imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kedvezményes akkumulátor csere!

Hozdd be készüléked bármely iSTYLE szervizbe

Shuffle

Apple Watch mentette meg az autóbalesetet szenvedő anyuka életét

Az Apple Watch SOS funkciója mentette meg egy fiatal nő és gyermeke életét, miután egy ütközést követően sérülten az autójukban rekedtek. A nő fejsérülése ellenére még eszméleténél volt ahhoz, hogy az óráján keresztül segítségért forduljon.

Mind az iPhone, mind pedig az Apple Watch rendelkezik azzal a vészhelyzeti funkcióval, amivel nemrégiben Kacie Anderson túlélt egy erős becsapódást, amit egy részeg sofőr okozott autójával. A 24 éves nő 9 hónapos kisfiával utazott, amikor balesetet szenvedtek. Az ütközés olyan erős volt, hogy a sofőr telefonja elrepült, fejét pedig többször erősen beverte, majd egy kis időre elvesztette a látását. Mikor eszméletére tért, nem érte el az elrepült telefont, ezért az Apple Watchon keresztül kért segítséget.

Abban a pillanatban, amikor belénk csapódott, a kocsiban minden elrepült. Az arcomat erősen a kormányba ütöttem, majd a fejem visszacsapódott a fejtámlába, majd újra a kormányba és az ablakba is bevertem. Egy percre minden elsötétült előttem, semmit nem láttam. A szemem nyitva volt, de minden fekete volt. A kezemmel az iPhone-omat kerestem, amikor eszembe jutott, hogy az Apple Watchcsal feltudom hívni a 911-et.

Kép forrása: 9to5mac

A nő egyébként évek óta használja az Apple óráját, ezidáig szerencsére nem kellett hasonló helyzetben igénybe vennie. Főleg sportoláshoz használta, úgy érzi nagy szerencséje volt, hogy épp a csuklóján volt az Apple Watch, mert másként nem tudott volna segítséget hívni.

A mentő megérkezett és azonnal hordágyra kerültem, stabilizálták a nyakamat és a hátamat. Súlyos agyrázkódást szenvedtem, ami hetekig tartott.

Az SOS funkció 2016-ban a watchOS 3-ban került az Apple Watchba, majd később az iPhone-ba. iPhone 7 vagy régebbi modelleken az oldalsó gombot kell megnyomni egymás után ötször, ekkor a Kikapcsolás mellett megjelenik az Orvosi azonosító és a Vészhelyzet opció is. iPhone 8-on és iPhone X-en az oldalsó gombot nyomjuk le hosszan és valamelyik hangerőszabályzót.

Apple Watch-on ugyanezt az oldalsó gomb hosszú megnyomásával érhetjük el. Ha ismét hosszan lenyomva tartjuk a gombot, akkor az óra visszaszámol és tárcsázza az adott ország segélyhívóját. Ekkor az iPhone vagy adott esetben a Watch értesítést küld az összes beállított Vészhelyzeti kontaktnak is a pontos tartózkodási helyünkkel együtt.

Az Egészség alkalmazásban akár megadhatjuk a vércsoportunkat is, így ha megsebesülünk, egy Apple Watchcsal a kezünkön az eszközre hagyatkozva gyorsabb a segítségnyújtás. Mivel az Apple Watch hivatalosan még nem elismert orvosi eszköz, a mentősök nem hagyatkozhatnak 100%-osan ezekre az információkra, viszont vészhelyzet esetén, a minél gyorsabb segítséghívás életet menthet.

Nem ez az első eset, hogy az Apple Watchot életmentő eszköznek kiáltották ki. Scott Killiant nemrég egy szívinfraktustól mentette meg az eszköz. Amint furcsa pulzust észlelt, értesítette a tulajdonosát, aki azonnal a kórházba sikerült. Utólag kiderült, hogy ha aznap este tovább alszik, akkor valószínűleg meghalt volna, ugyanis 4 koszorúér szűkületet találtak, amit mihamarabb meg is operáltak.

Az autóbalesetet szenvedő nő, és a szívinfraktusos férfi esete is jól példázza, hogy az életmentő technológiák nem csak az orvosok kezébe valóak, hanem az átlagfelhasználó számára is hasznosak. Ezeken kívül még sok-sok módon segít a Watch az egészség megőrzésében, a diabétesz kialakulását például már most 85%-os pontossággal tudja előrejelezni.

Forrás: 9to5mac

Hivatalosan is elköltözött az Apple

Az elmúlt években többször megemlékeztünk az Appel Park építkezési munkálatairól. Az új főhadiszállás terveit még Steve Jobs prezentálta 2011-ben, ami egy óriási területen fekvő, gigantikus űrhajóra emlékeztető, 100%-ban megújuló energiáról működő központot foglal magába.

Ami, akkor hihetetlennek tűnt, annak tavaly befejeződtek az építési munkálatai. 2017-ben már az iPhone bemutatóját is a Park területén, a Steve Jobs Theatherben tartották, így várható volt, hogy hamarosan szépen minden fejlesztőrészleg székhelyet vált.

