imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szuper tablet, szuper áron

Már elérhető az új, 2018-as iPad!

Shuffle

Házilag is növelhető az iPhone tárhelye

Csak rohadtul nem éri meg. Ez derült ki számomra Scotty Allen nemrég feltöltött videójában. A szóban forgó úriember ugyanis úgy döntött, házi módszerrel fog nekiállni a belső tárhely bővítésének. A videó rendkívül szórakoztató, érdemes megnézni, de nem árt tudni hozzá pár adalékinformációt:

  • Scotty Shenzhen, a kínai iPhone összeszerelő gyár mellett él, így “okosba” elég jó alkatrészellátással rendelkezik
  • Scotty konyít a mikroelektronikához
  • Scotty korábban egymaga összerakott egy iPhone-t a semmiből
  • A projekt több mint egy hétig tartott

Szóval az önjelölt Scotty-knak azzal a tanáccsal szolgálnánk, hogy INKÁBB NE – nem éri meg. Inkább örülj, hogy nézhetsz valakit, aki megcsinálta helyetted is.

Már az üzeneteidet is olvassa a Facebook

Rendesen ég a ház a Facebooknál, a tűzben pedig egyre több csontváz hullik ki a hamuvá porladt gardróbból. Most például Mark Cukorhegy kénytelen volt beismerni, hogy a vállalat automatizált algoritmusai folyamatosan olvassák a privátnak hitt Messenger üzeneteid.

Állítólag a gyakorlattal a vírusos linkeket és törvénysértő fényképeket próbálják kiszűrni, és az átvizsgált tartalmat soha nem használták targetált hirdetésekhez. Az persze más kérdés, hogy ki hisze még el ezeket a szövegeket.

Mindenesetre az is beismert tény, hogyha az algoritmus talál valamit, akkor jönnek a humán moderátorok, akik bizony alaposabban is ránéznek a beszélgetéseidre…

Az eljárás már csak azért is érdekes, mert a Facebook másik csetszolgáltatása, a WhatsApp end-to-end titkosítást használ, azaz ott ilyenre nincs lehetőség. Ezek szerint meg lehet lenni enélkül is…

Újabb AR-szemüveg szabadalom az Apple-től

A Bloomberg értesülései szerint 2018 a kiterjesztett valóságról fog szólni. Az egyik leghitelesebb forrásnak számító szaklap korábban odáig ment, hogy az idei CES-en a legnagyobb gyártók, köztük az Apple is találkozott a technológiát előállító beszállítókkal. A cupertinói vállalatnak egyébként több szabadalma is létezik már a témában, a legfrissebb szerint például egy olyan eszköz lehetősége is felmerült, amiben egy iPhone-ra lenne szükségünk.

Ezt valószínűleg csak legsötétebb óráiban gondolta komolyan a dizájn csapat, ezt a megoldást 100%-ra kizárhatjuk a játékból. Véleményünk szerint az Apple 2020 előtt nem rukkol elő AR eszközzel, főleg nem ilyen gagyi formában, ami valójában nem is AR, inkább csak VR szemüvegnek feleltethető meg.

Forrás: Apple World Today

 

Nem veled van a baj, a Tinder profiloddal

Panaszkodó tinderezők árasztották el a Twittert tegnap este: nem működik a Tinder. Miután a Facebook bejelentette, hogy körülbelül 87 millió felhasználói fiókot érint a hetekben kirobbant adatkezelési botrány, jelentősen átszabták az irányelveket, illetve azt, hogy milyen adatokat hívhatnak be a harmadik féltől származó alkalmazások API-n keresztül és miket nem.

Ennek az egyik  nagy vesztese a Tinder volt, amit nagy számban használnak a felhasználók Facebook profilokkal. A frissítést követően gyakorlatilag a felhasználók 90%-a eltűnt a randi alkalmazásból. A hiba miatt a usereket kijelentkeztette az app, majd nem engedte vissza. Mivel a partnerek többségénél is ez történt, ezért a match-ek is eltűntek egy időre.

