China Mobile iPhone 6 előrendelés

Több tízezer előrendelés érkezett az iPhone 6-ra Kínában

#HÍREK
2014. 09. 03.
Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, az állami tulajdonban lévő China Mobile tegnap este kezdett el előrendeléseket felvenni a még meg sem jelent iPhone 6-ra. A lehetőséggel pár óra alatt több mint 33 ezer pekingi előfizető élt a cég honlapján.

Emlékeztek még, hogy nemrég megjelent a „kínai Twitteren” egy kamukép, ami a híresztelések szerint az Apple hivatalos iPhone 6 reklámanyagai közül került ki? Nos, a szivárogtató akkor a China Telecom volt, ami ugyan nem azonos a China Mobile-lal, de a céljaik valószínűleg hasonlóak voltak: minél nagyobb felhajtást kelteni az iPhone 6 körül.

A még meg sem jelent telefonra egyelőre csak pekingi lakosok adhatnak le előrendelést, viszont a China Mobile elég bizakodó, mert 4,7″ és 5,5″-es változatokat is választhatunk, 16, 32 és 64 GB-os méretben. Mivel a megjelenés dátumát még nem hozta nyilvánosságra az Apple, ezért az előrendelők sem tudhatják, mikor juthatnak hozzá az iPhone 6-jukhoz.

A China Mobile egyébként nem csak Kína, hanem a világ legnagyobb mobilszolgáltatója is a maga közel 800 millió előfizetőjével – persze nagy részük nem okostelefont használ. A 3G szolgáltatásra nagyjából 240 millióan fizetnek elő a mobilcégnél, ami szintén nem kis szám ha potenciális iPhone-felhasználóként gondolunk rájuk, éppen ezért a China Mobile talán az egyik legfontosabb partner az Apple számára a szolgáltatók között. Természetesen ahogy a helyi viszonyok diktálják, a cég teljes egészében állami tulajdonban és állami irányítás alatt van.

Nem újdonság az ilyesmi amúgy a Chine Mobile-tól, már az iPhone 5s megjelenése előtt is vettek fel előrendeléseket a készülékekre. Vicces, hogy a helyi, eBay-hez hasonló aukciós portálon, a Taobaón is adhatunk már le megrendelést iPhone 6-ra, egy 16 GB-os modellt jelenleg nagyjából 200 000 Ft-os előleggel foglalózhatunk le. A végső ár pedig gondolom a kereslettől függ. Kínában ugye nem példátlan jelenség a „bérsorbanállás”.

iPhone 4s China

Forrás: AppleInsider. Borítókép eredetije: Mark Pelin.