Smart Cover

Okosabb Smart Covert tervez az Apple?

#HÍREK
2014. 06. 16.
Az Egyesült Államok szabadalmi hivatalának dokumentumtárában jelent meg még múlt héten egy új Apple-szabadalom, ami új, okosabb Smart Coverek gyártását vetíti előre. A rajzokon alig különbözik a Smart Cover a mostaniaktól, viszont apró lukakkal vagy ablakokkal képes lenne értesítéseket megjeleníteni.

Az új találmány azt a problémát oldaná meg, hogy ha érkezik egy értesítés a készülékünkre, minden egyes alkalommal ki kell nyitni a Smart Covert, lehúzni az értesítési központot (ha automatikus ébresztésre van állítva az iPad), majd előkotorni, hogy mi is történt pontosan.

Két megoldást is kidolgozott az Apple: az egyikben alacsony energiaigényű LED-ekkel értesítenék a felhasználót, amik kis lyukak formájában jelennének meg a Smart Cover felületén. Ehhez egy MagSafe-hez hasonló csatlakozóval csatlakozna a tok az iPadhez, de a Bluetooth-os kapcsolatot is említik.

Smart Cover

A másik megoldásban egyszerű átlátszó vagy áttetsző ablakot helyeznének el a Smart Cover felületén, így alatta látszódna a kijelző, amin megjelennének az értesítések, többek között ikonok formájában. Az értesítéseket valamelyik gomb, például a bekapcsológomb vagy a hangerőszabályzók megnyomásával lehetne eltüntetni.

Smart Cover

A harmadik megoldás az előző kettő kombinációja, ami az ablakot és a LED-eket kombinálja. Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy ilyen Smart Cover-ökkel állna elő az Apple a következő iPadhez, a cég rengeteg szabadalmi kérvényt szokott benyújtani, amiknek aztán jelentős része sosem valósul meg. Sokszor biztonsági játék ez, hogy ha van egy jó ötletük, más cégek ne csinálhassák meg azt.

Smart Cover

Nektek mi a véleményetek, tetszene egy ilyenfajta új Smart Cover?

Forrás: AppleInsider. Képek: US Patent & Trademark Office. Borítókép: Apple.