Az eset vicces fordulatot vett, amikor egyre több tinderező figyelt fel a hibára és vészjóslatait azonnal meg is osztotta a Twitterezők népével. Valaki például azt sérelmezte, hogy bukta a mai randiját, hiszen ez volt az egyetlen kapcsolattartási eszköze szíve választottjával, mások egyből az emberiség végét jelentő eseményről számoltak be. Nem kell megijedni, a hibát javították: a Tinder újra él és virul.

32 000 magyar facebookozót érinthet a Cambridge Analytica botrány

Tegnap kora este egy telekonferencia keretein belül számolt be Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője a Cambridge Analytica botrány részleteiről. Az érintett felhasználókra vonatkozó előzetes 50 milliós becslés helyett a Facebook szerint 87 millió fiók adatai kerültek az elemzőcég birtokába. A 24.hu további információkat kapott a közösségi oldal magyar vonatkozásáról: hazánkban 32 067 felhasználó adataihoz férhettek hozzá. Mindössze 13 felhasználón keresztül szivároghattak ki a személyes információk az adatokat gyűjtő appon keresztül. Az ügyben egyébként nagyrészt amerikai állampolgárok érintettek.

Forrás: 24.hu

Új Apple Store nyílik Tokióban

Friss fotókat osztott meg az Apple a legújabb tókiói Apple Store-ról, amely 7-én nyitja meg kapuit. A helyszín különösen kedves a cég számára, ugyanis 2003-ban itt nyílt az első USA-n kívüli Apple Store. A boltot minden földi jóval ellátták, kapott például egy gigantikus méretű 6K-s kijelzőt a központi területen a bejárattal szemben, ahol Today at Apple rendezvényeket is tartják majd.

Érkeznek az i9-es notebook processzorok az Inteltől

Az Intel felébredt Csipkerózsika álmából és bejelentette, hogy érkeznek a brutális teljesítményre képes i9-es processzorok laptopokba is. Az új i5, i7 és i9-es széria az AMD Ryzen processzorai után kerültek bemutatásra, amire az Intelnek mihamarabb válaszolnia kellett, hiszen ez a széria már bőven pariban volt a cég akkori kínálatával a megszokott olcsóbb áron. Most pedig, hogy ismét az a hír járja hamarosan az Apple a saját chipjeire cseréli az Intel alkatrészeket, az Intel 19-re lapot húzott és jelentős teljesítménynövekedést ígér az év második felében piacra kerülő hordozható rendszerekbe.

A cég 41%-os teljesítményjavulást ígér a játékosoknak, akik pedig videót vágnának egy i9-es gépen, azok közel 60%-kal jobb teljesítményre számíthatnak. A legerősebb Core i9-8950HK modell 6 maggal 12 szálon fog dolgozni, ilyen erős processzor még sosem került laptopba. Természetesen nem csak az i9 modellek lesznek elérhetőek a gyártók számára, hanem az Intel i5 és i7 nyolcadik generációs chipjei is.

Megjelent az iOS 11.4 első nyilvános béta

A béta tesztelők számára az Apple elérhetővé tette az 11.4 első bétáját, így már nem csak fejlesztők birtokában van az iOS legfrissebb verziója. A 11.4-es változat valószínűleg egy kisebb méretű frissítés lesz, és olyan dolgokat fog tartalmazni, ami a 11.3-as verzióból kimaradt, mint például az AirPlay 2 támogatást.

Keményen visszaszólt a Facebook az Apple-nek

A nemrég kirobbant Cambridge Analytica körüli botrány után Tim Cook az adatkezelési alapelvekről beszélt, illetve egyik interjújában elmondta, hogy az Apple-nél soha nem kerülne hasonló helyzetbe. Nos, ahogy az várható volt ehhez a megnyilvánuláshoz Mark Zuckerbergnek is volt még utólag egy-két szava. A Vox-nak elmondta, hogy álságosnak és nevetségesnek tartja az Apple álláspontját.

