flyover-cover

Rejtett várostúrák iOS 8 alatt a Maps alkalmazásban

#HÍREK
2014. 06. 22.
Újabb funkciót talált egy fejlesztő az iOS 8-ban, amiről nem beszéltek a WWDC-n, ez pedig a “Flyover city tours” a Maps alkalmazásban. Pierre Blazquez rájött, hogyan lehet aktívvá tenni ezt a funkciót, és videóra is vette a működését. Íme:

Ahogyan az a videón is látszik a Maps alkalmazásban úgymond körberepülhetjük a városok főbb nevezetességeit. Egyelőre New York, San Francisco, Párizs, Róma, Stockholm, Barcelona, Glasgow, Cape Town, Perth, és Bordeaux nevezetességeit nézhetjük meg, de a végleges iOS 8-ban nyilván több várost is “berepülhetünk” majd. Ha nyaralni megyünk, hasznos lehet majd utazás előtt virtuálisan is szétnézni a kiszemelt városban a Maps segítségével.

Az alábbi képen egyébként látható a WWDC keynote egyik diáján ez a funkció, számos másik közt amit nem demóztak a WWDC alatt, de a végleges iOS 8 tartalmazza majd.

wwdc_2014_ios_8_new_features-1

Ha böngésztek a szövegek közt, találhattok még pár izgalmas kis funkciót az iOS 8 újdonságai közt, azokon kívül is amikről már pár hete beszámoltunk, és videóra is vettünk. Például a Travel Time Notification is érdekes lehet majd.