imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A jövő megérkezett!

Az Apple bemutatta az iPhone X-et

Shuffle

1 millió dollárt adományoz az Apple a mexikói földrendrengések utáni helyreállításhoz

Az elmúlt hetekben két hatalmas földrengés is megrázta Mexikót. Szeptember 8-án egy 8.1-es, mígy 19-én egy 7.1-es erősségű rengés pusztított az országban.

Tim Cook egy Twitter posztban tette közzé, hogy az Apple 1 millió dollárral járul hozzá a károk helyreállításához.

R.I.P. App of the Week

Már az iOS 11 béták esetében gyanús volt, hogy nem látszik az App of the Week promó az App Store-ban, és úgy tűnik, beigazolódott a félelmem: az Apple megszünteti a nagy sikerű sorozatot. Legalábbis ezen a héten már nem volt sehol elérhető a hét ingyenes alkalmazása (pedig direkt kerítettem egy régi gépet régi iTunesszal, hátha ott még látszik). Hát, ez van.

Itt az iMagazinon 97 részt élt meg a cikksorozat, ami azt jelenti, hogy majdnem két éven át, majdnem minden péntek reggel bemutattunk egy akciósan, ingyenesen letölthető appot. Voltak a sorozatban szuper alkalmazások, és kevésbé jól sikerültek is. A megfigyelhető trend alapján az Apple leginkább a minimalista játékokat és a különböző fotós appokat kedvelte, de elég nagy volt a merítés. Az utóbbi pár hónapban pedig rendszeresen összegyűjtöttünk pár nekünk tetsző további akciós-ingyenes alkalmazást is az App of the Week mellé.

Ennek azonban úgy tűnik vége. Szomorkodásra azonban semmi ok, ugyanis az új App Store felületen az Apple minden nap kiemel egy alkalmazást és egy játékot App of the Day és Game of the Day néven a Today felületen. Ezek ugyan nem feltétlenül ingyenesek, de mindegyikhez írnak egy kis leírást, vagy pár érdekes infót. Érdemes nézegetni, mi búcsúztatjuk az App of the Week sorozatot.

A nap játéka: Evergrow

Menő kis fizikán alapuló puzzle játékot választott ma az Apple napi játékának.

A játék során egy kicsi, kocka alakú létformát kell kalandjai során segítenünk, hogy egyre nagyobbra és nagyobbra nőhessen bekebelezve a saját színhez tartozó kockákat és pénzérméket. Közben persze veszélyek is leselkednek ránk: el kell kerülni pl. feketelyukakat, támadásokat kell elhárítani, miközben még a fizika törvényei is hátráltatnak.

Az Apple napi játékát most 1 090 Ft-ért tudod megvásárolni az App Store-ból.

A nap alkalmazása: Embark

Az autómentes világnap alkalmából az Apple mai kedvenc alkalmazása a gyalogos/biciklis és tömegközlekedésre buzdít. Mely nem más, mint az Embark, melyet ingyenesen tölthettek le.

A térkép kizárólag tömegközlekedéses, illetve gyalogos megoldásokra fókuszál. Mivel nemrégiben megjelent nagyobb magyarországi városok tömegközlekedési hálózata is az Apple Mapsben, így egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, mivel az Embark is az Apple Maps-et használja. Így továbbra is remekül tervezhetünk nagyobb városokban, úgy mint Budapest vagy Szeged, de a városhatárokon kívül, illetve egyéb településeken/re már nem. Eddig amilyen útvonalat megterveztünk vele Budapesten, azt egészen szépen hozta, azonban a város határokon kívüli közlekedéssel már sajnos meggyűlt a baja.

Miért választanánk mégis? Ha tömegközlekedünk, akkor remek, hogy nem ajánlja fel állandóan az autós útvonal lehetőségeket, megjelölhetjük preferált vagy gyakran használt járatainkat. És extrán értékeljük, hogy az applikáció fejlesztői annyira igyekeztek, hogy még egy “személyreszóló” news feedet is összeállítottak, ahol összeválogathatjuk a számunkra érdekes témákat, melyekről kedvünkre olvasgatnánk közlekedés közben.

1,1 milliárd dollárt ér a Google-nek a HTC

Persze nem teljes felvásárlásról van szó, a Google a HTC mobilrészlegének csak egy részét veszi meg. A döntés várható volt, hiszen a Google korábban már kötött hasonló üzletet például a Motorolával, de a HTC a Pixel fejlesztésénél is jelen volt. A Google ezzel a megállapodással körülbelül 2 000 új alkalmazottal bővül majd, azonban a HTC továbbra is jelen lesz a mobiliparban: saját telefonjaik ugyanúgy elérhetőek lesznek, illetve a Vive VR-szemüveg fejlesztése sem áll le.

