Kép forrása: Nike

A Nike befejezi a FuelBand és más hardverek gyártását

#HÍREK
2014. 04. 19.

A Nike új döntött, hogy teljesen kiszáll a hordható eszközök piacáról, és ezentúl kizárólag a fitneszszoftverek piacára koncentrál, mivel ebben nagyobb jövőt látnak. A gyártás és fejlesztés leállítása magával hozta a projekten dolgozó 70 ember nagy részének elbocsátását is.

A bejelentés csupán néhány héttel előzte meg a június elején induló WWDC-t [link a korábbi WWDC hírre], ahol többen azt várják, hogy az Apple bemutatja a saját fitneszalkalmazását, a Healthbook-ot az új iOS részeként, illetve vannak, akik még reménykednek az iWatch szerintem teljesen esélytelen bemutatásában. Ezek alapján a Nike inkább a Healthbookkal versenyezne a jövőben mintsem az iWatch-csal.

A Nike-féle megoldás elterjedésében segíthet, hogy még idén tervezik az API megnyitását a fejlesztők számára, így gyakorlatilag bárki integrálhatja majd a saját megoldását a Nike+ szolgáltatásba. A CNET kiemelte, hogy Tim Cook a Nike igazgatótanácsának tagja, és maga is FuelBand-felhasználó, így elképzelhetőnek tartják, hogy a két cég együttműködne egy esetleges Apple-karóra tervezése során.

Az Apple és a Nike régóta partnerek, hiszen a Nike+iPod kiegészítő már évek óta kapható és a Nike+ alkalmazás részét képzi az iOS-nek – igaz alapértelmezésben ki van kapcsolva.

Forrás: 9to5Mac