jobs_dell

Steve Jobs így billentette fenéken a Dell alapítóját

#HÍREK
2014. 10. 01.

Michael Dell, a róla elnevezett PC gyártó alapítója csúnyán odaszúrt Jobs-nak és az Apple-nek, mikor 1997-ben arról kérdezték, mit tenne, ha ő vezetné a céget. Steve Jobs sajátosan egy prezentáció keretein belül szólt vissza vetélytársának.

Michael Dell régebben egy újságíró kérdésére azt nyilatkozta, ha ő lenne az Apple ügyvezető igazgatója, megszüntetné a céget és visszaadná a részvényeseknek a pénzüket. Az akkoriban még csak lábadozó Apple élére visszakerült Steve Jobs ezt érthető módon nem vette jó néven, és egy sor új szolgáltatás és termék bejelentésekor elejét is vette a dolognak, elég keményen, de kifejezetten humorosan szúrt vissza a Dell alapítójának.

Az esetről videófelvétel is készült, ám ez csak nem rég került elő. Gyorsan készítettem rá magyar feliratot, hogy mindenki szórakozhasson egy jót Jobs humorán.

A Walter Isaacson által lejegyzett Steve Jobs életrajzi könyvből az is kiderül, hogy Jobs e-mailben is reagált Michael Dellnek a keresetlen szavakra. Levelében ezt írta:

A cégvezetőknek kell, hogy legyen tartásuk. Úgy látom, te nem így gondolod.

Azóta Michael Dell-t a TechChrunch egyik újságírója is megkérdezte, megbánta-e, hogy akkor így beszélt az Apple-ről. A cégvezető szerint akkori nyilatkozatát félreértelmezték és kiforgatták, ő csak egyszerűen nem tudta elképzelni, hogy az Apple-t vezesse.

A válaszom azt jelentette, hogy én a Dell ügyvezető igazgatója vagyok, nem is gondolkozom azon, hogy más céget irányítsak, nem keresek munkát, így ha azt kérdeznéd, mit csinálnék bármelyik másik céggel, nem igazán gondolkodnék rajta.

Persze sosem fog kiderülni, hogy valóban csak félreértették-e akkori mondatát, de talán nem is olyan fontos, ez is csak egy érdekesség a technológiai ipar nagypályás csatái közt.

Komolyan tisztelem az Apple-t. Steve nyilvánvalóan hiányozni fog, barátként tekintettem rá.

Forrás: TechCrunchtuaw.com