Egy rakás új iPad videó érkezett az Apple-től

Tegnap megjelent az iOS 11 végleges verziója, mely bárki számára elérhető. Mint, ahogy arról korábban is beszámoltunk, az új rendszer legnagyobb nyertese egyértelműen az iPad lett. Az Apple pedig mellékelt is hozzá néhány oktatóvideót, íme:

Frissült az iWork csomag iPhone-on

Az iOS 11-hez alkalmazkodva frissült a Pages, a Numbers, és a Keynote iPhone-on és iPaden. Az Apple irodai szoftverei mostantól támogatják a drag & drop fájmozgatást, a Files app használatát, és új arcot kapott a teljes dokumentum kezelő felület is. Ha nem frissültek volna automatikus, akkor érdemes rányomni a frissítés gombra.

Ma az Apple történetében: 3 éve jelent meg az iPhone 6 és iPhone 6 Plus

Ami nem csak azért volt jelentős, mert először adott ki két telefont egyszerre az Apple, hanem azért is, mert mind a kettő képátlója nagyobb volt, mint amiben Steve Jobs valaha hitt. Pénzügyileg viszont jó döntésnek bizonyult, és végül a trendek is azt igazolták, hogy szükség van a nagyobb kijelzőkre. Visszagondolva például ma elképzelhetetlen lenne az iPhone X teljes képernyős kialakítása az iPhone 6 előtt megszokott 4”-os vagy az eredeti 3,5”-os kijelzővel. Ja, és persze egy perces néma csenddel emlékezzünk meg az antennacsíkról is, melyet az iPhone 6 hozott és, amit 2017-ben végre sikerült Jony Ive-nak levakarnia a telefonról.

Óvatosan a mai iOS 11 frissítéssel!

Na nem azért, mert bármi gond lenne vele, de az iOS 11-gyel az Apple végleg kinyírja a 32 bites appokat (ha egyáltalán még maradtak ilyenek az App Store-ban). Ha frissítesz este, akkor ezzel érdemes számolnod, végigböngészve a telefonomat egyetlen elavult alkalmazás sincs rajta, valószínűleg nem csak én vagyok így ezzel. Természetesen a szabály továbbra is örök: ha low-end telefont frissítenél, például egy iPhone 5s-t, akkor érdemes valamennyit várni a művelettel, amíg az Apple a felhasználók visszajelzései alapján gyengébb hardverekre is optimalizálja az új rendszert. Az iOS 11 végleges verziójának megjelenéséről azonnal beszámolunk.

Elemzők szerint a magasabb ár ellenére kisebb az iPhone X haszonkulcsa

A legpesszimistább számítások szerint akár duplája is lehet az iPhone X előállítási költsége az iPhone 7-hez képest. Míg az iPhone 7 komponensei legyártott telefononként körülbelül 248 dollárba kerültek az Apple számára, addig idén az iPhone X akár 581 dollárba is kerülhet, ami jelentős ugrást jelent. Persze csak óvatosan a számokkal, teljes pontossággal visszakövethetetlen, hogy hol mennyit nyert vagy veszített az Apple idén, az elemzők csak a beszállítóktól tudnak informálódni, akik vagy valós információval szolgálnak, vagy nem.

Persze, ettől még elképzelhető, hogy valóban nőttek idén a költségek. Hiszen a Face ID és az OLED panelek gyártása is igen költséges folyamat, ráadásul a kameraszigetbe annyi mindent zsúfoltak, hogy maga az összeszerelés is az eddigieknél sokkal komplikáltabb lehet. Egyébként ezekben a számításokban a fejlesztési költségek is benne vannak, ami egy gyakorlatilag teljesen új modellnél nem meglepő, ha sokkal magasabb, mint egy olyannál, ahol három éven keresztül csak frissítget a gyártó.

(via 9to5mac)

40 millió zene a csuklódon? – új Apple Watch Series 3 reklám érkezett

Sajnos az Apple új videója számunkra nem lényeges aspektusát mutatja be a harmadik generációs Apple Watch-oknak. Az óra legnagyobb újítása ugyanis az LTE támogatás lett, amit egy virtuális SIM-en keresztül oldottak meg, ami hazánkban nem lesz elérhető. Az Apple nagyon szeretné, ha minden eszközünkön jelen lenne az egyik legnagyobb pénztermelő szolgáltatása, az Apple Music, ezért mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy ez megvalósuljon. 40 millió zene a csuklódon? Azért ez elég menő.

Természetesen itthon is kapható lesz az Apple Watch Series 3, csupán a mobilhálózatot támogató modellek nem lesznek elérhetőek. Erről korábban részletesebben is írtunk, ennek fényében érdemes lehet elgondolkodni az akciós S2 modelleken, amíg a készlet tart.

Még a fejlesztőknek is fura a kamerasziget, új guideline-t osztott meg az Apple

A fejlesztők bizony komoly fejvakargatásba kezdtek a Keynote során, hogy vajon a belógó kameraszigettel hogyan fognak megbirkózni. Nos, nem kellett sokat várni, az Apple máris kiadta számukra az erre vonatkozó irányelveket. Nem kell aggódni, ki van ez találva kérem.

Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!