A hirdetés alapú modell az egyetlen, amit a szolgáltatás bővítésére és az emberek elérésére használhatunk. Ha olyan szolgáltatást csinálsz, ami nem csak a tehetőseket szolgálja, olyannal kell előállnod, amit az emberek megengedhetnek maguknak. A Facebook is azok közé a vállalatok közé tartozik, amik azon dolgoznak, hogy olcsóbbak lehesenek, és minden felhasználónak ingyenességet kínáljanak. Nem hiszem, hogy ez azt jelentené, hogy nem törődünk az emberekkel.

Zuckerberg rámutatott, hogy nem tartja jogosnak egy olyan cég álláspontját a témában, amely csak akkor foglalkozik veled, ha nála költöd el a pénzed. Éppen ezért nem tartja hitelesnek, amikor Tim Cook azért kritizálja a Facebook üzleti modelljét, mert náluk a felhasználó nem a vásárlót, hanem a terméket jelenti.

Ellenkezőleg. Szerintem  nagyon fontos, hogy érjen el minket a Stockholm-szindróma. Ne hagyjuk, hogy azok a vállalatok, akik a pénzünkből élnek, meggyőzzenek minket arról, hogy ők valójában jobban törődnek velünk. Szerintem ez nevetséges.

Kérdés a Facebook miért érzi úgy, hogy bármikor is érdekelte volna a felhasználók védelme. Az elmúlt évek a közösségi háló körül kirobbant botrányokról szólt, amely során kiderült például, hogy maga a Facebook szerint is baromi káros a Facebook, az pedig már csak a jéghegy csúcsa, hogy a fake news mindennapossá vált a közösségi platformon.

Tim Cook egyébként korábban azt is megjegyezte, hogy nem hisz az erős szabályozásokban, szerinte az önkontroll a legjobb módszer. Viszont egy ilyen helyzet után most már ő is úgy látja ideje megregulázni a cégek adatvédelmi irányelveit.

 

Május elsején lesz az Apple Q2-es pénzügyi jelentése

A befektetőknek szánt üzenőfalán tűzte napirendre a következő pénzügyi jelentés dátumát az Apple, amit május 1-jén tartanak észak-amerikai idő szerint délután 5 órakor (5:00 p.m. ET). Ahogy azt már megszokhattuk, ez nálunk este 11 órára csúszik, a beszámoló után a részvényesek és az újságírók egy konferenciahívás keretében kérdezhetnek majd a cég pénzügyi helyzetéről.

Megszünteti az Apple Watch támogatást az Instagram

Április elsejétől az Apple levette a kezét a watchOS 1 SDK-ról, ami egyben azt is jelenti, hogy azon fejlesztők alkalmazásai, amik nem használnak még ennél újabb verziót megszűnnek a jövőben. Ezek közé tartozik az Instagram is, az appot fejlesztő Facebook valószínűleg nem tartja fontosnak tovább támogatni az Apple Watch applikációt így az kikerült a szolgáltatás legújabb verziójából.

🤬 Dühöngő…

Kedves Apple,
lassan fél éve már, hogy rendszeresen szétcsúsznak azok a nyíves iMessages üzeneteim macOS-en és iOS-en is egyaránt. Legyetek már szívesek elmagyarázni, hogy mégis mi a franc olyan nehéz abban, hogy dátum szerint rendezzetek szöveges fájlokat!? De most komolyan! Vagy ti nem vettétek észre? Ti nem használjátok a saját alkalmazásotokat? Nem volt egy ember aki odaszólt volna az első frissítés kiadásakor, hogy “hé Tim, figyu’ már, szar az iMessage üzenetek megjelenítése, javítsuk már ki”. Vagy nem volt rá idő két pulykabékönös szendvics között? Tényleg mi a halál van? Úgy voltam vele, hogy jó, nem baj, majd az iOS 11.3 és a tavaly nyár elején(!) beígért iCloud szinkronizáció elhozza a megváltást.

Erre b***eg kiadjátok a NAGY GIGAFRISSíTÉST, ami mi nincs benne? Na mi nincs? És felőlem ne tegyétek bele, de akkor legalább javítsátok már a problémát léccike, mert az így kritikán aluli.

Na ennyi, most már megnyugszom becsszó…

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!