imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A jövő megérkezett!

Rendeld elő már most az iPhone X-et!

Shuffle

Megjött a macOS High Sierra 10.13.3 első bétája

Alig egy héttel a macOS High Sierra 10.13.2 frissítése után már meg is érkezett az új 10.13.3-as vezió első bétája fejlesztők számára.

Egyelőre még nem tisztázott, hogy a harmadik update első bétája milyen új funkciókat rejt, de nagy valószínűséggel különböző bugfixek és teljesítmény növelés kapott helyet.

Az előző 10.13.2-es frissítés leginkább a biztonsági rések befoltozásár és a teljesítmény növelésére helyezte a hangsúlyt, mintsem a külső változásokra.

1 millió dollár a tűzkárosultak javára

Az Apple 1 millió dollárt jutattot el a dél-kaliforniai tűzeset károsultjainak megsegítésére. A térségben óriási futótüzek pusztítottak.

A tüzek pusztítása miatt 98 000 embernek kellett elhagynia otthonát. A legnagyobb Thomas névre hallgató tűzeset több mint 115 hektáron puszított, ami nagyobb mint New York City.

Sea Hero Quest – játékkal a demencia ellen

Egy egyszerű vitorlázós játék segítheti abban a tudósokat, hogy minél több információt gyűjtsenek össze ahhoz, hogy időben felismerhessék a demencia első jeleit.

A londoni Glitchers számtalan tudományos közreműködő segítségével megalkotta a Sea Hero Quest nevezetű játékot, melyet már több mint 3 millióna töltöttek le. Ezzel a maga nemében egyedülállóan nagy adatbázist létrehozva a kutatáshoz. Minden begyűjtött információt kizárólagosan arra használnak fel, hogy a demenciát és Alzheimer-kórt új megvilágításba helyezzék.

A játék leköveti, hogy a játékosok hogyan navigálnak keresztül az útvesztőkön és hogyan teljesítenek a különböző nemű, életkorú, hátterű alanyok. Mivel a demencia első jele a beszűkült navigációs képesség. Így össze tudják vetni klinikai tanulmányokkal a résztvevők eredményeit.

A 20 év alattiak táborában 74%-ban sikeresek voltak a találatok, azonban az életkor előrehaladtával, a 75 éves korosztályban ez az érték már 46%-ra csökkent.

A Google már iPhone-okat is bevet az MI fejlesztésnél

Tegnap a Google kiadott két olyan kísérleti appot, melyek új lehetőségeket nyitnak meg különböző felvételek elkészítése során, akár iPhone-nal is. Természetesen, nem csupaszív szeretetből tettek így. Az elkészült felvételek roppant sok infomációval szolgálnak számukra szoftver- és MI-fejlesztés terén.

A első app a Selfissimo, automatikusan készít fekete-fehér szelfiket, amint a kép alanya abbahagyta a mozgást. Ezt a kamera már pozolásnak érzékeli.

via GIPHY

A másik applikáció a Scrubbies névre hallat és videók szerkesztésében jeleskedik. A poén benne, hogy egyfajta scratcheléshez hasonlatos mozdulattal lehet szerkesztgetni a videó irányát, sebességét, stb.

Forrás: AppleInsider

Újabb videók kerültek fel az Apple YouTube csatornájára

Ismételten három 15 másodperces video spot került fel az Apple hivatalos YouTube csatornájára. Ebből kettő, az Opens with a Glance, vagyis Egy pillantással nyílik és az Adapts ot Your Face, azaz az Arcodhoz adaptálódik még mindig a Face ID-t hivatott promótálni, míg a harmadik videó a portré megvilágítás előnyeit taglalja néhány másodpercben.

