imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

BREAKING!

Magyarországi tömegközlekedés az Apple Mapsben

Shuffle

Napi ingyen app: Pulse

Tegnap a BusyMind volt ingyenes, ma pedig szintén egy relaxációs appot mutatunk az egy dolláros árkategóriából, amit most ingyen tudtok beszerezni. A Pulse a nap közbeni tudatos percek helyett inkább az elalvás előtti pillanatokra koncentrál, de általános relaxációra is tökéletesen alkalmas. Ha még nincs Apple Watchod, de kipróbálnád milyen kontroll alatt tartani a légzésedet, akkor ezt az appot neked találták ki. Néhány nap használat után (miután már a szokás rabjává válsz), akár le is törölheted majd az alkalmazást.

Pulse letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch)

Már mobilnézetben is olvashatod a Shuffle rovatunkat

Puh 🍾

Magyarul is olvasható a szexizmussal vádolt Ex-Googler kiáltványa

A múlt héten számoltunk be arról a balhéról, ami időnként újra előjőn a Szilícium-völgyben, és ami azt helyezi előtérbe, hogy vajon van-e szükség arra, hogy a tech cégek ilyen nagyságú lufit fújjanak a sokszínűséget érintő kérdésekből. James Dameron a botrány után híres dokumentumát (ami a Google belső rendszeréből szivárgott ki) kiegészítette azzal, hogy ő nem elutasítja a diverzitásra való törekvést, csupán szeretné ha reálisan kezelnék a cégek a helyzetet:

Miután a sajtó az elmúlt napokban teljesen kiforgatta az esszém eredeti jelentését és a mögötte meghúzódó szándékot, fontosnak tartom bevezetésképp tisztázni a következőket: Értéknek tartom a sokszínűséget és a befogadást. Nem tagadom, hogy a szexizmus létező probléma. És nem támogatom a sztereotípiákat sem. Azonban amikor a lakosság egészére vetítve vizsgáljuk a nemek közötti szakadékot, akkor az eloszlási különbségek okait is a teljes lakosság szintjén kell keresnünk. Ha ugyanis nem tudunk erről eszmét cserélni, sosem tudjuk igazán megoldani ezt a problémát.

A teljes 10 oldalas dokumentumot egyébként Barta János, a PC Guru szerzője fordította magyarra, ezúton is nagyon szépen köszönjük neki.

BRÉKING: Ez lenne az iPhone 8 gyártósora?

Egy német oldal tett közzé két új videót az iPhone 8 állítólagos gyártósoráról, állításuk szerint egyenesen a Foxconn gyárból. Ez már csak azért is furcsa lenne, mert szinte lehetetlen bármilyen okos kütyüt átjuttatni a gyár biztonsági rendszerén. A TechTastic szerint az első videón a polírozási folyamat látszik, a másikon pedig fene se tudja, hogy mi történik. Az elég szembetűnő, hogy igen pici a gyártósor és nem is túl összehangoltan folyik a munka, így a felvételeken nem valószínű, hogy valóban az iPhone 8 gyártását láthatjuk. Sokkal sanszosabb, hogy így készülnek a dummyk vagy már be is indult a hamisítványok gyártása.

(via 9to5mac)

 

Blush Gold lehet a Copper Gold iPhone 8 neve

Ismét Benjamin Geskin csipogta világgá, hogy a rézarany iPhone 8-at hivatalosan Blush Gold néven fogja emlegetni az Apple. Az információt a Weibóról (kínai Facebook) szedte egy belsős Foxconn informátortól, aki azt is hozzátette, hogy kizárólag 64 és 128 GB-os modellek lesznek elérhetőek ebben a színvariánsban. Ez egyrészről indokolt lenne a gyorsabb gyártás érdekékben, másrészről viszont meglepő, hogy miért pont a 256 GB-os változatot hagyják el. Állítólag feketéből csak 128 GB-os5 és 256 GB-ost lehet majd kapni.

