4 millió iPhone 6-előrendelés

Rekord: négymillió előrendelés iPhone 6-ra

#HÍREK
2014. 09. 15.
Az iPhone 6-ra szeptember 12-től lehet előrendelést leadni azokban az országokban, ahol szeptember 19-én kezdik meg az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus forgalmazását. Az Apple most közölte az első 24 óra számait.

Ahogyan az várható volt, és amiről korábban is szóltak a hírek, hatalmas érdeklődés övezte az iPhone 6 előrendelését. Az előrendelések száma minden korábbi rekordot megdöntött, összesen 4 millió vásárlás futott be az Apple-höz az első 24 órában.

A sajtóközleményben az Apple megemlíti, hogy a kereslet túlmutat az előrendelésre allokált készleten, így annak ellenére, hogy rengeteg vásárló kapja meg a telefonját szeptember 19-én illetve a hónap folyamán később, sokan vannak azok is, akik már csak októberi szállítással tudták előrendelni a legújabb iPhone-okat.

Az „első körös” országokban szeptember 19-én reggel 8 órától vásárolható meg az iPhone 6 és az iPhone 6 plusz az Apple üzleteiben, arra viszont nem tér ki a sajtóközlemény, hogy az üzletek milyen készlettel várják a termékrajtot. Tim Cook is nyilatkozott a rekordmennyiségű előrendelésszámmal kapcsolatban:

Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus minden szempontból jobbak mint az elődeik, és nagyon izgatottak vagyunk amikor látjuk, hogy az ügyfeleink is úgy szeretik őket mint mi. Az iPhone 6-ra és iPhone 6 Plusra leadott előrendelések minden korábbi rekordot megdöntöttek, alig várjunk, hogy pénteken a vásárlók kezébe adhassuk a telefonokat.

A sajtóközleményben az Apple – hivatalosan először – megemlítette a szeptember 26-i „második kör” országait is, amiben sajnos továbbra sem szerepel Magyarország. Továbbra is várjuk tehát a hivatalos információkat az iPhone 6 hazai forgalmazásának megkezdéséről.

Forrás és borítókép: Apple.