Nintendo-iPhone-Mario-cover

Jönnek a Nintendo játékok iPhone-ra. Csak lassan…

#HÍREK
2015. 05. 08.
A Nintendo pénzügyi eredményei mellett Satoru Iwata ma újabb részleteket osztott meg a DeNa-val tervezett okostelefonokra szánt játékfejlesztésről.

Korábban Satoru Iwata, a Nintendo CEO-ja a TIME magazinnak már nyilatkozott is az iOS platformra készülő Nintendo játékokkal kapcsolatban:

Úgy látjuk, hogy az okostelefonokon azok a játékok fogynak legjobban, melyeket könnyű elkezdeni, és könnyi befejezni. Nem szükséges olyan komplex játékokat létrehozni, melyeket a dedikált kézi konzolokra fejlesztünk. Tulajdonképpen ez az oka amiért úgy gondoljuk, hogy nem szükséges a marokkonzolokra fejlesztett játékainkat portolni, hanem teljesen újakat kell fejlesszünk.

Az első játékot még az idei év végén szeretnék kiadni, 2017 márciusáig pedig további néggyel bővülne a paletta. Iwata ígérete – tekintve hogy ez két év alatt nem túl nagy teljesítmény – a minőségre és nem a mennyiségre való törekvés. A jól megszokott, kifinomult és a felhasználói igényeket előtérbe helyezve elkészített játékokat várhatjuk tehát az iOS-re is.

110711_nintendo_CAC_

Az eligazításon Iwata a mobileszközökre való játékfejlesztés stratégiai részleteibe is jobban belement. Míg a DeNa-val való együttműködés bejelentése kezdetben izgatottá tette a rajongókat, a Nintendo gyorsan reagált és tisztázta a helyzetet. Az az élmény, amit egy mobilon tudnak nyújtani a játékok nem egyszerűen átportolhatók a már meglévő platformokról. Sokkal nagyobb munkát igényel ezek optimalizálása egy apróbb eszközön elérhető apróbb élményért.

Annak ellenére, hogy ezek a sorok valószínűleg összetörték a legtöbb Nintendo rajongó reményeit egy teljesértékű Pokemon, The Legend of Zelda és Animal Crossing élményről iPhone vagy iPad készüléken, ugyanakkor reményt adhatnak arra, hogy néha egy kétségbeesett cég is tudatában van annak, mi kell elsősorban egy jó mobiljátékhoz.

Végül Iwata hangot adott annak a reménynek is, miszerint a világméretűre kiterjesztett játékgyártásukkal egyre több rajongónak adnak esélyt, hogy megismerjék a Nintendo játékait mobilon is.

Egyébként a héten a Nintendo a Universal Park & Resorts társaságában bejelentette azt is, hogy a Nintendo Land nem csupán egy Wii U játék többé. A Universallal összeállva együtt húznak fel egy látványosságot a Nintendo népszerű játékai és karakterei megelevenítésével Kaliforniában, Floridában, Osakában és Szingapúrban.