(via 9to5mac)

Elon Musk szerint az MI nagyobb para, mint Észak-Korea

Elon Musk szerint a világ sorozatunk folytatódik, a minap például ezt posztolta Twitterére:

Musk sosem rejtette véka alá, hogy szerinte nem ártana szabályozni a mesterséges intelligencia robotokat, sőt még Mark Zuckerbergnek is leosztotta a lapokat, aki épp ellenkezőleg gondolkodik a témában. Ha komolyabban érdeklődtök az MI iránt, akkor ajánlom figyelmetekbe a Foglalkozása: robotpszichológus (A munka világa 2030-ban) cikkünket, melyben a világ jövőképét boncolgatjuk.

Napi ingyen app: BusyMind

Naponta mennyi a tudatos perceid száma? A BusyMind segít. Egy, illetve öt perces sessionok közül választhatunk, az alkalmazás pedig folyamatosan informál, hogy mi után mi következik. Első körben belégzéskor a kék körre kell helyeznünk az ujjunkat, kilégzéskor pedig elengedni – ekkor a kör pulzálni kezd. Hamar érezni fogjuk, ahogy emelkedik a pulzusunk, aki pedig nem csinált még ilyet, annak abban is segít az app, hogy mely testrészeinkre kell ebben az állapotban koncentrálnunk. Ha van naponta legalább egy szabad perced, akkor mindenképp próbáld ki!

BusyMind letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch)

Nézhető a Carpool Karaoke

Éljen. Majd mesélje el valaki, akinek van Apple Music előfizetése, hogy milyen, engem kevés dolog hagy jobban hidegen. Az ünnepi esemény alkalmából két új trailert is kipakoltak hozzá a YouTube-ra. Az első epizódban egyébként James Corden és Will Smith domborít majd egy hatalmasat.

 

Nem lesz több Disney film a Netflixen

Szerencsére csak 2019-től. Azoknak, akik egy vállrándítással elintézik a dolgot, mondván: “úgyse nézek rajzfilmeket”, csak szólok, hogy a Disney-nél vannak a Star Wars (Lucasfilm), a Marvel és a Pixar filmek jogai. Szóval ez elég szívás lehet a Netflix rajongóknak.

Az aprópó pedig, hogy a Disney saját streamingszolgáltatásba szeretne majd fogni.

Új Apple Store nyílik Japánban

A kiotói bolt lesz a kilencedik a sorban. A Macotakara információi szerint már javában toborozzák az alkalmazottakat. Habár a volt főváros nem tartozik az ország legnagyobb városai közé, mégis rendkívül kedvelt a turisták körében történelmi jelentősége és látványosságai miatt. Jelenleg Aichi, Fukuóka, Mijagi és Oszaka is rendelkezik egy-egy bolttal, emellett Tokióban további 3 található és egy pop-up Apple Watch Store is. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikorra épül meg a bolt és mikorra várható a nyitás, de a kiotói bolt még esélyes az 500 Apple Store címre is.

(via Apple Insider)

Kutatás fejlesztési központot nyit a Foxconn amerikában

Michiganben nyitja meg első K+F központját a Foxconn, amit kizárólag az önvezetőautókra fókuszál. A cég egyik alapítója, Terry Gou elmondta, hogy az Egyesült Államokban fejlettebb az autóipar, mint Kínában ezért tervezik ide a beruházást. A befektetésről nem árultak el túl sok mindent, így azt sem, hogy pontosan mennyibe fog kerülni, csupán annyit lehet tudni, hogy a cég rendkívül érdekelt a mesterséges intelligencia és a mély tanulás területén. Detroit egyébként az amerikai autóipar szívének számít, hiszen itt székel a General Motors, a Ford, és a Chrysler is. A Cult of Mac még annak a lehetőségét is felvetette, hogy talán még az Apple keze is benne lehet a dologban.

(via Cult of Mac)

 

Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!