Apple TV-videók

Rövid videókkal reklámozza az Apple az Apple TV appokat

#HÍREK
2015. 11. 18.
Nemrég jelent meg az új Apple TV, azt pedig már mindenki kívülről fújja, hogy az egyik legnagyobb ezzel kapcsolatos újdonság az alkalmazások és a tvOS bemutatkozása volt. Mi mást is reklámozna tehát az Apple, ha nem ezeket a most megjelent rövid, 15 másodperces videókban?

Az első videóban az Asphalt 8-at láthatjuk, ami az egyik legkorábbi tvOS-es játék, mi is kipróbáltuk amikor teszteltük az új Apple TV-t. Sok izgalomra nem kell számítani, egy autóval zúzunk a kijelzőn, láthatóan elég jó köre van a játékosnak, legalábbis erre utalnak a „perfect nitro” és „perfect run” feliratok.

A másodikban természetesen Star Wars van, hiszen az utóbbi hetekben (hónapokban, években) a csapból is ez folyik. A Disney Infinity 3.0 Edition: Star Warsban a Halálcsillag elpusztításának dicsőséges pillanatát láthatjuk, érdekes, rajzfilmszerű képi világgal.

A harmadik az HBO NOW alkalmazást reklámozza, ami igazából már a korábbi Apple TV-re is elérhető volt – persze csak bizonyos országokban. Sok újdonságot ezen a téren a tvOS-től sem kell várni, hacsak azt nem, hogy az appokat mostantól sokkal jobban testre szabhatják a fejlesztők, azok így sokkal jobban hasonlítanak az iOS esetében megszokott felületekre.

A negyedik videóban a Netflix appot láthatjuk, ami után itthon sajnos továbbra is csak sóvároghatunk. Ha eddig nem tűnt még fel, talán itt a leglátványosabb, ahogy a videó elején látható monoszkóp-szerű kép átvált a tartalomba – ez mindig kapcsolódik a videók témájához. Vajon a jelenettel arra akarnak utalni, hogy végre kiszabadulhatunk a hagyományos tévézés börtönéből?

Az ötödik, jelenleg utolsó videóban pedig a klasszikus Crossy Road tűnik fel. Csirkénk vidáman ugrál a sávokban elhúzó autók között, mígnem az életet cseppet sem tisztelő vonat nemes egyszerűséggel elcsapja. Hát, a játékban ez valóban elég gyakran előfordul, így mondhatni egy ikonikus eseményt dolgoz fel az Apple TV-t reklámozó videó.

Valószínűleg ezek csupán az első reklámok Apple TV-témában, mivel valljuk be, nem valószínű, hogy bármelyiket meglátva rohannánk az első boltba megvásárolni az új modellt. Persze a egyelőre fejlesztők is csak tapogatóznak a lehetőségekkel kapcsolatban, úgyhogy kíváncsian várjuk mire jutnak – vannak már ígéretes ötletek.

Forrás: iMore.