spotify-connect

Spotify Connect teszt

#TESZTEK
2014. 07. 28.

Ha esetleg valaki még nem ismerné, a Spotify a világ egyik legnagyobb, ingyenesen is használható zene streamelő szolgáltatása, amely több millió számhoz biztosít azonnali hozzáférést. A Spotify Connect funkciónak köszönhetően most már a hangszóróidon is lejátszhatod kedvenc zenéidet az okostelefonodról irányítva. Én már egy ideje tesztelem a Spotify Connect-et, most veletek is megosztom eddigi tapasztalataimat.

A Spotify Connect használata rendkívül egyszerű. Csatlakoztatod a hanszóródat az otthoni Wi-Fi-re, letöltöd az iPhone-odra a Spotify alkalmazást, előfizetsz a prémium szolgáltatásra (vagy 7 napig kipróbálod) és kész is vagy. Már csak a zenét kell elindítanod és élvezned. A prémium előfizetés amúgy 4,99 euró havonta – ami, ha engem kérdeztek, abszolút nem vészes –, ráadásul az első hónap ingyen van és ez idő alatt bármikor lemondhatod a szolgáltatást, ha mégsem tetszik.

Spotify Connect

 

Ha már régebb óta használod a Spotify alkalmazást iPhone-on, eddig AirPlay-en keresztül játszhattad le kedvenc zenéid – természetesen ezek után is tudod majd ezt használni. Viszont, ha esetleg olyan hangszóróval rendelkezel, ami támogatja a Spotify Connect-et, akkor valószínűleg soha többet nem fogod használni az AirPlay-t. Két koppintás, és már aktiváltad is. Két nagy előnye van ennek a funkciónak: egyrészt tudsz hívásokat fogadni anélkül, hogy a zene elhallgatna, másrészt, ha egyszer elindítottad, kilőheted az alkalmazást és kikapcsolhatod a Wi-Fi-t is a telefonodon: a kedvenc számaid szólni fognak. Arról nem is beszélve, hogy még az akksit is kíméli.

Nekem személy szerint nagyon bejön az egész, még a végén egy Spotify Connect-et támogató hangszóróra is benevezek (szia Apu, szombaton volt a névnapom..). Jelen pillanatban a BeoPlay A9 vagy a Libratone Zipp és Loop jöhetnének szóba, bármelyiket szívesen elfogadnám. :) Persze később valószínűleg bővül még ez a lista.