iPhone 5s

Tartja vezető helyét az iPhone 5s

#HÍREK
2014. 07. 16.
A Counterpoint piackutató cég adatai alapján továbbra is az iPhone 5s a legnagyobb darabszámban eladott okostelefon, legalábbis abban a 35 országban, ahonnan az adatokat gyűjtötték 2014. májusában. Ez azért szép teljesítmény, hiszen az iPhone 5s már viszonylag „öreg” készüléknek számít a piacon a maga nyolc hónapjával.

A második helyet nem meglepő módon a Samsung zászlóshajója, a Galaxy S5 csípte meg, és innen a következő három helyet is a koreai cég birtokolja a különböző modelljeivel. Az iPhone 5c és az iPhone 4s az ötödik és a hatodik helyre fért még be a listán. A piackutatók elmondták:

A Counterpoint 35 országban elvégzett felmérése alapján továbbra is az Apple iPhone 5s a világ legkeresettebb telefonja, vagyis azon a helyen van, ahová a legtöbben a Samsung Galaxy S5-öt várták. A nagy várakozások közepette megjelent Galaxy S5 második helyre futott be, de az eladott darabszámot tekintve ez még mindig egy nagyon messzi második hely.

A piackutatásban megemlítik, hogy az iPhone 5c eladásai csökkenő pályán vannak, az Apple jelenleg a felhalmozódott raktárkészletet csökkenti. Az összes értékesített darabszámot tekintve a Samsung piaci részesedése nagyjából a duplája az Apple-ének, de természetesen a rengeteg különböző, olcsóbb modell miatt ez érthető. Ami viszont nem változott, hogy messze az Apple viszi haza a legnagyobb profitot az ágazatból.

Ami számomra még érdekes a listából, az az iPhone 4s viszonylag jó helyezése, hiszen az Apple jelenleg legkisebb kijelzővel rendelkező telefonja lassan 3 éves lesz. Illetve, a 10 helyből kettőt is megcsípett a rohamosan növekedő kínai Xiaomi, lehet, hogy a jövőben érdemes lesz rájuk is odafigyelnie a két nagy riválisnak.

A teljes lista a Counterpoint adatai alapján:
1. Apple iPhone 5s
2. Samsung Galaxy S5
3. Samsung Galaxy S4
4. Samsung Galaxy Note 3
5. Apple iPhone 5c
6. Apple iPhone 4s
7. Xiaomi MI3
8. Samsung Galaxy S4 mini
9. Xiaomi Hongmi Redrice
10. Samsung Galaxy Grand 2

Forrás: 9to5Mac, adatok: Counterpoint Research, borítókép: Apple.