imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone 8

Itt találsz mindent az iPhone 8-ról

Shuffle

Új segélyhívó funkciót szabadalmaztatott az Apple

Egy frissen benyújtott Apple szabadalom szerint kemény világ vár a bűnelkövetőkre. Már ha valóban megcsinálják a levédetett új iPhone funkciót ami lényegében azt tenné lehetővé, hogy bizonyos jelkód kombinációval vagy egy külön erre a célra szolgáló ujjlenyomattal segítséget hívjunk, például egyenesen a rendőrséget. Pánik helyzetben elég macera bepötyögni a 112-őt vagy 107-et, főleg ha valaki épp az életünket veszélyezteti, ekkora lehet életmentő az azonnali segítségnyújtás. Ez a megoldás abban az esetben is jónak bizonyulhat, ha valaki arra kényszerít minket, hogy oldjuk fel a telefonunkat, eközben sunyiban rászabadíthatjuk a hatóságokat a rossz fiúkra.

A szabadalom egy olyan pontot is tartalmaz, amely ugyanezt tenné lehetővé sikoly hatására. Eltudtok készülni egy iPhone-t, ami csak a ti hangszínetekhez köthető sikításra reagálva tárcsázza a rendőrséget? Azt egyelőre nem tudni, hogy ennek a megoldásnak van-e bármilyen jogi megoldása, illetve, hogy mennyi visszaélést jelenten ez, de az biztos, hogy megint eggyel jobb hely lenne a világ.

(via United States Patent and Trademark Office)

Új blogot indított az Apple a gépi tanulásnak

A gépi tanulás az egyik legizgalmasabb területe a mai számítástechnikának. Kellően tudományos, kocka és bonyolult terület, ahhoz, hogy komoly magyarázatra szoruljon: valószínűleg valami ilyesmi fogalmazódhatott meg az Apple vezetőinek fejében, amikor saját blogot indítottak Machine Learning témában. Ahogy a legtöbb vezető tech cég, úgy az Apple is dollár milliókat költ ilyesfajta kutatásra, most pedig úgy döntöttek, hogy ezek eredményét nyilvánosságra hozzák, sőt megpróbálják egy kicsit közelebb hozni az érdeklődőket (és talán magukat a felhasználókat is) a témához.

A Machine Learning Journal minimalista kinézetet kapott, semmi csicsa, csak tolják a tuti. Az első poszt például egyből egy igen érdekes témáról szól, a neurális hálók képfeldolgozásáról. Többek között ilyen területeket is érintenek az Apple kutatásai, amit később belegyúrnak az iPhone-okba, hogy majd egy szép napon saját lábra álljanak, okosabbak legyenek és nagyobb tudásvággyal rendelkezzenek, mint az emberiség valaha. Azért ettől még messze járunk, de érdemes beleolvasgatni az ide publikált anyagokba, köszi Apple!

(via MacRumors)

Nagyot frissült a SwiftKey for iOS

A Microsoft által gondozott billentyűzet iOS-es verziója most egy nagyobb frissítésen esett keresztül. Új csili-vili színsémák (piros, narancs, sárga, zöld, világos kék, kék, lila, rózsaszín), fejlesztett 3D touch funkciók, új nyelvek és a kedvencem: emoji jóslás.

Ez utóbbi csak annyit takar, hogy mostantól nem csak a következő szavakat, hanem a hangulatjeleket is megpróbálja besaccolni majd egy algoritmus. Összesen 18 különböző smiley-t tud majd betippelni egyelőre a billentyűzet. Nagybetűs hiánypótlás ez kéremszépen! (via Macrumors)

Mindenképpen frissítsd az iOS-t!!!

Minden frissítésnél elmondjuk, hogy érdemes letölteni az Apple rendszerek legújabb verzióját, ha a készülékünk benne van a támogatottak listájában, hiszen fontos biztonsági réseket foltozhat be egy-egy update. Nincs ez másképp a tegnap este érkezett 10.3.3.-mal sem, ezúttal viszont a “Az iOS 10.3.3 hibajavításokat tartalmaz.” mondat egy kritikus sebezhetőségre vonatkozik.

Egy olyan Wi-Fi sebezhetőséget tartalmazott ugyanis a rendszer, amit kihasználva a támadók teljesen átvehették az uralmat a készülékünk felett. A hiba egyébként a Broadcom BCM43xx chipcsaládban leledzett, ami azért kellemetlen, mert az iPhone 5-től kezdve az iPhone 7-ig minden Apple telefon (és iPad) ezekkel rendelkezett. (via 9to5mac)

Mindenki a Qualcomm ellen vonul

Már annyiszor beszámoltunk a Qualcomm vs Apple perről, hogy már mi is unjuk a témát, valószínűleg még jódarabig el fog tartani a jogi herce-hurce. A helyzet talán egy fokkal kedvezőbb az Apple számára, hiszen a Qualcommot már korábban is elmarasztalták bizonyos vizsgálatok. A pénz szagot megérezve most több kisebb cég is az Apple mellé állt a csatában, hátha ők is kapnak majd a koncból. Név szerint a Compal, a Hon Hai Precision/Foxconn, a Pegatron, és a Wistron, mindegyikük valamilyen úton módon köthető Cupertinóhoz. Ilyen ez a pop szakma.

