iPhone-Nintendo-cover4

Saját kontrollert gyárthat a Nintendo a mobil piacra

#HÍREK
2016. 07. 06.

Időről-időre felbukkannak a hírek, hogy most aztán már tényleg belép saját játékaival a Nintendo a mobil piacra, és kedvelt játékaik, mint a Mario, a Donkey Kong, a Zelda stb. elérhetőek lesznek végre iOS-re is. Azonban már olyan régóta húzogatják a mézes madzagot, de valójában nem történik semmi, hogy Mario és Luigi iránt érzett összes nosztalgiánk kevés lesz ahhoz, hogy valóban izgalomba jöjjünk. Most úgy néz ki, hogy mégis nagy potenciált látnak az okostelefon és táblagép piacban, mert lehet, hogy saját kontrollert fognak készíteni (reméljük a saját játékaikhoz is, végre).

Mert ugyebár a Miitomo nevű „közösségi alkalmazás” nem hozta lázba a széles tömegeket, de minket egészen biztos nem. Nem véletlen amúgy, hogy a Nintendo feladni készül több évtizedes gyakorlatát, miszerint saját hardverre ad kis saját játékokat. Az elmúlt években a szórakoztatóipar gyökeresen átalakult, jóval nagyobb hangsúly helyeződött az okostelefonokra és táblagépekre, továbbá a konkurencia Sony Playstation és Microsoft Xbox elég szépen a pálya szélére szorította a Nintendót.

Nintendo-64-classic-nintendo-26504366-2560-1700

A cég éves részvényes találkozóján Shinya Takahashi, a Nintendo szórakoztatásfejlesztésért és tervezésért felelős általános menedzsere elmondta, hogy a jövőben sokkal komolyabban fognak koncentrálni a mobil piacra. Külső gyártótól származó kontrollerek már most is vannak iPhone-hoz vagy iPadhez, de azért a Nintendo neve még mindig jól cseng sokak előtt, plusz ugyebár ez jól passzolhatna a saját játékaihoz. Mert erősen gondolkodnak azon, hogy akciójátékokat tervezzenek erre a platformra, ahogy Takahashi fogalmazott:

Az okos készülékekhez tartozó fizikai kontrollerek szintén elérhetőek a piacon, és van rá lehetőség, hogy mi is kifejlesztünk valami újat. Szerintem a Nintendo gondolkodásmódja az, hogy vizsgáljuk meg, hogy egyáltalán létre tudjuk e hozni ezeket az akciójátékokat (akár fizikai kontroller nélkül, okos eszközökre), és hogy hogyan működnének.

Tatsumi Kimishima, a Nintendo elnöke megerősítette, hogy továbbra is pénzt fektetnek az iOS alapú játékok fejlesztésébe, így a Miitomo után más játékok is várhatóak. Elvileg márciusig további öt várható, csak nem tudjuk, hogy melyek lesznek ezek a játékok.

Forrás: 9to5Mac