imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

DJI Osmo Mobile 2

Teszteltük a DJI legújabb kamerastabilizátorát

Shuffle

Kevésbé lesz Snapchat az Instagram

Február óta az Instagram teszt jelleggel értesít kiválasztott felhasználókat, ha valaki képernyőfotót készít a Story-ban megjelent képükről. Ahogy magát a Story-t, úgy ezt a funkciót is Snapchatről sikerült koppintania a Facebooknak. Néhány hónapos tesztüzem után mégis úgy döntöttek, hogy sosem lesz elérhető ez a funkció a nagy közönség számára.

Forrás: 9to5mac

Giga leépítés a Teslánál, a befektetők továbbra is jó hangulatban vannak

3500 munkavállalótól szabadul meg a Tesla, miután 15 éves fennállása óta eddig csak veszteséget termelt. Az alkalmazottaknak nem a gyártósorok mellől, hanem az adminisztrációs részlegekről kell felállniuk, Elon Musk reorganizációt ígért a befektetőknek. A tavaly 37 500 dolgozót foglalkoztató és közel 2 milliárd dollár veszteséget produkáló cég strukturális átalakítása Musk szerint azért sem késhet tovább, mert a korábbi bővítések sok helyen megduplázták a munkaköröket, és redundanciák jelentkeztek a cég működésében. Annak ellenére, hogy a Wall Street Journal autópiaci elemzők véleménye alapján nem látja könnyűnek a Tesla helyzetét, a befektetők jó hangulatban vannak, sőt a részvényárfolyam is növekedésnek indult.

Kinyírja az Apple az adattolvaj appokat

Itt a vége, nincs tovább: az App Sotre-ban zéró tolerancia lépett érvénybe az adattolvaj appokra. Ezekre a típusú szoftverekre jobban berágott az Apple, mint a kriptobányász alkalmazásokra, pedig egy olyan világban, ahol nem létezne Apple, ez egy teljesen elfogadott üzleti modell is lehetne. A cég múlthéten frissítette az App Store-ban lévő alkalmazásokra vonatkozó új irányelveket, ma pedig elkezdte kiszórni azokat, amelyek a lista legsúlyosabb vétségeit követik el. Ennek értelmében semmilyen olyan alkalmazás nem elfogadott, amely a személyes adataidra és a felhasználói szokásaidra játszik.

Továbbá egyetlen alkalmazás sem férhet hozzá és tarthatja számon, hogy ki tartozik az ismerősi körödbe és ezeket nem követheti le rajtad keresztül. Valószínűeg a szigorításban nagy szerepet játszott a a tavasszal kirobbant Cambridge Analytica botrány is, amelyben egy 3rd party alkalmazáson keresztül összeszedett felhasználói adatokat összesített egy elemzőcég, majd adta tovább politikai célokra. Az ügyben 80 millió amerikai user érintett, ám Magyarországról is körülbelül 35 000 ember csúszott bele az adattolvajlásba úgy, hogy idehaza mindössze 159-en töltötték le a szóban forgó alkalmazást.

Új taggal bővült az Apple videós részlege

Nem nyugszik az Apple, újabb nagyágyúval erősíti meg exkluzív tartalomgyártási törekvéseit Kelly Costello személyében. Kelly egyike azoknak, akik naponta több tíz milliós tévéműsorok előállításáért felelnek. Tévés producerből pedig egyre több van az Apple-nek, ezek a személyek többnyire médiapiacon ápolt szoros kapcsolataik miatt kellenek az olyan tech vállalatoknak, mint a cupertinóiak.

Ha pedig ez sem jön be, akkor majd felvesznek még egy producert. Egyszer csak elfogynak alapon, a végén az összes az Apple-nél fog kikötni.

Megjelent a macOS és az iOS második fejlesztői bétája

Ha, mekkora clickbait – azt hitted, hogy az iOS 12 és macOS Mojave, mi?! Pedig csak az iOS 11.4.1, a tvOS 11.4.1 és a macOS High Sierra 10.13.6 második fejlesztői bétájáról van szó. Töltse, akinek van fejlesztői fiókja.

