imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Milyen lesz a MacBook Pro 5 év múlva?

Az iMagazin koncepciója a Ti elképzeléseitek alapján!

Shuffle

Kolléga kerestetik! Szerkesszük együtt az iMagazint!

Keressük legújabb tagunkat csapatunkba, akivel együtt töltjük meg tartalommal az iMagazint és segít más, izgalmas projektjeinkben is. Ha úgy érzed, hogy kened-vágod az Apple-t, szeretsz és tudsz is írni, akkor dobd át a CV-d a viktor@imagazin.hu címre.

Részleteket erre!

Elképesztően vagány az Apple Park ebédlőjének ajtaja!

Lassan egy éve, hogy a cupertinóiak belakták az Apple Parkot, amiről korábban rengeteget írtunk már, hiszen sok szempontból nagyon érdekes építészeti mesterműről van szó. Az alábbi videón látható ajtónyitást viszont eddig, a dolgozókon kívül csak nagyon kevesen látták:

Samsung, Samsung… szaladsz a pofonért

Kedvenc dél-koreai vállalatunk egy egész kampányt szentelt annak, hogy megpróbálja “vicces” módon lejáratni az Apple-t. A vicces jelző helyett én inkább a kínosat használnám és nem azért, mert fanboy vagyok és utálom, ha beszólnak imádott márkámnak, hanem azért, mert ezek a reklámok tényleg nettó baromságok. Na mindegy, itt vannak a legújabb komikák:

Ha már a poénkodásnál tartunk amúgy, szerintem az sokkal tréfásabb, hogy a Geekbench tesztek alapján a közel egy éves iPhone X simán leveri a friss Note 9-et. Multi-score pontokban a X 10 357-at nyomott, míg a Note csak 8 876-et. Haha.

(via 9to5Mac 1, 2)

Melyik emojit használják a legtöbbet?

Egy varázslatos weboldal, az emojitracker a Twitter-posztokat folyamatosan monitorozva számlálja valósidőben, hogy mennyit használtak a felhasználók egy-egy emojit. Több szót felesleges is elfecsérelni, nézzetek rá, meglepően szórakoztató. A top 3 amúgy sorrendben jelenleg:

  • 😂
  • ❤️
  • ♻️

Utóbbin azért egy picit meglepődtem.

(via 444)

Tim Cook köszöni szépen az egybillió dolcsit

Ki másnak, ha nem az alkalmazottaknak, akik segítettek összelapátolni. A vezérigazgató a sajtónak nem kommentálta az eseményeket, a dolgozóknak viszont a Buzzfeed által kiszivárogtatott memóban leírja: bár van ok a büszkeségre, nem ez a vállalat fókusza. Alább olvasható a teljes levél:

Team,

Today Apple passed a significant milestone. At our closing share price of $207.39, the stock market now values Apple at more than $1 trillion. While we have much to be proud of in this achievement, it’s not the most important measure of our success. Financial returns are simply the result of Apple’s innovation, putting our products and customers first, and always staying true to our values.

It’s you, our team, that makes Apple great and our success is due to your hard work, dedication and passion. I am deeply humbled by what you do, and it’s the privilege of a lifetime to work alongside you. I want to thank you from the bottom of my heart for all the late hours and extra trips, all the times you refuse to settle for anything less than excellence in our work together.

Let’s take this moment to thank our customers, our suppliers and business partners, the Apple developer community, our coworkers and all those who came before us at this remarkable company.

Steve founded Apple on the belief that the power of human creativity can solve even the biggest challenges — and that the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do. In today’s world, our mission is more important than ever. Our products not only create moments of surprise and delight, they empower people all around the globe to enrich their lives and the lives of others.

Just as Steve always did in moments like this, we should all look forward to Apple’s bright future and the great work we’ll do together.

Tim

Jövő hónapban jelenik meg Lisa Brennan-Jobs memoárja

Steve Jobs és lánya kapcsolatáról több legenda is kering. Köztudott, hogy az Apple társalapítója és egykori vezére kezdetben tagadta Lisához kötődő biológiai kapcsolatát. Kettejük viszonya az Apple-re is nagy hatással volt, hiszen az 1983-ban bemutatott Lisa névre hallgató Apple számítógép, Lisa Brennan-Jobs után kapta nevét. Jobs első gyermeke jövő hónapban jelenteti meg memoárját, melyben apjáról ápolt emlékeit dolgozza fel.

