Kép forrása: Nike

A Nike tagadja a FuelBand gyártásának leállítását

#HÍREK
2014. 04. 20.

A minap felröppent a hír, hogy a Nike leállítja a FuelBand gyártását, és mintegy 70, a részlegen dolgozó munkatársától válik meg. Ma kiadtak egy közleményt, melyben részben cáfolják ezeket a híreszteléseket:

A Nike+ FuelBand SE fontos része marad a márkának. Folytatjuk a Nike+ FuelBand alkalmatás fejlesztését, bemutatjuk az új METALUXE színeket, és továbbra is árulni és támogatni fogjuk a Nike+ FuelBand SE eszközöket.

A közlemény azonban nem tér ki arra, hogy a jövőben jelennek-e meg új FuelBand hardverek, hiszen csak az alkalmazás fejlesztésére és új színek bemutatására terjed ki. A Re/code egyik forrása úgy nyilatkozott, hogy a Nike még maga sem döntötte el, hogy folytatni akarják-e a termékvonal fejlesztését, egyelőre a meglévő készleteket akarják csökkenteni.

A Nike állítólag többször is gyártási nehézségekbe ütközött a FuelBand forgalmazása során, illetve nem tudták elfogadható haszonkulccsal árusítani a termékeket. Számunkra kevésbé fontos, de a globális tendenciák tükrében azért furcsa, hogy például Androidra a mai napig nem létezik FuelBand alkalmazás.

Forrás: Re/code