imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Magyarországi tömegközlekedés az Apple Mapsben

Budapest és vonzáskörzetével frissült az applikáció

iCloud naptár spam

Te is spameket kapsz az iCloud naptárakban? Itt van még egy megoldás!


Korábban már írtunk a problémáról, akkor mutattunk is egy megoldási javaslatot. Most itt van még egy, ami talán még az előzőnél is hatékonyabb.

Elég sok Apple-felhasználó jelezte, hogy sorra kapja a fals meghívókat a Calendarban. A probléma trükkös, hiszen szemben a kéretlen emailekkel, amiket jól lehet szűrni, erre még nincs hivatalos megoldás. A rossz hír, hogy továbbra sincs. A jó hír viszont az, hogy találtak egy hatékonyabb módszert az eltávolításukra.

Az alap probléma az, hogy a meghívókra muszáj reagálni vagy elfogadással, vagy elutasítással. A kézenfekvő elutasítás viszont nem a legjobb ötlet, hiszen egyrészt semmi nem garantálja, hogy nem kapunk majd több üzenetet. Másrészt, mivel a küldő is kap értesítést az esemény sorsáról, gyakorlatilag visszajelzünk a spammereknek, hogy valóban használt fiókot találtak be, amivel tulajdonképpen egy jó kövér célkeresztet rajzolunk a homlokunkra.

iCloud naptár spam

Ezt elkerülendő leírtunk egy megoldást, amivel a kéretlen meghívókat egy erre a célre kialakított spam naptárba helyezhetjük át, amit törölve elkerüljük a bajt. Ez szép és jó, viszont vagy minden egyes meghívó esetében újra neki kell futni a műveletnek, vagy várunk amíg felhalmozódik egy tisztességes adag, de akkor meg napokig nézegethetjük a kínai, vagy orosz kollégák kedves invitálásait.

Egy kis trükközéssel viszont javíthatunk a hatékonyságon mindaddig, míg az Apple össze nem szedi magát, és elő nem rukkol egy hivatalos megoldással. A módszer arra alapoz, hogy az emaileket sokkal könnyebb törölni, vagy szűrni, mint a direkt naptáreseményeket. Tehát lényegében a nagyobb bajt egy kisebbe konvertáljuk át.

  • Első lépésnek nyissuk meg az iCloud.com-ot, majd jelentkezzünk be az érintett fiók Apple ID-jával, és az ehhez tartozó jelszóval.
  • A kezdőlapon kattintsunk a Naptár elemre.
iCloud naptár spam fix
  • Itt a bal alsó sarokban nyomjunk a fogaskerék ikonra, és a felugró menüből válasszuk a beállítások opciót
iCloud naptár spam fix
  • Navigáljunk a Speciális fülre, ahol a Meghívások alponton belül változtassuk az alkalmazások fogadásának módját az Alkalmazáson belüli értesítésekről a Küldés e-mailben lehetőségre.
iCloud naptár spam fix
  • Ezután katt a Mentésre, és meg is volnánk.

Innentől kezdve minden meghívó egyből az emailfiókodba fog érkezni ahelyett, hogy közvetlenül a Naptárban landolna. Ezután sokkal könnyebben törölheted a nem kívánt eseményeket, de kis bütyköléssel akár még egy szűrőt is lehet rá tenni. Ez utóbbi esetben figyelj arra, nehogy véletlenül a valódi meghívókat is elkülönítsd.

Forrás: iMore.com

iPhone SE akció
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!