imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kedvezményes akkumulátor csere!

Hozdd be készüléked bármely iSTYLE szervizbe

Többé nem lesz gond az Apple akkumulátorokkal


Legalábbis nagyon reméljük, hiszen az Apple most az egyik legnagyobb akkumulátor specialista, a Tesla kutatópartnere által kifejlesztett aksitesztelő gépeket vásárolt. Ha így folytatják, a végén még nem fog meghalni az iPhone 8 a hidegben…

Jó döntés – szólalt meg a hang a fejemben, amint elolvastam a külföldi szaksajtóban a vonatkozó cikk címét. Ugyanis hiába a faltól falig érő, hajlított OLED kijelző, hiába az elrejtett ujjlenyomat-olvasó, hiába a duplakamera, ha a telefon akkumulátora nem bírja elég ideig szuflával, egyik sem ér semmit. Szokták mondani, hogy minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb szeme, és ez különösen igaz a mobiliparnál is. Márpedig az iPhone-ok aksija közelít ahhoz a nem túl megtisztelő címhez, hogy a készülék leggyengébb láncszeme legyen.

Egyrészt mi az az egy, maximum két napos üzemidő? Évtizedek óta használunk mobilokat, de e téren csak visszaesés történt. Másrészt, ha már ilyen rövid ideig bírják a használatot, legalább lehessen őket gyorsan tölteni. Azt meg még kérni se kéne, hogy télen, amikor hideg van, ne adják fel a harcot 80%-os töltöttség mellett… Vannak gondok tehát, és úgy tűnik ezt az Apple is érzi, ezért a lehető legjobb helyre fordult segítségért.

Ki ugyanis az aksibiznisz koronázatlan királya? Hát a Tesla. Csak az elmúlt négy évben, a termékeikben található telepek élettartama a duplájára nőtt. Érthető is: ha elektromos autókat tervez az ember, kulcsfontosságú az akkumulátorok képessége. Az érdem persze nem teljesen a Tesláé, a kutatás-fejlesztést egy külső partnerük, a Novonix végezte. Ezt a csapatot a szakmában nagyra becsült Jeff Dahn vezeti, aki rengeteg felfedezéssel járult már hozzá a terület fejlődéséhez, részt vett többek között a telefonokban ma is használatos Li-ion telepek kidolgozásában is.

A siker kulcsa, hogy kifejlesztettek egy speciális módszert arra, amivel az akkumulátorok élettartamát hatékonyan tesztelni tudják. Ehhez pedig építettek egy speciális, ultraprecíz, 40 csatornás tesztelőgépet beépített hőmérsékletérzékelővel, csatornánként 2 amperes maximális áramerősséggel, és 0-tól 5V-ig terjedő feszültségszabályzóval, na meg végtelenül alapos naplózással.

Na, ezekből vásárolt most be az Apple is.

Hála az égnek…

Forrás: 9to5mac

Szezonvégi kiárusítás

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!