni az iPadet, iPhone-t, Apple Watchot, akár még a MacBookokat is, így szinte bármit. A Wireless Power Consortium égisze alatt készülő technológiák tagja egyébként a Samsung, az LG, a HTC, a Qualcomm, a Dell, a Canon, a Sony és a Huawei is, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

iphone8_wireless_3.jpg

Felmerült annak is a lehetősége, hogy a jövőben olyan eszközök készülhetnének, amik egymást tudnák tölteni. Például az indukciós elv alapján a jövőbeli MacBookok képesek lennének kábel nélkül feltölteni az iPhone-unkat vagy az iPadünket. Úgy ismeretes, hogy jelenleg több különböző csapat is dolgozik a lehető legjobb megoldás megtalálásán: a Reuters egyik forrása úgy tudja, 5 különböző csapat dolgozik a vezeték nélküli töltésen.

Ez nem is olyan meglepő, az Apple-nél általában a fejlesztések során minden lehetséges eshetőséget megvizsgálnak a termékek körül, Steve Jobs erre különösen igényes volt – továbbra sincs ez másképpen a cégnél. 3 hónappal ezelőtt az a hír járta, hogy egyszerre 10 iPhone prototípust tesztelnek a mérnökök, mostanra egész biztos, hogy valamelyest szűkült a lehetőségek köre.

iphone8_concept_cover

Fogy az idő, az Apple-nek pedig lassacskán el kell majd döntenie, hogy milyen legyen a végleges működési elv, ugyanis idén egyes források szerint előbb kezdik majd az iPhone-ok legyártását, mint ahogy az eddig megszokott volt. A korábbi gyártással valószínűleg magasabb minőséget tudnak majd elérni, illetve több darabot is tudnak majd előállítani a rajtig – ezzel minimalizálva a készlethiányt (hello iPhone 7 Plus).

Forrás: MacRumors