Megérkezett a VLC is iPhone X-re

A VLC for Mobile, az ingyenes VLC media player portábilis verziója iPadre, iPhone-ra és iPod touchra. Minden filmed, sorozatod, zenéd lejátsza, bármely formátumban, konvertálás nélkül. A fájlszinkronizáció is könnyen megoldott, mivel könnyen együttműködik a Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box, iCloud Drive, iTunes mindegyikével, illetve engedélyezni a megosztott hálózatokon keresztüli lejátszást is. A legújabb verzió pedig már az iPhone X-zel is komptaibilis.

A VLC for Mobile applikációt ingyenesen letöltheted az App Store-ból.

Drón helyzet az Apple Parknál

Újabb drón videó érkezett a már majdnem kész Apple Parkról. A videón jól látszik, hogh a fánk alakú hatalmas épület már majdnem kész van és tetejét hatalmas napelemek tarkítják.

A főépület mellett már gombaként nőnek a területen a további épületek is.

Forrás: iDB

Már az eszközök 59%-án iOS 11 fut

Az Apple hivatalos statisztikái szerint az iOS 11 különböző verziói már az arra alkalmas eszközök (iPhone-ok, iPadek, iPod touch-ok) 59%-án fut. A számok a november 6-i report óta 7%-os növekedést produkáltak, köszönhetően főleg az iPhone X piacralépésének.

A régebbi, iOS 10-et futtató készülékek stabilan tartják a 33%-ot, míg az annál régebbi operációs rendszerrel működő készülékek 8%-át adják az összesítésnek.

iPhone Xc koncepció képek láttak napvilágot

Lehet kicsit hülyén hangzik, azonban az iDrop News megosztott néhány koncepcióképet, melyeken egy kedvezőbb árkonstrukcióban elérhető, polikarbonát borítású iPhone X látható.

Az elképzelések szerint az OLED kijelzőt akár vissza is cserélehtnék LCD-re. A polikarbonátból készült színes hátsó borítás pedig kiküszöbölhetné az üvegből törékenységéből adódó problémákat.

Visszatérhet a fém ház

Korábban Ming-Chi Kuo már jelentett róla, hogy 6,1″-es iPhone-t villanthat az Apple a jövő évben az iPhone X designjávald, de LCD panellel. A Nikkei most rádobott még egy lapáttal és azt is tudni vélik, hogy az iPhone 7 és 7 Plus-hoz hasonlóan több színárnyalat is érkezik, valamint visszatérhet a fém ház is.

Forrás: 9to5mac

Tim Cook az ötödik a Recode 100-as listáján

A Recode 100-as listája talán kevésbé ismert, mint a Forbes vagy Fortune listái. Ők minden éven összeállítják a TOP100 felsővezető listáját tech, média és üzletiélet kategóriákban.

Ezen a listán lett most Tim Cook az ötödik. Pozícióját leginkább az Apple Watch és AR törekvések biztosították, illetve, ahogyan összességében irányítja a vállalatot Steve Jobs utódaként.

A listán csak olyan nevek tudták maguk mögé utasítani, mint:

  • Jeff Bezos, az Amazon CEO-ja,
  • Susan Fowler, aki az bepillantást engedett az Uber belső kultúrájába,
  • Holtversenyben Megan Twohey, Jodi Kantor és Ronan Farrow újságírók, a Harvey Weinstein ügy felgöngyölítéséért és
  • Mark Zuckerberg, aki a Facebookkal megváltoztatta hírfogyasztási szokásainkat

Forrás: 9to5Mac

Záporoznak a frissítések: itt az iTunes 12.7.2

A macOS High Sierrával együtt az iTunes is frissült. Az Apple pedig az alábbiakat mondja a frissítésről:

  • A frissítés kisebb app és teljesítmény javításokat tartalmaz.
  • Az új iTunes sokkal jobban fókuszál a zenére, filmekre, TV műsorokra, podcastokra és audiokönyvekre.

Szeretettel várjuk. Ha neked mégsem jönne be a frissítés, akkor az iTunes ezen verziójával próbálkozhatsz.

 

Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!