imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A Lightning csatlakozó olyan mint a köldököd

Így tisztíthatod meg

Shuffle

Na végre! Az első iPhone 9 pletykák!

Hamarosan (értsd: alig 3,5 hónap múlva) érkezik a következő iPhone (iPhone 8?), így ezzel kapcsolatban már nem sok újdonságot lehet elsütni. Na de az „iPhone 9”, 2018-ban! A Bell szerint jövőre két új kijelzőméret érkezik: az egyik 5,28″, a másik 6,46″ lesz. Nem sok bizalmat szavaznék ennek, de ha mégis így lesz, nagyon remélem, hogy az Apple 5,3-ra és 6,5-re kerekíti a két számot. Ja, természetesen OLED, és a Samsung szállítja majd. Vagy nem. (via MacRumors)

Jönnek a kínaiak!

Befutottak a Gartner piacelemző cég számai az elmúlt negyedéves okostelefon-eladásokkal kapcsolatban. Az adatokból az látszik, hogy az Apple alig tudott több iPhone-t eladni, mint tavaly, a Samsung kicsit esett, a kínai gyártók meg kilőttek mint a rakéta, ennek köszönhetően az előbbi két márka még a részesedéséből is veszített. Íme:

(via MacRumors)

Nyártól HomeKit-kompatibilis IKEA TRÅDFRI termékek jönnek

Az IKEA-féle TRÅDFRI eddig is nagyszerű választás volt azoknak, akik jó ár-érték arányú okosvilágítást kerestek (a kezdőkészlet két izzóval 25 ezer Ft, egy 1000 lumenes E27 foglalatú izzó pedig 3500 Ft), nyártól azonban tovább fejlődik a rendszer: Apple HomeKit, Amazon Echo és Google Home támogatást kap. Kérdés, hogy kell-e hozzá új hub, vagy egy szoftverfrissítéssel működik-e majd a dolog (személy szerint inkább az előbbire tippelek).

(via 9to5Mac)

Archiválófunkciót tesztel az Instagram

Új funkciót tesztel néhány felhasználónál az Instagram: archiválhatjuk a képeinket, amiket ezután a profilunkban jobb felül megjelenő Archive mögött találhatunk meg. Hogy miben különbözik ez az egyszerű törléstől? Sok mindenben: később visszaállíthatjuk a fotót, továbbra is megnézhetjük a like-ok számát és a kommenteket, stb.

(via TechCrunch)

Levideózták az Apple önvezető autóját

Vagyis csak egy fehér Lexus RX450h-t, amin mindenféle műszerek voltak, de nagy valószínűséggel az Apple élt éppen az április 14-én megszerzett önvezető autó tesztelési engedélyével. A kocsi Palo Alto felé haladt, sok egyéb nem derül ki a videóból.

Napi ingyen app: Sky to Fly: Faster Than Wind 3D Premium

Jó hosszú neve van ennek a felülnézeti-3D-scroller-arcade-shooter játéknak. Hat különböző hajó, több mint három órányi lövöldözés a story módban, egy adag pálya, steampunk hangulat. Most 700 Ft-ot spórolhatunk, hiszen egy ideig ingyen van.

• Sky to Fly: Faster Than Wind 3D Premium (iPhone, iPad)

Nincs többé 30 fontos limit az Apple Pay-es vásárlásokon az Egyesült Királyságban

Eddig ugye – mint minden érintés nélkül bankkártyával – 30 font volt a PIN-kód nélküli felső limit az Apple Pay vásárlásokra. Ezt törölték el most gyakorlatilag mindenhol az Egyesült Királyságban. Az Apple Pay-felhasználók száma egyébként egy év alatt 300%-kal nőtt a szigetországban. (via The Telegraph)

Touch Bar támogatást kapott a ForkLift 3

Kijött egy frissítés mindannyiunk kedvenc magyar fejlesztésű macOS-es fájlkezelő/FTP-ző alkalmazásához. Az újdonság: mostantól támogatja az app a Touch Bart, vagyis mindenféle műveletet elvégezhetünk a legújabb MacBook Prók pici OLED-kijelzőjén, de pl. folyamatjelzésre is használható a billentyűzet feletti sáv.

• ForkLift 3 weboldal

Új Apple Watch szíjakat jelentett be a Nike

A „Day to Night” elnevezésű új kollekció négy színt tartalmaz, melyek passzolnak a Nike Air VaporMax Flyknit futócipőkhöz. A Nike június 1-től kezdi el árulni őket néhány kiválasztott üzletben, aztán az Apple-höz és a viszonteladó partnerekhez várhatóan néhány héttel később érkeznek meg.

(via MacStories)

Kértétek, megkaptátok

Mi is meglepődtünk, mennyi pozitív visszajelzést kaptunk az új iMagazin dizájnnal kapcsolatban – ilyen változásoknál általában az a közmegegyezés, hogy „régen jobb volt”. Egyetlen vissza-visszatérő elem volt a kommentekben: a régi betűtípus szebb volt. Nos, úgy döntöttünk visszatérünk rá, így búcsút intettünk a Nimbus Sansnak, és ismét Open Sansban tündököl az oldal.

Jóval a várt ár alatt kelt el egy működő Apple I

Május 20-án megtartották azt az árverést Németországban, ahol egy tökéletesen működő, több mint 40 éves Apple I számítógép volt az egyik tétel. A várakozások szerint nagyjából 320 ezer dollár körüli összegért kellett volna gazdára találnia, de végül „mindössze” 130 ezer dollárt (~36 millió forintot) fizettek érte.

Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!