withings_pop_imagazin

Sokkal olcsóbb okosórát mutatott be a Withings

#HÍREK
2015. 01. 05.

Még nyáron írtunk a Withings Activité okosóráról, ami igazából nem is annyira okos, viszont egy igazán szép óra, egy kevés okosítással megfűszerezve. Most bemutattak egy olcsóbb verziót.

A Withings Activité egy jó próbálkozás volt, valahol félúton a normál és az okos órák közt, viszont nagyon sokba került, ezért is nem kezdtük meg a forgalmazását. Főleg, hogy közben bemutatták az Apple Watch-ot 350 dolláros induló áron… 450 dolláros áron egy félig okos óra? Hát igen… Ha esetleg valaki lemaradt volna, itt írtunk róla.

A Withings órája képes számolni a lépéseinket (séta- és futástávolságot is mér), ha úszunk, akkor az úszás közbeni távolságot is méri, ki tudja számolni az elégetett kalóriát, monitorozni tudja az alvásunkat, hogy mennyit és milyen mélyen alszunk, ennek megfelelően finoman fel tud ébreszteni a beépített vibramotor segítségével. Van még egy finomság: ez pedig a reszponzív üvegfelület. Ha például kettőt koppintunk az óra üvegén, megmutatja, hogy hány órára állítottuk be az ébresztőt. Elég cool. Úszáskor természetesen nem a bőrszíjat kell használni, hanem az órához járó műanyag szíjat, ezeket pillanatok alatt lehet cserélgetni.

Pop-3-4_face-compo-HD-2040.0

A Withings is érezhette, hogy ezzel nem robbantanak majd bankot, ezért most bemutattak egy sokkal olcsóbb verziót Activité Pop néven. A tudás nem változott, viszont sokkal olcsóbb lett, cserébe eltűnt az óráról a Swiss Made felirat, és jól láthatóan változott az anyaghasználat is. Az ár tényleg baráti lett, az eredeti Activité 450 dolláros ára helyett, az Activité Pop mindössze 149 dollárba kerül. Ha eruróra, majd forintra számítjuk át, akkor 150 000 forint helyett mindössze 50 000 forintot kell leszurkolni azoknak, akiknek megtetszik ez az óra.

A Pop három színben érkezik: azúr, cápa szürke, és homok színekben lesz kapható, ezek mellé választhatunk további színekben óraszíjakat. A Pop is 30 méterig vízálló, és 8 hónapig bírja a cserélhető elemmel.

Az Activité Pop forgalmazása január 5-től indul az USA-ban, de hamarosan Európába is megérkezik. Itt a szerkesztőségben kicsit szkeptikusak vagyunk, hogy mennyire lehet sikeres a Withings órája, hiszen a legtöbben már Apple Watchra kezdtünk el gyűjteni. Persze biztosan sokan lesznek akik nem várják meg az Apple Watch érkezését, és lecsapnak a Pop-ra, hiszen az egyszerű letisztult dizájn mellett a 8 hónapos üzemidő is sokat nyomhat a latba. Futáshoz, úszáshoz ideális, és relatív olcsó megoldás lehet a Whitings Pop.

Pop-Close-up-cadran-Bleue-BD-2040.0 Pop-Close-up-cadran-Noire-BD-2040.0 Pop-Close-up-cadran-Sable-BD-2040.0

 

Pop-Textures-Bleue-BD-2040.0 Pop-Textures-Noire-BD-2040.0 Pop-Textures-Sable-BD-2040.0

 

Withings_Activit_-Pop_colors_HD-2040.0