imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A Lightning csatlakozó olyan mint a köldököd

Így tisztíthatod meg

Trükk: iOS frissítési értesítés kikapcsolása


A legtöbb esetben, amikor tippeket közlünk az iMagazinon az olvasók egy jelentős része csalódottan olvassa a cikket, mert az adott praktikát már ismeri régebb óta. A most következő tipp viszont annyira komplex, hogy szinte esélytelennek tartom, hogy valaki netán ismeri. A cikkben szereplő leírást viszont pont az összetettsége miatt, csak tapasztaltabb felhasználóknak ajánlom.

Az OTA (Over the Air) frissítés egy remek lehetőség az iOS-ben, hiszen így akár iTunes nélkül is képesek vagyunk frissíteni a készülékünk operációs rendszerét. Igen ám, de az iOS 9-ben bekerült egy idegesítő funkciója, amely arra figyelmezteti a felhasználót, hogy a telepítő a háttérben letöltődött, és készen áll a friss szoftver a telepítésre. Ez alapvetően nem lenne baj, ha a készülék ezt nem naponta háromszor tenné meg, annak ellenére, hogy jeleztük már, hogy később szeretnénk csak telepíteni. A most következő leírás viszont teljesen eltünteti majd a felugró üzeneteket iPhone-on és iPaden egyaránt.

A módszer lényege, hogy kiiktatjuk az OTA frissítési lehetőséget. Mivel erre kapcsoló nincs az iOS-ben, ezért egy kicsit be kell csapnunk a készüléket, hogy azt higgye, a készülék szoftvere naprakész. Fontos megemlíteni, hogy a frissítések azért fontosak a készülékre, mert biztonsági réseket szüntetnek meg, hibajavításokat és néha új funkciókat tartalmaznak. A művelet teljesen visszafordítható, tehát ha úgy gondoljuk továbbra is lesz lehetőségünk frissíteni az iOS-t. Kezdjünk is neki.

  1. Mindenek előtt kapcsoljuk ki a Find my iPhone funkciót, mivel a művelt során ez problémákat okozhat. A folyamat végeztével persze ne felejtsük el visszakapcsolni!
  2. A Beállítások alkalmazásban az Általános menü, Tárolóhely almenüjét választva ellenőrizzük, hogy van-e a készülékre már letöltött iOS frissítéstelepítő, és ha van, akkor töröljük is azonnal.
  3. Az iOS-es eszközünkkel nyissuk meg ezt a linket (ha az iMagazin alkalmazásból próbálod megnyitni és nem működik, próbáld Safariból). Ez telepíteni fog egy tvOS béta tesztelői profilt.
    Install-Configuration-profile-iOS-593x374
  4. Amikor felugrik az ablak, válasszuk a Telepítés lehetőséget, ha van jelkódunk akkor utána azt be kell ütni. Ha mindent jól csináltunk, akkor még egy Telepítés gombra koppintás után települ a profil, ami után a készüléket újra kell indítani.
    iOS-Configuration-Profile-Restart-593x447
  5. Ha a készülék ismét elindult, navigáljuk magunkat a Beállítások alkalmazásban az Általános menü Profilok almenüjébe. Itt ellenőrizzük, hogy biztosan jól települt-e a készülékre a profil, valami ilyesmit kell látnunk:
    iOS-tvOS-Configuration-Profile-593x357 (1)
  6. A következő lépés, hogy csatlakoztassuk a telefont a Mac vagy PC számítógépünkhöz, amire telepítve van már egy iTunes. Csináljunk egy biztonsági mentést, de fontos, hogy ne az iCloudba, hanem mindenképpen a számítógépre.
    Backup-iOS-device-in-iTunes-593x365
  7. Ha sikerült, akkor töltsük le és telepítsük az iBackupBotot. Ezzel a szoftverrel képesek leszünk megnyitni a biztonsági mentést, és egy kicsit szerkeszteni. Fontos, hogy nagyon körültekintően járjunk el, máskülönben a biztonsági mentés használhatatlan lesz.
  8. Az oldalsávból válasszuk ki a /System Files/Home Domain/Library/Preferences mappát. Itt pedig keressük meg a com.apple.Preferences.plist fájlt. Itt két változtatást kell csinálnunk.
    iBackupBot-System-Files-593x445
  9. A módosítás során ezeket az értékeket kell megváltoztatni
    <key>kBadgedForSoftwareUpdateKey</key> kulcs <true/> értékét <false/> -ra
    <key>kBadgedForSoftwareUpdateJumpOnceKey</key> kulcs <true/> értékét <false/>-ra.
  10. Mentsük el a fájlt, majd zárjuk be.
  11. Kattintsunk a Restore gombra, majd válasszuk ki a listából a csatlakoztatott eszközünket, majd csak a felső két lehetőséget kiválasztva indítsuk el a visszaállítást.
    iBackupBot-Check-First-Two-Options-593x445 (1)
  12. Ha a visszaállítás során 37-es hibakódot kapunk, akkor az azt jelenti, hogy nem kapcsoltuk ki az első lépésben a Find my iPhone-t. Ha hiba nélkül lefutott a folyamat, akkor az iOS azt fogja ezentúl hinni, hogy a készülék naprakész. Mi pedig pont ezt szerettük volna elérni, tehát készen vagyunk. Kapcsoljuk vissza a Find my iPhone-t.
    iOS-933-up-to-date-593x362Ne legyünk azért teljesen nyugodtak, mert sajnos az a helyzet, hogy ha iTunes-hoz csatlakoztatjuk a készüléket, akkor az iTunes át lát rajtunk és a virtuális falunkon (szitánkon?), és a háttérben csak letölti nekünk a legújabb iOS-t, hátha mégis kedvet kapnánk hozzá.

Képek és ötlet: iDownloadBlog

Akár 20% kedvezménnyel
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!