google-maps-cover

Mostantól pontos távolságot is mér a Google Maps

#HÍREK
2014. 07. 10.
Nagyon hasznos funkciót kapott a Google Maps. Mostantól megmérhetjük a távolságot bármely általunk választott két pont közt.

Személy szerint nekem mindig is hiányzott egy olyan funkció, hogy megmérhessek a térképen egy távolságot az általam választott pontok közt. Lehetett persze próbálkozni az útvonaltervezővel is, de ha például olyan távolságot akartunk lemérni, ahol nem voltak utak, vagy a Google nem ismerte ezeket, akkor ez a lehetőség nem volt opció. Lehetett nézegetni a térkép jobb alsó sarkában lévő kis csíkot ami megmutatta, hogy adott nagyítás mellett mennyi 200 vagy 500 méter, de ez nem sokat segített.

Nagyon egyszerűen működik ez az új távolságmérés funkció, egyszerűen jobb klikkel kiválasztunk egy pontot a térképen, majd a felugró menüből kiválasztjuk a “Távolságmérés” menüpontot, és innen már csak kattintgatnunk kell, hogy lerakjuk a mérőpontokat. Íme így néz ki a Margitsziget kerülete:

original-1

Megnéztem Cupertinóban az Apple Campust is, mert kíváncsi voltam, hogy amikor ott jártam mennyit gyalogoltam: 922 métert…

Screen Shot 2014-07-10 at 11.55.21

Ez a lehetőség egyelőre csak asztali gépeken vagy laptopokon működik, nincs hír, hogy érkezne a távolságmérés iOS eszközökre. Asztali gépen viszont nagyon jól működik bármilyen böngészőből.

Mostantól nem lesz gond ha tudni szeretnénk, pontosan mekkora a telek, vagy hogy pontosan hány kilométert kell ússzunk, ha át szeretnénk úszni az Atlanti óceánt. 5108 km-t egyébként… :)