imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

WWDC17

Itt találsz mindent, amit a WWDC-n bemutattak

Shuffle

Megjelentek az első „Assembled in India” iPhone-ok

Nagyjából egy hónapja adtunk hír róla, hogy megindult az iPhone SE-k összeszerelése Indiában. Most a boltokba is megérkeztek az első darabok, melyek hátlapján már a „Designed by Apple in California. Assembled in India” felirat olvasható. Az egyik feltétele az indiai boltnyitásnak ugyanis az volt, hogy 30%-ban helyileg összeszerelt termékeket kell árulnia az Apple-nek.

(via 9to5Mac)

Limitált hangszóróval ünnepli a Beats a sokszínűséget

A hétvégén zajlott le a San Franciscó-i Pride, aminek az apropóján a Beats egy különleges mintázatú Beats Pill+ Bluetooth kihangosítóval lepte meg a rajongókat. Az egyedi termék a #ForTheLoveOfMusic kampány égisze alatt készült limitált példányszámban, hazánkban sajnos ilyet nem lehet majd kapni.

Új drónvideón a Steve Jobs előadóterem

Duncan Sinfield új videóval jelentkezett, ezúttal kicsit közelebbről láthatjuk többek között az Apple Park területén elhelyezkedő Steve Jobs előadótermet – itt tartják majd a jövő termékbemutató eseményeit, első alkalommal valószínűleg idén szeptemberben az iPhone-keynote-ot.

Hamarosan nem olvassa el a Google a leveleinket

Mintha észhez tért volna egy kicsit a Google: bejelentették, hogy még idén bevezetik azt az „újdonságot”, hogy a robotok nem szkennelik át az e-mailjeinket annak érdekében, hogy személyre szabott hirdetésekkel bombázhassanak. Eddig ugye az ingyenes Gmail fiókokba érkező leveleket simán „elolvasta” a Google automatizmusa, így próbálva további adatokat gyűjteni rólunk marketingcélokhoz (a céges G Suite eddig is kimaradt ebből a jóságból). (via AppleInsider)

Kedvencek funkciót tesztel az Instagram

Az Instagram olyan új funkciót kezdett tesztelni, mellyel egyes fotókat csak a kedvencnek jelölt követőinkkel tudunk megosztani. Eddig ugye vagy mindenki (nyilvános profil esetében), vagy a visszaigazolt követőink (privát profil esetében), vagy egyes felhasználók (privát üzenetek) láthatták a képeinket. Egyelőre csak kis számú felhasználó próbálhatja ki az újdonságot, a funkciót még szeretnék tökéletesítgetni a következő hónapokban.

(via The Verge)

Növekszik a maces malware-ek száma

A McAffee legújabb jelentése szerint csak az első negyedévben 53%-kal nőtt a macOS-re írt malware-ek száma, ami így elérte a 700 ezret, a globális szám 0,1%-át. Fontos megjegyezni, hogy a cég a fertőzések számát nézi, vagyis nem 700 ezer különböző malware van, hanem ennyi esetet regisztráltak (globálisan közel 700 milliót). A növekedést egyébként az elszabaduló adware-ek adják, vagyis azok a kártékony programok, amik miatt ugyan nincsenek veszélyben az adataink, de idegesítő reklámokkal bombáznak.

(via 9to5Mac)

Új emojik a Unicode 10 szabványban

A Unicode Consortium múlt héten kiadta a Unicode-szabvány 10. verzióját, melybe 56 új emoji karakter is került. Persze nem csak ennyi változott, 8158 új karakterrel összesen 136690 karakterre hízott a szabvány. (Még mielőtt valaki azt hinné, hogy az emojikat az Apple találta ki, vagy ők „nyomnák” azokat.) A Unicode 10.0 új emojiai között van T-Rex, hányó fej, szoptató nő, vámpír, zombi, agy, zebra, zsiráf és perec is.

(via MacRumors)

Napi ingyen app: AppHop

Ha van egy (vagy több) alkalmazásod az App Store-ban, akkor most érdemes 1490 Ft helyett gyorsan ingyen letölteni az AppHopot. Statisztikákat láthatunk az alkalmazásainkról (vagy egyébként bármelyik appról), értesítéseket kaphatunk ha felkerülünk valamilyen toplistára. Semmi olyat nem tud, amit amúgy ne deríthetnénk ki, de kényelmesen áttekinthetjük a fontosabb adatokat.

• AppHop letöltése az App Store-ból (iPhone)

Így nézne ki az iPhone 8 a való világban

A jó öreg pletykaszállító, Benjamin Geskin szerzett egy dummy-t, ami szerinte a majdani iPhone 8-ra hasonlít, ráragasztott egy kinyomtatott háttérképet, arra egy kijelzővédőt, és voilà:

(via 9to5Mac)

Saját zenei streaming-szolgáltatást indítana a Tesla

Hogy mit? Minek? Mi értelme az egésznek? – Ezek a kérdések merültek fel bennem amikor láttam a hírt. A Recode értesülése szerint azonban Elon Musk autógyártó cége már nagyban tárgyal a fontosabb kiadókkal, hogy Tesla autóban Tesla zene szóljon. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, hiszen a cég nagyságrendekkel kevesebb autót ad el – így nagyságrendekkel kevesebb felhasználót tud felsorakoztatni – mint ahány előfizetője van az Apple Music-nak vagy a Spotify-nak.

Billentyűzet és trackpad – fából

Csak most futotta bele az Orée termékeibe. Nem hiszem, hogy vennék, de valamiért mégis vonzanak.

A Grenfell Towerben kitört tűzvész áldozatainak gyűjt az Apple

Az Apple.com/uk weboldalon egy kis banner jelent meg – ha rákattintunk, az iTunesba kerülünk, ahol a Bridge Over Troubled Water kislemezt találhatjuk meg, alatta egy gombbal, mely a London Community Foundation weboldalára irányít, ahol adakozhatunk az áldozatok hozzátartozóinak. (via 9to5Mac)

Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!