steve

Öt éve halt meg Steve Jobs

#HÍREK
2016. 10. 05.
Öt éve ezen a napon sokkolta Steve Jobs halálhíre a világot. Az évfordulón most két videóval szeretnénk megemlékezni az Apple alapítójáról. Az egyiket szinte mindenki látta már, a másik talán nem annyira ismert.

A halálomról szóló hírek erősen túlzóak.

Steve Jobs ezzel a Mark Twain-idézettel vágott vissza, mikor a Bloomberg véletlenül megjelentetett egy 17 oldalas nekrológot róla 2008. augusztus 27-én, de sajnos pár évvel később, 2011 október 5-én végül nem tudta legyőzni a rákot, és meghalt.

Minden évben megemlékezünk Steve Jobs-ról. Összegyűjtöttük leghíresebb idézeteit, fotókat az életéről, megírtam, hogy számomra milyen volt az a nap amikor megtudtuk, hogy meghalt. Következzen most két videó.

Az első felvétel az iPhone 2007-es bemutatója. Ezt persze rengetegen látták, de szeretnénk megmutatni azoknak is, akik csak mostanában csöppentek bele az Apple világába és esetleg még nem látták minden idők legjobb termékbemutatóját. Persze valószínű, hogy azok is szívesen nézik újra, akik hozzánk hasonlóan, már több százszor végignézték ezt a keynote-ot. Íme:

A második videóról még nem írtunk itt az iMagazinon, ezért is választottuk. Ez egy elveszett interjú, melyet Robert Cringely készített, mindössze 10 percet használt fel belőle, a maradék 59 perc hosszú időre egyszerűen elveszett. Szerencsére előkerült egy londoni archívumból a vágatlan anyag, amit magyar felirattal is megnézhettek. A felvételen Jobs korai időszakáról, a karrierért folytatott harcról és jövőről képzelt látomásáról beszél – két évvel azelőtt, hogy újra megszerezte az irányítást az Apple felett.

iMagazin cikkek:

Steve Jobs élete képekben

Steve Jobs idézetek

Steve Jobs nélkül más lenne a világ

 A nap, amikor Steve Jobs meghalt