4 szó: Apple Music reklám csecsemővel…

Az Apple marketingesei megtanulták a leckét: gyerekkel és kiskutyával mindent el lehet adni. Még az Apple Music-ot is. Főszerepben DJ Khaled kisfia!

AirPods 3 milliáért? INSTANT GET!

Csíra prolinak érzed magad a sima fehér, 60 rongyos AirPods-ban? Megértjük. Még szerencse, hogy vannak olyan cégek, akik még tudják, hogy illik emberhez méltó módon megjelenni az utcán. Ilyen például a Brikk, akik végre valahára bevonták a hétköznapiságot megtestesítő fehér műanyagborítást egy kis arannyal. Aranyban minden szebb eleve, nem is értem, miért nem egyből ezzel jött ki az Apple. Jobs forogna a sírjában…

Namindegy. A lényeg, hogy 10 000 dolcsi a cucc. Ajándék. Ha meg kell húzni a gatyaszárat, mert most vettél Gucci kollekciót a kutyának, akkor pedig féláron kaphatsz platinát és rózsaarany kiadást is. Ki ne hagyd.

Próbálkozik a Windows, nagyon próbálkozik…

Kevés gyűlöltebb dolog van a világon, mint a Windows agresszív, megkerülhetetlen, mindenhova odapofátlankodó, ráadásul aljas trükköket is alkalmazó önfrissítési rendszere. Egyszerűen mindig rossz időben támad: prezentáció közepén, határidős munka közben, ha csak gyorsan megnéznél valamit stb.

Talán nem lesz ez mindig így.

A rendszer legfrissebb Insider Preview változatában egy olyan, gépi tanuláson alapuló rendszert tesztelnek, amely megpróbálja megtippelni, mikor nem annyira alkalmatlan a frissítés. Nézi, mikor kapcsoltad be a gépet, megtippeli, mikor tartottál cigiszünetete stb., majd ezek alapján próbál olyan előrejelzéseket tenni, hogy lehetőleg ne pattanjon el egyetlen főbb agyered se. Én szurkolok, tényleg!

(via Engadget)

Színes iPhone ősszel… ismét

Kuo után most a szintén elég megbízhatónak számító Macotakara blog is megerősítette, hogy ősszel a 6,1″-es LCD-s iPhone feltehetőleg a szokottnál jóval több színopcióval fog érkezni. Nagyjából eddig tartott az egyetértés a két forrás közt, a színek milyenségét tekintve már teljesen mást gondol Kuo és a Macotakara.

Kuu ugyebár szürke, fehér, kék, piros és narancs színekben gondolkodott, ezzel szemben a blog úgy számol, hogy az iPhone X bőrtokjainak árnyalatában jön majd a jóárasított készülék: fekete, fehér, sárga, narancssárga, kék és – mostfigyelj! – tópszín!

Biztos feltűnt, hogy a piros kimaradt. Jó eséllyel a ciklus közepén érkező PRODUCT(RED) készülék miatt, de erről nem beszélt a blog. A kérdés már csak az, hogy kinek higgyünk, a tarka-barka iPhone 6,1″ egyre kevésbé.

Nincs mozgás, nincs iPhone

A Goya-Move nevű új alkalmazás egészen új szintre emelte a Srceen Time koncepcióját. Az iOS 12 egyik újdonságának köszönhetően a szülők megszabhatják, hogy  a gyerek mennyi időt tölthet, milyen alkalmazásokkal egy nap. Tekintve, hogy az okostelefon is bizonyítottan ki tud váltani függőséget, nem feltétlen alaptalan az elképzelés.

A Goya-Move fejlesztői tovább csavartak a képleten. A gyerek kvázi vásárolhat magának képernyőidőt, ha cserébe mozog. Bizony, az alkalmazás csak akkor engedi a megadott alkalmazások használatát, ha adott lépésszámot teljesített a gyermekkorú felhasználója.

Szinte látom magam előtt az új iskola bizniszt: “Figyi, odaadom a kakaómat, ha elviszed magaddal a telómat tesire”.

A “thermal throttling gate” margójára…

Nem akarom elvenni Pat kolléga kenyerét, aki a 2018-as 15″-es MacBook Prót teszteli épp, de elöljáróban itt hagynék egy tanulságos videót a kérdés egy másik olvasatáról:

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!