doctor_ipad

Több iPad – kevesebb beteg az angliai kórházban

#HÍREK
2014. 07. 29.

Az angliai James Cook University Hospital üzemeltetője márciusban jelentette be, hogy egy új program keretében iPod és iPad készülékek bevezetésével korszerűsítik a kórház egyes részlegeit. A nővéreknek kiosztott készülékekkel együtt bevezett új rendszer jelentős javuláshoz vezetett a működési hatékonyságot és a halálozási arányt tekintve egyaránt.

A program eredményeit Tricia Hart, a kórház üzemeltetéséért felelős alapítvány igazgatója ismertette a legutóbbi vezetőségi gyűlésen. A beszámoló szerint már a program 3. napján teljesen elhagyták a papír alapú adminisztrációt, amivel hosszú távon rengeteg időt és pénzt spórolnak. A sikerre való tekintettel a kezdeményezést kiterjesztik az kórház minden egységére, sőt, az alapítvány egy másik kórházára is.

A rendszer fő újdonsága, hogy a páciensek vizsgálatainak eredményeit a digitális rendszer nyomon követi és jelzi, ha valamelyik beteg értékei aggasztóak. Így a hagyományos módszernél jóval hamarabb tudják a kialakuló betegségeket kezelni. Ez természetesen a betegek szempontjából is fontos, de a pozitív gazdasági hatásai sem elhanyagolhatóak, mivel a korai stádiumú kezelések jóval hatékonyabbak és kevésbé költségesek, mint a későbbi szakaszokban használt gyógymódok.

A digitális méréseknek köszönhetően az orvosok és nővérek bármely számítógépen, iPodon vagy iPaden valós időben is nyomon követhetik bármelyik beteg állapotát, ami szintén megkönnyíti a vizsgálatok  eredményének hasznosítását és hatékony diagnosztizálást.

A próbaüzem során csökkent a kórházban és az intenzív osztályon eltöltött idő és az elhunyt betegek száma, ami óriási pozitívum a páciensek és az orvosok számára egyaránt.

Forrás: Gazette Live, Borítókép: Business Wire