Az Apple nem csak fizikailag, nemrég papíron is elköltözött az Infinite Loopról, a One Apple Park Wayre. Ezt több tech portál is kiszúrta, a részvényeseknek kedden kiküldött konferencia meghívókban már ez a cím volt feltüntetve a cég hivatalos központjaként.

Bár az alkalmazottak munkakörnyezete kifogástalannak tűnik, a hatalmas beltereket és az üvegfalakat nem minden dolgozó bírja idegekkel. Az épület terveit a cég vezető dizájnere, Jony Ive készítette, aki szokásához (és az Apple-termékekhez) híven minél nagyobb letisztultságra és természetközeliségre törekedett.

Akárhogy is nézem, én nehezen tudnám rosszul érezni magam egy ilyen helyen…

Június első hetében lehet az idei WWDC

Azoknak az olvasóinknak, akik évről évre nyomon követik az Apple fejlesztői konferenciájának nyitóprezentációját, egyelőre még csak halványan, de érdemes feljegyezniük június 4-ét. Ugyanis a MacRumors számításai szerint 4-8 között a legesélyesebb a rendezvény megtartása. A 2000-es évek eleje óta hagyományosan júniusban kerül megrendezésre a WWDC, ahol az Apple lerántja a leplet a macOS és iOS rendszerek újdonságairól, a fejlesztőkre vonatkozó legfontosabb újításokról és rendszerint új termékeket is érkeznek.

A MacRumors egy névtelen, de megbízható forrásból értesülve úgy tudja, hogy sok-sok év után a WWDC visszatér a McEnery Convention Centerbe. Az oldal szerkesztői utánajártak, hogy mely időszakokban foglalt a rendezvényközpont, és mely hetek alkalmasak arra, hogy megtartsák a jellemzően 5 napos eseményt. Ezek alapján azt kapták, hogy ha az Apple tartja a hagyományokat, és idén is júniusban lesz WWDC, illetve a megbízhatónak titulált forrás állítása is beigazolódik, akkor a nyár első hetére várható a fejlesztői konferencia.

Forrás: MacRumors

Az Apple a negyedik legnagyobb notebook gyártó

A TrendFroce friss felméréséből az derült ki, hogy az Apple lekörözte az Asust. Így jelenleg a cupertinóiaké a negyedik hely. A listát továbbra is a HP vezeti, akit a Lenovo és a Dell követ.

Phil Schiller az új MacBook Prót prezentálja

A témában itt olvashatsz bővebben: Cult of Mac

Új 11.3-as fejlesztői béták érkeztek

Alig két héttel a 11.3 első bétái után megérkezett a második szett fejlesztői béta az iOS és tvOS 11.3 verziójához. Amint a béta elérhető lesz publikus formában és tartalmaz érdemleges újdonságokat, úgy azonnal beszámolunk róla nektek egy bővebb cikk formájában.

Minden készülékhez érkeztek aksik az iSTYLE szervizeibe a kedvezményes cseréhez

Most kaptuk az információt az iSTYLE szervizcsapatától, hogy már nem csak az iPhone 6s-hez, hanem minden készülékhez érkeztek akkumulátorkészletek és a szállítás is folyamatossá vált. Ha tehát szeretnétek igénybe venni az Apple által kínált kedvezményes aksicserét, itt a tökéletes alkalom.

Februárban iMessage matrica jár az Apple Watch Activity kihívásért

Februárban van a Heart Month, azaz a szív hónapja az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Ebből a jeles alkalomból újabb kihívás vár az Apple Watch-csal sportolókra: akik február 8-14 között teljesítik a kihívást, azokat különleges iMessage matricákkal jutalmazza az Apple. Például egy ilyennel:

 

Érkezik a Mario Kart iPhone-ra

Ha egyszer elkészül, ugyanis egyelőre még csak a játék fejlesztését jelentette be a Nintendo. Meglátjuk sikerül-e tanulniuk a Mario Run hibáiból. Bővebben itt olvashatsz a témában: 9to5mac

Rekord negyedévre számítanak a Wall Street elemzői

Holnap derül ki, hogy mennyi az annyi: az Apple vezetősége konferenciahíváson keresztül fogja prezentálni a 2018 Q1-es pénzügyi eredményeit. A Wall Street elemzői rekord negyedévre számítanak, amiről mi is azonnal beszámolunk majd nektek. Bővebben itt olvashatsz a témában: MacRumors

iOS-en is frissült az Office

Nemrég frissült az Office for Mac, valós idejű kollaborációval. Ugyanezek a funkciók érkeztek meg iOS-re is, így mostantól akár mobileszközről is kooperálhatnak majd a kollégák. Bővebben itt olvashatsz tovább: 9to5mac

Kiadós frissítést kapott a Logic Pro X

A héten alaposan lefrissítette professzionális szoftvereit az Apple. A zene világában meghatározó Logic Pro X egy rakás újdonsággal bővült, míg a Final Cut Pro X olyan funkciókkal, amikről már mi is beszámoltunk korábban. Bővebben itt olvashatsz tovább: 9to5mac.

Megjelent a Swift Playgrounds 2.0

Az iOS után a Playgrounds is frissült, az Apple gyerekeknek szánt iPad alkalmazása. Bővebben itt olvashatsz a témában: Apple Insider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!