Apple Watch

Sebességben egyenlő a Watch Series 1 és a Series 2

#HÍREK
2016. 10. 06.

A bemutatón csak átszaladtak azon a nem elhanyagolható információn, miszerint a modernebb processzort kapja az első széria ráncfelvarott verziója is. Ennek az lett a következménye, hogy az olcsóbb változat lóerőben behozza a csúcsmodellt is.

Először is kicsit tegyünk rendet Apple Watch fronton, mert könnyű belezavarodni az elnevezésekbe. Ugye van, a 2014 őszén bemutatott első generációs modell. Az egyszerűség kedvéért nevezzük ezt Series 0-nak.

A szeptember 7-ei keynote-on került bevezetésre a trónörökös, azaz a Series 2. Ebben már végre belefért a sokak által hiányolt GPS, kiegészítve olyan finomságokkal, mint az 50 méterig tartó vízállóság, vagy az úszásteljesítmény méréséhez optimalizált szenzorok.

Apple Watch 2

De szerencsére érkezett egy Series 1 is. Az, hogy ennek miért örülhetnek a felhasználók, majd a cikk további részében nyer bizonyítást. Ez a modell gyakorlatilag mindenben megegyezik a Series 0-val, egyetlen fontos kivételt leszámítva. Ugyanazt a kétmagos vasat kapta, mint a nagy testvér Series 2.

Ennek értelmében hivatalosan kivezetésre került a 0. generáció, aminek az árszabását a Series 2 vette át. A felturbózott modell pedig kedvezőbb árakkal került a polcokra.

Most, hogy ezeket tisztáztuk nézzük miért jó ez nekünk.

Apple Watch 2

Először is sokan vannak azok, akiknek egyáltalán nem fontos, hogy az óra úszás közben is figyeljen. Nem mindenki Michael Phelps, vannak alkalmi úszók, és víziszonyosak is bőven. Az 50 méteres vízállóság igen hasznos dolog, de sokan fürödtek már a Series 0-val is, és elvileg kifejezetten jól bírja. Megint egy olyan funkció, ami tök szuper és megnyugtató, hogy megvan, de aránylag kevesek fognak az órával búvárkodni.

A GPS mondjuk általánosan, minden felhasználónak jól jön, de akik eddig is kibírták nélküle, lehet, hogy inkább az alacsonyabb árra repülnek majd rá.

Az, hogy két modellben ugyanaz a processzor van, még nem kell feltétlen azt jelentse, hogy a sebességük is meg fog egyezni. Ennek jártak utána a 9to5mac emberei. Hogy mire jutottak az ebben a videóban látható:

A felvételen a tesztelő különféle próbáknak vetette alá a készülékeket. Milyen gyorsan reagálnak a Siri parancsokra, mennyi a boot idő, milyen gyorsan nyitják meg az alkalmazásokat. Jól látszik, hogy gyakorlatilag semmi különbség nincs két óra között, sőt párszor, egy hajszálnyival a Series 1 bizonyult gyorsabbnak.

Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy nincs értelme a 2. generációnak. Sőt, rengeteg egyéb hasznos dolog is belekerült a fentieken kívül. Jobb, fényesebb kijelző, még több stílus opció és fokozatos ébresztési lehetőség. Ez utóbbi bővebben azt jelenti, hogy a koronát tekerve finoman növelhetjük a megjelenítő fényerejét. Hasznos dolog lehet ez mondjuk színházban, moziban vagy csak este az ágyban.

Apple Watch Series 1 és Series 2

Viszont ha ezek egyike sem hoz lázba, akkor a Series 1 lesz a tökéletes választás. Legalábbis a sebesség miatt nem kell majd aggódni egy jó darabig az biztos…

Forrás: 9to5Mac