cover_swarm

Régi funkciót hoznak vissza a Swarm fejlesztői

#HÍREK
2015. 06. 23.

A Swarm egy olyan alkalmazás, aminek a segítségével könnyen tájékozódhatsz barátaid hollétéről, megoszthatod a saját helyzetedet, és nyomkövetheted a kedvenc helyeidet. Habár már jóval kevesebb felhasználója van, mint fénykorában, még mindig jópár ember használja. A legutóbbi frissítésben Apple Watch appot is kapott, ezáltal mégkönnyebbé téve helyzetünk megosztását. Ez az újítás viszont sajnos nem adott elég vonzerőt a régi felhasználóknak, hogy ismét elkezdjék használni a Swarmot.

Régebben ugyanis létezett egy remek funkció, hogy minden helynek volt egy helytartója, akit a Swarm rendszere nevezett ki mindig. Ezt a megtisztelő címet úgy lehetett elérni, hogy egy helyen az elmúlt 30 napban a legtöbbször kellett becsekkolni. Az fontos szabály volt, hogy csak és kizárólag egy becsekkolás számított naponta, tehát az is csak egynek számított, ha többször is megosztottuk az appban, hogy ott vagyunk. Ez a rendszer pedig tetszett a felhasználóknak és rengetegen használták az alkalmazást.  Ennek ellenére sajnos ezt a funkciót tavaly májusban teljesen eltüntették, amikor a Foursquare szétszedte a szolgáltatásait két külön alkalmazásban.

Untitled-1

Jelenleg ugyanis a Swarmban tudjuk követni barátaink hollétét és a Foursquere-ben pedig olyan helyeket találhatunk meg, amelyek elnyerhetik a tetszésünket. A különrészre bontáskor döntött úgy a vezetőség, hogy a továbbiakban nem lesz benne a Swarm-ban a helytartó cím és helyette inkább jelvényeket lehet kapni. Ezzel a döntéssel pedig rengeteg felhasználót vesztettek, amit jól mutat az is, hogy most visszakerül ez az egyébként szórakoztató funkció.

swarmkep

Igazából ugyanis tényleges értelme nincs a helytartó címek kiosztásának, de remek versengési lehetőséget ad. Anno ugyanis rengetegen versengtek egy adott helyért, vagy akár azért, hogy ők legyenek az ismerősi körben a legtöbb helyen a koronások. A kérdés már csak az, hogy mennyi felhasználó fog ez a frissítés után visszatérni az alkalmazás használatához. Szerintem erős kijelentés lenne azt mondani, hogy a Swarmnak és a Foursquere-nek már leáldozott. Annyi viszont biztos, hogy már régen nem a fénykorát éli a cég.