iphone6cover4

Rengeteg iPhone-t loptak el

#HÍREK
2015. 12. 30.
Szinte nem telik el hónap anélkül, hogy ne számolna be a világsajtó egy-egy Apple termékekkel kapcsolatos lopásról, vagy bűntényről. Most Tigardban kapott el a rendőrség egy bandát, akik rengeteg iPhone-t vásároltak hamis hitelkártyákkal.

Az Egyesült Államokbeli Tigard városában elképesztő mennyiségű iPhone-t foglaltak le, mondta el a rendőrség szóvivője. Az elkapott banda szervezetten működött és több mint negyedmillió dollár értékben találtak náluk iPhone-okat illetve iTunes Store ajándékkártyákat.

00003533630252

A rendőrség a Wasinghton Square plázában figyelt fel egy fiatalemberre, aki egy nagy halom iTunes kártyával vásárolt az egyik Apple Store-ban. A nyomozónak gyanús volt, hogy ennyi ajándékkártyával mászkál az illető, ezért a nyomába eredt. A fickó autóba szállt de nem jutott messzire, mert a nyomozó megállította és átvizsgálta az autót. Nagyon nem kellett kutatnia, ugyanis az autó tele volt Apple Store-os zacskókkal, amikben elképesztő mennyiségű iPhone lapult.

stolen-iphones-tigard-b-12222015 iphone-theft-1

 

iphone-theft-2

A rendőrség több mint 470 darab iPhone-t foglalt le 290 000 dollár, vagyis nagyjából 83 millió forint értékben. Emellett egy rengeteg iTunes Gift kártyát is találtak, több mint 585 000 dollár, átszámítva ez 168 millió forintot jelent. Ezeket egyébként lopott, vagy hamis hitelkártyákkal vásárolták meg.

T.J. Hahn, az egyik nyomozó szerint,

A szervezett kiskereskedelmi visszaélések mérete nagyobbra nőtt már a helyi bűnözésben, mint például a kábítószer-kereskedés.

Az elkövetők elvezették a rendőröket egy közeli FedEx felvevőponthoz, innen küldték el Hongkongba a feltehetőleg több ezer iPhone-t. Letartóztatásra egyelőre nem került sor, mondta el Jim Wolf, a rendőrség szóvivője. Az elfogott férfi és társa segítenek a rendőrségnek, hogy a bűnbanda többi tagját is elkaphassák.

iphone-theft-3