Megtanult angolul beszélni Bixby

Azért a Samsungnak sem kell a szomszédba menni, ha az előre beharangozott, majd később kiadott funkciókról van szó. A Bixby névre hallgató személyi asszisztensük ugyanis az S8 debütálásakor nem tudott angolul beszélni, ami főleg annak tekintetében elég kínos hiányosság, hogy egy dedikált gombot is kapott a szoftver a csúcskészülékeken, ami idáig lényegében használhatatlan volt koreán kívül.

De, ami késik, az tovább késik. Tavasz végére ígérte a Samu, hogy pótolják a hiányosságot, a művelet azonban nem jött össze egészen idáig. Mostantól viszont lehet majd rendesen dumálni az S8-akkal is. Innen nézve, nem is olyan link az Apple. (via Marumors)

Napi ingyen app: Wordid


Ma egy szókirakós játékra esett a választás, mert azt általában mindenki szereti a Wordid pedig tényleg király. Ráadásul korlátozott ideig most ingyenesen letölthető. Négybetűs szavakat kell kirakni egy perc alatt random módon kapott betűkészletből. A Game Centeren keresztül összemérhetjük tudásunkat másokkal, a jó teljesítményt pedig egyedi matricákkal jutalmazza a játék, amit gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mint egy éremtáblázatot. Metrón ülős, buszon aszalódós nyári utazós kalandokhoz tökéletes, de azért annyira nem addiktív, hogy rámenjen a párkapcsolatod.

Wordid letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch)

Egy óriási OLED kijelző miatt vennél iPhone 8-at? Szavazz!

Egyre-másra veszélybe kerülnek azok a funkciók, amiket nagyon várunk idén az iPhone 8-ba, mint a vezeték nélküli töltés vagy a kijelzőbe épített Touch ID. Lehet, hogy megvalósulnak, de könnyen lehet az is, hogy óriási csalódás lesz az Apple idei produkciója és az óriás, teljes előlapot beborító kijelzőn és az új dizájnon kívül semmi érdekes újítása nem lesz a jubileumi csúcskészüléknek. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha az utóbbi forgatókönyv igazolódik be a szeptemberi iPhone Keynote során, akkor is terveztek-e iPhone 8-at venni:

 Ha lemaradtál volna a legfrissebb iPhone 8-cal kapcsolat hírekről, akkor korábbi cikkeinket itt tudod elolvasni!

Új vezetőt kapott az Apple kínai részlege

Nem lesz egyszerő dolga a frissen kinevezett “Managing Director of Greater China” Isabel Ge Mahénak. Abban a Kínában kell ugyanis feltornáznia az iPhone eladási mutatóit, ahol sok kisebb helyi, feltörekvő gyártó (Oppo, Vivo, Meizu stb.) szárnyalmost igazán. Az új pozíció egyébként kiemelten fontos most az Apple-nél, hiszen Amerikában és Európában már kb. csak annak nincs iPhone-ja, aki szándékosan kerüli a márkát, míg Kínában még lenne hova terjeszkedni. Valószínűleg ennek tudható be az is, hogy Ge Mahe egyenesen Tim Cooknak és Jeff Williams COO-nak fog jelenteni. (via Macrumors)

Így örül az új melónak Ge Mahe

Új funkciókkal frissült a Snapchat

A Snapchat legfrissebb verziója két új funkcióval rendelkezik: Multi-Snap és Tint Brush. A Multi-Snap lehetővé teszi egy perces videók megosztását, akár 10 másodperces blokkokból összeválogatva, a Tint Brush pedig egy olyan eszköz, ami gyakorlatilag egy új színszerkesztési technikát csempész a snapperek eszköztárába. A segítségével a képek csak bizonyos elemeit színezhetjük meg.

(via 9to5mac)

 

Hozdd létre saját AR profilod

Igen, mostantól már ilyen is lesz. Amióta az Apple bemutatta az ARKitet, nagyon felpörgött az amúgy is trendinek számító téma. Most egy kiterjesztett valósággal foglalkozó startup, a Blippar drukkolt elő egy új megoldással, amire ha rákapnak az emberek, még egészen új szintre helyezheti a közösségi média fogalmát.

A Blippar lényege, hogy miután az alkalmazással beszkenneltetjük az arcunkat mindenféle további személyes információkat adunk meg magunkról kis buborékokba írva (kedvenc emojink, YouTube videók, Spotify számok, legutóbbi twitter üzenet stb.) Miután létrehoztuk a profilt részei leszünk egy nagy közösségi adatbázisnak, így bárki leszkennelheti az arcunk, és már tud is rólunk mindent.

Hogy erre kinek van szüksége, azt nem tudom, de mondjuk egy kameraképes AR szemüveggel kiegészítve látom benne a fantáziát. Az app egyébként ingyenes.

Napi ingyen app: DataWidget

Bár sosem foglalkoztatott, hogy havonta mennyi adat folyik át az iPhone-omon, de tudom, hogy sokaknak ez fejtörést okoz, ahogy az is, hogy ki-be kapcsolgassák a mobiladatot engedélyező kapcsolót a Beállításokban. Ezért ma egy olyan ingyenes alkalmazást választottunk, amivel könnyedén nyomon lehet követni az adatforgalmat.

A DataWidget segítségével megadhatjuk, hogy milyen időközönként nullázódjon a számláló, beállíthatjuk a mértékegyéget és azt is, hogy havonta mekkora adatkeret áll a rendelkezésünkre. Az alkalmazás lényege pedig, ahogy a neve is mutatja, hogy mindezt widgetként kitűzhetjük, így nem kell állandóan megnyitni az alkalmazást, könnyedén rápillanthatunk a havi fogyasztásra.

DataWidget letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch)

Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!