iCloud-tárhely

Olcsóbb és nagyobb iCloud tárhelyek

#HÍREK
2014. 09. 11.
Ahogyan azt az Apple már a WWDC-n tartott előadása alatt bejelentette, megérkeztek az új tárhelyopciók az iCloud felhőszolgáltatáshoz. Ha röviden kéne összefoglalni, annyit mondhatnék: nagyobb és olcsóbb lett minden.

Az alaptárhely változatlan maradt, 5 GB, ami egy-két kisebb eszköz biztonsági mentéseire például elég lehet, de ha elkezdjük használni az iOS 8-cal és OS X Yosemite-vel érkező iCloud Drive szolgáltatást (ami mától szintén elérhető az iCloud bétában), akkor gyorsan kevésnek bizonyulhat.

Hogyan változtak az árak és a méretek? Minden olcsóbb és sokkal-SOKKAL nagyobb lesz. Mostantól ha nem elég az 5 GB-os ingyenes alapcsomag, az alábbi lehetőségek közül választhatunk:
• 20 GB – havi 0,99 €
• 200 GB – havi 3,99 €
• 500 GB – havi 9,99 €
• 1 TB – havi 19,99 €

A számlázás és fizetés havi rendszerben történik, tehát mindig egy hónapnyi összeget vonnak automatikusan a fiókunkhoz hozzárendelt bankkártyánkról, és bármikor lemondhatjuk vagy módosíthatjuk az előfizetést. Nekem régebben a 25 GB-os csomagom volt, ami sosem telt meg, aztán visszatértem az 5 GB-osra, és csak a mai napra vártam, hogy előfizessek a 20 GB-os változatra.

Hogyan tudod módosítani az iCloud-tárhelyed opcióit? A legegyszerűbb egy iOS-eszközről, mondjuk az iPhone-ról előfizetni. Ehhez mindössze be kell lépni a Beállításokba, majd iCloud > Tárolás és biztonsági mentés > További tárhely vásárlása. Itt pedig csak rá kell koppintanunk a megfelelő méretre és a Vásárlás gombra, és meg is vagyunk.

iCloud-tárhely vásárlása

Te mekkora iCloud-tárhelyet használsz? Előfizetsz most nagyobb csomagra?