De, hogy ne csak trollkodjunk: kijött a watchOS 5 első fejlesztői bétája is (az első elsőt visszavonták, mert valami probléma adódott).

Kinyírja az első generációs Watch-ot az Apple

Ennyi volt. A 2015-ben bemutatott Apple Watch nem lesz a watchOS 5 támogatott eszközök listájában. A helyzet azért is érdekes, mert az Apple különleges kiadásokat is kínált ezekből az órákból. A legdrágább modellért 17 000 dollárt kellett fizetni.

(Ps: Ugyanitt első generációs rozsdamentes Apple Watch eladó.)

Július elején AirPlay 2 támogatást kapnak a SonosOne hangszórók

A SonosOne az egyik legnagyobb vetélytársa a HomePod-nak, igaz hazánkban egyik termék sem elérhető hivatalos forgalmazáson keresztül. Előbbi tegnap bejelentette, hogy a SonosOne névre hallgató modelljük is beáll a sorba és megkapja az AirPlay 2 támogatást. Lassacskán, de azért hízik a  támogatott hangszórók listája. Aki ilyen képességű hangeszközre vágyik, az egyelőre csak a BeoPlay  termékek közül tud válogatni hazánkban.

Nem minden fekete és fehér, a macOS Mojave főleg nem az!

Rambó, kedvenc macOS-turkászunk a Twiterre posztolt egy videót, amin az látszik, amint az új rendszerben az ablakok színeit állítgatja. Összesen 8 féle variánst állíthatunk majd be a fehér és sötét alapmegjelenés mellé.

Visszavonták a watchOS 5 első fejlesztői bétáját

Ahogy az lenni szokott, a hétfői Keynote után az Apple máris kilökte az iOS 12, a macOS 10.14 és a watchOS 5 első fejlesztői bétáját. Utóbbival azonban gondok akadtak, több fejlesztőnek is lefagyott az órája a frissítési folyamat közben, ezért az Apple észlelve a hibát, azonnal visszavonta a frissítést.

 WWDC 2018 Élő Közvetítés Handrással!

Hétfőn itt a WWDC, mi pedig már nagyon készülünk az eseményre. Ahogy azt megszokhattátok elő közvetítéssel jelentkezünk, idén azonban alaposan újítottunk a formátumon. Új helyszín, új stáb, új szereplők, de természetesen a régi arcok sem fognak hiányozni – velünk lesz Handras és Red is! Naptárba beírni, kövessetek, jó lesz!

Sales Guru kerestetik!

Az iSTYLE Hungary Kft. keresi azokat a lelkes Apple rajongókat, akik teljes munkaidőben erősítenék bolti értékesítési csapatunkat, vagy egyetemi tanulmányaik mellett, részmunkaidőben szeretnének professzionális üzleti tapasztalatra szert tenni az értékesítés területén!

Értékesítési tapasztalat előny, az Apple termékek iránti szeretet viszont kritérium! :)

Amennyiben magadra ismertél, várjuk fényképes önéletrajzodat és motivációs leveledet az alábbi elérhetőségekre:

  • Teljes munkaidős pozíció esetén küldd el jelentkezésed a munka@istyle.hu mail címre, bérigény feltüntetésével!
  • A részmunkaidős pozíció érdekelne? Vérjuk jelentkezésed bérigényed feltüntetésével az imre.molnar@eucsoport.hu mail címre!

Siri támogatást kaphatnak a Beats termékek

Gene Munster, a Loupventures elemzője legfrissebb publikációjában azt pedzegeti, hogy az Apple kiterjeszti Siri támogatását a Beats by Dr. Dre brand alá tartozó termékekre is, ezzel mintegy “olcsóbb” opciót kínálva a vásárlók számára. Logikus lenne, hogy az Apple egyre több eszközből okosotthon asszisztenst csinálna, hiszen eleve későn szálltak be a piacba és így is csak egyetlen termékkel. Ugyan a HomePod egész más termékvonalat képvisel, mint a 4 éve felvásárolt Beats hangrendszerek, de lehet az Apple jobbnak látja egy már sikeres (értsd pénzlapátóló) brand neve alatt árulni ezeket a hangszórókat a jövőben.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!