Siri

Siri végre a podcastokat is ismeri

#HÍREK
2014. 05. 16.

Egyike vagyok annak a maréknyi magyar iPhone felhasználónak, aki mindennap használja Sirit, az Apple beszédfelismerő asszisztensét. Ma egy fájdalmas hiányossága befoltozásra került, Siri ugyanis ezentúl a podcastokat is kezeli.

Az Apple Podcasts alkalmazásának ma jelent meg a 2.1-es verziója. A frissítés kényelmesebb felhasználói felületet ígér, amellett, hogy Sirit is megtanították podcast műsorok elindítására. Őszintén szólva eddig sem értettem a podcastokkal kapcsolatos tehetetlenséget, és kizárólag azért bocsájtottam meg ennek a derék Sirinek, mert mindig nagyon szép brit kiejtéssel mondta: “I’m sorry, Bence, I can’t play podcasts for you”. Érezni lehetett hangjában az őszinte megbánást.

De ennek vége! Mostantól még egyel kevesebb dolog miatt kell az iPhone-t elővennem a zsebemből menet közben. Ha valaki esetleg nem ismerné Sirit, rengeteg funkciót tesz elérhetővé hangvezérlés útján, viszont magyar nyelven sajnos nem használható. Cserébe angolul, németül, franciául, spanyolul és néhány ázsiai nyelven is készséggel áll rendelkezésre. Én leggyakrabban telefonhívásokat kezdeményezek, zeneszámokat indítok el, illetve naptárbejegyzéseket, emlékeztetőket és ébresztőórát állítok be segítségével.

A Sirivel használatos parancsokról itt lehet bővebben olvasni.