imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Magyarországi tömegközlekedés az Apple Mapsben

Budapest és vonzáskörzetével frissült az applikáció

Bulbs Apple reklám

Rettenetesen ötletes új MacBook Pro reklám érkezett


És ezt most nem iróniából írtam, tényleg baromi szórakoztató lett a Bulb névre keresztelt hirdetés. A rövid videóban az ötleteken a hangsúly, amik előrébb viszik a világot. És hova máshova érkeznénk végül, mint a Touch Barhoz?

Nem sok reklámot kaptak idáig az új gépek, pedig már vártunk valami kreatívat. Igaz volt idáig is egy fél perces kis bemutató Cornita Sunday Cooling típusú zenével, de a veretés, csapatás mellé nem járt semmi különösebben izgalmas.

Most viszont összeszedték magukat a kreatívok, és egy tök jó kis másfél perces szösszenetet alkottak. A történet ott kezdődik, hogy egy ősember megpróbál a világ első tűzet kicsiholni. Ahogy próbálkozik a többi vágásban folyamatosan felvillan egy rakat sorba rendezett villanykörte. Nem kell művészettörténet mesterdiplomával rendelkezni a szimbolizmus feloldásához: villanykörte = ötlet.

Majd a sikeres tűzgyújtás után megindul az ötletek láncolata, egymást követik a történelmibbnél-történelmibb események. Képileg ezzel párhuzamosan lavina szerűen sorra elkezdenek felrobban az izzók, ami rögtön felpiszkálta a bennem élő hatévest, és nyálcsorgatós nosztalgiával emlékeztem vissza, mennyire jó dolog volt villanykörtéket törni.

Bulbs Apple reklám

Mire végére érne a lánc a bevágásokban feltalálják az írást, a motort, a fogaskereket, a szemüveget, Newton fejére esik az alma, elindul az első gőzmozdony, a Wright fivérek repülnek egyet, gurul a kerék, beindul a művészet a barlangrajzokkal, lesz WC-papírunk, billentyűzetünk, hanglemezünk, fényképezőnk, Bell hazatelefonál, felszállunk az űrbe, fényképezünk, földet művelünk, velocipédezünk, tévézünk, robotot építünk és bekapcsoljuk az első iPhone-t is. (Ha mindezt egy levegővel, hiba nélkül el tudod mondani ígérem, hogy beágyazom a videód a cikkbe.) Aztán mindennek a csúcsán, az utolsó villanykörténél, egyszer csak felbukkan az emberi civilizáció jelenlegi legnagyobb találmánya:

a Touch Bar-os MacBook Pro.

Mellé kapunk egy tanulságot is, amit szerintem a Tao te Kingből másoltak: az ötletek hajtják előre a világot. Az Apple pedig pont tud egy jó eszközt ahhoz, hogy megszülethessenek azok a bizonyos ihletek. Ez egész videó alatt Gioachino Rossini William Tell Overture című műve, magyarul a Tell Vilmos opera nyitánya hallható, ami tökéletes választásnak bizonyult. Íme hát a Bulbs:

Apple Watch akció
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!